Torrjäst - Öl

Kylklamp 400g

Kylklamp 400g

Påse med 400g kylgel för transport av temperaturkänslig råvara. Välj om du vill ha en fryst påse eller välkyld. (OBS! Tänk på att flytande jäst helst inte ska frysa). Utseendet på kylpåsen kan skilja.Mått:Ca 14x16cm och ca 2-3cm

19 kr
12 kr
DEAL
Kylklamp 200g

Kylklamp 200g

Påse med 200g kylgel för transport av temperaturkänslig råvara. Välj om du vill ha en fryst påse eller välkyld. (OBS! Tänk på att flytande jäst helst inte ska frysa). Utseendet på kylpåsen kan skilja.Mått:Ca 14x16cm och ca 1-1,5cm hög

12 kr
9 kr
DEAL
Brewly Lager W34/70 jäst

Brewly Lager W34/70 jäst

Berömd tysk underjäst lagerjäst från Weihenstephan. Ger rena smaker och och utmärkt balans mellan blommig och fruktig arom. Perfekt för lager, pilsner och hybridlager såsom California Common. Paketet innehåller 12g aktiv torrjäst för upp till 23L öl.- Alkoholtolerans: Hög (10%)- Temperaturspann: 9-22°C (48-72°F)- Förjäsbarhet: Mycket hög 83%- Flockulering: Hög- Nettovikt: 12g (0.42oz)- GMO-fri: Ja- Förvaring: I kylskåp (kallt och torrt)- Förpackad i beskyddande livsmedelsgas.- Tillverkad i EU.AnvändningSprinkla jästen direkt över upp till 23L vört (6 gallons). Alternativt rehydrera jästen. Syresätt.Om jästemperaturen är 12°C, använd 2 paket för 23L, om 9°C använd 3 paket.

35 kr
Mängdrabatt!
29 kr/st vid köp av 2 eller fler
Brewly American Ale jäst

Brewly American Ale jäst

Amerikansk alejäst som används av många kommersiella bryggerier - perfekt för flera sorters öl såsom pale ale, IPA, porter och stout. Den jäser ut ölet snabbt och ger mycket fräscha, rena och balanserade öl med låg diacetyl. Paketet innehåller 12g aktiv torrjäst för upp till 23L öl.- Alkoholtolerans: Hög (12%)- Temperaturspann: 15-22°C (59-72°F)- Förjäsbarhet: Hög 80%- Flockulering: Hög- Nettovikt: 12g (0.42oz)- GMO-fri: Ja- Förvaring: I kylskåp (kallt och torrt)- Förpackad i beskyddande livsmedelsgas.- Tillverkad i EU.AnvändningSprinkla jästen direkt över upp till 23L vört (6 gallons). Alternativt rehydrera jästen. Syresätt. Om Original Gravity (OG) är över 1.065 (65 °Öchsle), använd 2 paket för 23L.

29 kr
Mängdrabatt!
25 kr/st vid köp av 2 eller fler
Brewly English Ale jäst

Brewly English Ale jäst

Engelsk alejäst som används av många kommersiella bryggerier - perfekt för flera sorters öl såsom ESB, pale ale, IPA, porter och stout. Den jäser ut ölet snabbt och ger klassiska, något estriga öl med aromatisk fruktig arom. Paketet innehåller 12g aktiv torrjäst för upp till 23L öl.- Alkoholtolerans: Hög (12%)- Temperaturspann: 17-23°C (63-74°F)- Förjäsbarhet: Hög 80%- Flockulering: Hög- Nettovikt: 12g (0.42oz)- GMO-fri: Ja- Förvaring: I kylskåp (kallt och torrt)- Förpackad i beskyddande livsmedelsgas.- Tillverkad i EU.AnvändningSprinkla jästen direkt över upp till 23L vört (6 gallons). Alternativt rehydrera jästen. Syresätt. Om Original Gravity (OG) är över 1.065 (65 °Öchsle), använd 2 paket för 23L.

29 kr
Mängdrabatt!
25 kr/st vid köp av 2 eller fler
Brewly New England Ale jäst

Brewly New England Ale jäst

Denna jäststam kommer från den amerikanska östkusten och är speciellt utvald för jäsning av New England ales (NEIPA). Den ger mycket fruktiga estrar, speciellt tropiska frukter och stenfrukt. Låg flockuleringsgrad bidrar till en naturlig turbiditet (haze) som karaktäriserar pale ales och IPA från New England i USA. Paketet innehåller 12g aktiv torrjäst för upp till 23L öl.- Alkoholtolerans: Medium (8%)- Temperaturspann: 15-23°C (59-74°F)- Förjäsbarhet: Medium 75%- Flockulering: Låg- Nettovikt: 12g (0.42oz)- GMO-fri: Ja- Förvaring: I kylskåp (kallt och torrt)- Förpackad i beskyddande livsmedelsgas.AnvändningSprinkla jästen direkt över upp till 23L vört (6 gallons). Alternativt rehydrera jästen. Syresätt. Om Original Gravity (OG) är över 1.065 (65 °Öchsle), använd 2 paket för 23L.

35 kr
Mängdrabatt!
29 kr/st vid köp av 2 eller fler
Brewly London Haze 12g Jäst

Brewly London Haze 12g Jäst

Speciell jäststam för framställning av grumliga öl i New England-stil såsom pale ale, IPA, DIPA och TIPA. Med dessa hop-forward-ales i åtanke, stammen erbjuder krämig, fyllig munkänsla med lite restsötma, tropiska fruktiga estrar och låg flockulering. Paketet innehåller 12g aktiv torrjäst för upp till 23L öl.- Alkoholtolerans: Hög (11 %)- Temperaturområde: 15-23°C (59-74°F)- Förjäsningsgrad: Medium (74-79 %)- Flockning: Låg- Nettovikt: 12 g (0,42 oz)- Förpackad i en skyddande atmosfär.- Tillverkad i EU.- GMO-fri: Ja- Förvaring: I kylskåp (kallt och torrt)- Förpackad i beskyddande livsmedelsgas.AnvändningSprinkla jästen direkt över upp till 23L vört (6 gallons). Alternativt rehydrera jästen. Syresätt. Om Original Gravity (OG) är över 1.065 (65 °Öchsle), använd 2 paket för 23L.

35 kr
Mängdrabatt!
29 kr/st vid köp av 2 eller fler
Brewly Hornindal Kveik 12g Jäst

Brewly Hornindal Kveik 12g Jäst

Hornindal är en unik norsk kveik-stam som producerar ales med tropisk smak och komplex arom snabbt och rent upp till 32°C. Kan användas i Pale Ales, IPA, Stouts, Imperial Stouts, Barley wines och Porters. Paketet innehåller 12g aktiv torrjäst för upp till 23L öl.- Alkoholtolerans: Mycket hög (16 %)- Temperaturområde: 20-37°C (68-98°F)- Förjäsningsgrad: Medium-Hög (75-82%)- Flockulering: Hög- Nettovikt: 12 g (0,42 oz)- Tillverkad i EU.- GMO-fri: Ja- Förvaring: I kylskåp (kallt och torrt)- Förpackad i beskyddande livsmedelsgas.AnvändningSprinkla jästen direkt över upp till 23L vört (6 gallons). Alternativt rehydrera jästen. Syresätt. Om Original Gravity (OG) är över 1.065 (65 °Öchsle), använd 2 paket för 23L.

35 kr
Mängdrabatt!
29 kr/st vid köp av 2 eller fler
Brewly Voss Kveik 12g Jäst

Brewly Voss Kveik 12g Jäst

Voss är en unik norsk kveik-stam som producerar neutrala ales med lätta fruktiga smaker snabbt och renar upp till 35°C. Kan användas i Pale Ales, IPA, Stouts, Imperial Stouts, Barley wines och Porters. Paketet innehåller 12g aktiv torrjäst för upp till 23L öl.- Alkoholtolerans: Hög (12 %)- Temperaturområde: 20-40°C (68-104°F)- Förjäsningsgrad: Medium-Hög (77-82%)- Flockulering: Mycket hög- Nettovikt: 12 g (0,42 oz)- Tillverkad i EU.- GMO-fri: Ja- Förvaring: I kylskåp (kallt och torrt)- Förpackad i beskyddande livsmedelsgas.AnvändningSprinkla jästen direkt över upp till 23L vört (6 gallons). Alternativt rehydrera jästen. Syresätt. Om Original Gravity (OG) är över 1.065 (65 °Öchsle), använd 2 paket för 23L.

35 kr
Mängdrabatt!
29 kr/st vid köp av 2 eller fler
Brewly Saison Ale 12g Jäst

Brewly Saison Ale 12g Jäst

Jäststam för produktion av härliga belgiska och franska Saison- och Farmhouse-ales. Den erbjuder fruktiga, blommiga, komplexa fenoliska toner med krispig karaktär och bra munkänsla.- Alkoholtolerans: Hög (12 %)- Temperaturområde: 15-25°C (59-77°F)- Förjäsningsgrad: Mycket hög (85-88%)- Flockulering: Låg-Medium- Nettovikt: 12 g (0,42 oz)- Förpackad i en skyddande atmosfär.- Tillverkad i EU.- GMO-fri: Ja- Förvaring: I kyl (sval & torr)AnvändningSprinkla jästen direkt över upp till 23L vört (6 gallons). Alternativt rehydrera jästen. Syresätt. Om Original Gravity (OG) är över 1.065 (65 °Öchsle), använd 2 paket för 23L.

29 kr
Mängdrabatt!
25 kr/st vid köp av 2 eller fler
Tillfälligt slut
Visa produkt
Brewly Belgian Abbey Ale 12g Jäst

Brewly Belgian Abbey Ale 12g Jäst

Speciell stam från en välkänd belgisk Abbey, perfekt för jäsning av alla typer av Abbey ale; Blondiner, Dubbel, Tripel och Quadruple - samt belgiska blek- och starka ale. Den erbjuder fruktiga otroligt komplexa estrar, subtila fenoler och mycket ren karaktär.- Alkoholtolerans: Medium (10 %)- Temperaturområde: 15-25°C (59-77°F)- Förjäsningsgrad: Medium (73-77%)- Flockulering: Medium- Nettovikt: 12 g (0,42 oz)- Tillverkad i EU.- GMO-fri: Ja- Förvaring: I kyl (sval & torr)- Förpackad i en skyddande atmosfär.AnvändningSprinkla jästen direkt över upp till 23L vört (6 gallons). Alternativt rehydrera jästen. Syresätt. Om Original Gravity (OG) är över 1.065 (65 °Öchsle), använd 2 paket för 23L.

29 kr
19 kr
DEAL
Mängdrabatt!
19 kr/st vid köp av 2 eller fler
Brewly Kölsch Ale 12g Jäst

Brewly Kölsch Ale 12g Jäst

Toppjäsande tysk ale-stam perfekt för att producera ölstilar som Kölsch och Belgian Wit. Den erbjuder snabb jäsning, neutral karaktär och låg esterprofil.- Alkoholtolerans: Hög (11 %)- Temperaturområde: 15-22°C (59-72°F)- Förjösningsgrad: Hög (80-84 %)- Flockulering: Låg-Medium- Nettovikt: 12 g (0,42 oz)- Tillverkad i EU.- GMO-fri: Ja- Förvaring: I kyl (sval & torr)- Förpackad i en skyddande atmosfär.AnvändningSprinkla jästen direkt över upp till 23L vört (6 gallons). Alternativt rehydrera jästen. Syresätt. Om Original Gravity (OG) är över 1.065 (65 °Öchsle), använd 2 paket för 23L.

29 kr
Mängdrabatt!
25 kr/st vid köp av 2 eller fler
Tillfälligt slut
Visa produkt
Brewly Weissbier Ale jäst

Brewly Weissbier Ale jäst

Denna speciella jäststam har sitt ursprung i Bayern, Tyskland. Den används främst för tyska veteölsstilar såsom Hefeweissen/Weissbier. Stammen kan användas för att producera alla sorters veteöl, till exempel amerikansk veteöl och belgisk wit. Den slutliga aromen är mycket estrig, rik på fenoliska smaker som banan och kryddnejlika. Paketet innehåller 12g aktiv torrjäst för upp till 23L öl.Brewly Weissbier Ale jäst- Alkoholtolerans: Hög (12%)- Temperaturspann: 12-25°C (53-77°F)- Förjäsbarhet: Hög 80%- Flockulering: Låg- Nettovikt: 12g (0.42oz)- GMO-fri: Ja- Förvaring: I kylskåp (kallt och torrt)- Förpackad i beskyddande livsmedelsgas.- Tillverkad i EU.AnvändningSprinkla jästen direkt över upp till 23L vört (6 gallons). Alternativt rehydrera jästen. Syresätt. Om Original Gravity (OG) är över 1.065 (65 °Öchsle), använd 2 paket för 23L.

29 kr
Mängdrabatt!
25 kr/st vid köp av 2 eller fler
Tillfälligt slut
Visa produkt
Escarpment Labs House Ale EL-D1 Jäst

Escarpment Labs House Ale EL-D1 Jäst

The very first dry yeast from Escarpment Labs. House Ale is a versatile strain that can be used to reliably ferment IPAs, Blond Ales, Stouts, and more. It offers the same reliable fermentation you can expect from Escarpment Labs, but in a dry, easy-to-pitch format.For more information about using House Ale (including recommended pitch rate & storage parameters), visit our data sheet.Each 11g pouch can be pitched in up to 20L (5 gallons) of 1.065 (17°P) wort. Innehåll: 11gIngredienser: Jäst, E491

99 kr
Tillfälligt slut
Visa produkt
Fermentis Saflager W-34/70 jäst

Fermentis Saflager W-34/70 jäst

Denna berömda jäststam från Weihenstephan i Tyskland används i bryggeriindustrin över hela världen. Tack vare sina egenskaper har denna stam blivit den globalt mest populära för lagerölsbryggning. Mängd: 11,5g, för upp till 20 liter öl.förjäsbarhet: medelalkoholtolerans: flockning: högjästemperatur: 9-15°C, idealt 12°CIngredienser: Jäst, Emulgeringsmedel E491

65 kr
Mängdrabatt!
59 kr/st vid köp av 2 eller fler
Fermentis SafLager S-189 jäst

Fermentis SafLager S-189 jäst

Saflager S189 är en mycket populär underjäst jäststam från bryggeriet Hürlimann i Schweiz, och används av många andra kommersiella bryggerier. S-189 passar perfekt för tysk lager som münchener helles, tysk pilsner och andra klassiska lagertyper. Den ger härligt lättdruckna öl med en neutral jäsningskaraktär, samtidigt som den ger humlen och malten chans att leka fritt. Jäststam: Saccharomyces PastorianusUtjäsning: 80-85%Alkoholtolerans: 10,5 %Flockning: högJästemperatur: 9-15°C, idealt är 12°CFlockulering: HögTillverkare: FermentisIngredienser: Jäst, Emulgeringsmedel E491Mängd: 11,5g, för upp till 20 liter öl.

65 kr
Mängdrabatt!
59 kr/st vid köp av 3 eller fler
Fermentis Saflager S-23 jäst

Fermentis Saflager S-23 jäst

Denna lagerjäst kommer från VLB i Berlin och är känd under kodnamnet RH. Jäststammen används av kommersiella bryggerier i västeuropa, och producerar lageröl med lätt fruktiga och estriga toner. Rekommenderad dosering: ett paket (11,5 g) till 12 liter vid jästemperaturer på 12-15°C. Öka doseringen vid lägre temperatur. Vid bryggning av större volymer, ta flera paket eller gör en förkultur.Förjäsbarhet: medelAlkoholtolerans: 10,5 %Flockning: högJästemperatur: 9 - 15 °C, idealt 12 °CTillverkare: FermentisIngredienser: Jäst, Emulgeringsmedel E491Mängd: 11,5g, för upp till 20 liter öl.

65 kr
Mängdrabatt!
59 kr/st vid köp av 2 eller fler
55 kr/st vid köp av 5 eller fler
Fermentis Safale US-05 jäst

Fermentis Safale US-05 jäst

Amerikansk alejäst. Den mest berömda amerikanska alejäststammen, finns nu tillgänglig som torrjäst. Ger välbalanserade och rensmakande öl med låg diacetylnivå. Hette tidigare US-56, numera US-05. Typ: TorrjästTorrvikt: 11,5gFlockning: Låg-medelJästemperatur: 15-24°CDosering: 1 paket för upp till 20 liter öl. För starkare öl >7-8% rekommenderas 2 paket.Ingredienser: Jäst, Emulgeringsmedel E491

45 kr
Mängdrabatt!
39 kr/st vid köp av 2 eller fler
35 kr/st vid köp av 5 eller fler
Fermentis Safale S-04 jäst

Fermentis Safale S-04 jäst

Engelsk alejäst. Denna jäst är utvald för sin snabba utjäsning och sin förmåga att bilda en kompakt bottensediment, vilket underlättar klarningen. Rekommenderas för ett brett spektrum av ales.Typ: TorrjästTorrvikt: 11,5gFlockning: HögJästemperatur: 15-24°CDosering: 1 paket för upp till 20 liter öl. För starkare öl >7-8% rekommenderas 2 paket.Ingredienser: Jäst, Emulgeringsmedel E491

45 kr
Mängdrabatt!
39 kr/st vid köp av 2 eller fler
35 kr/st vid köp av 5 eller fler
Fermentis Safale K-97 Jäst (Kölsch/Wit)

Fermentis Safale K-97 Jäst (Kölsch/Wit)

En tysk alejäst utvald för sin förmåga att bilda ett kraftigt skumtäcke vid jäsningen. Denna äkta överjäst är lämplig för öl med låga esternivåer, och kan användas för Kölsch och veteöl i belgisk stil (Wit).Förjäsbarhet: högFlockning: högSedimentering: lågJästemperatur: 15-24 °CIngredienser: Jäst, Emulgeringsmedel E491

45 kr
Mängdrabatt!
39 kr/st vid köp av 2 eller fler
35 kr/st vid köp av 5 eller fler
Fermentis Safale S-33 Jäst

Fermentis Safale S-33 Jäst

En allroundjäst som ger fruktiga smaker och lämnar en bra munkänsla och kropp. Rekommenderad för belgisk ale och New England IPA. Jästen bildar inte klumpar, utan blir snarare pudrig och kan efterlämna en lätt disighet.Hette förut “Safbrew S-33”.Sedimentering: mediumFörjäsbarhet: låg - mediumAlkoholtolerans: 11 %Flockning: lågJästemperatur: 15 - 20 °CTillverkare: FermentisIngredienser: Jäst, Emulgeringsmedel E491Innehåll: 11,5g

35 kr
Mängdrabatt!
29 kr/st vid köp av 2 eller fler
Fermentis Safale T-58 Jäst

Fermentis Safale T-58 Jäst

En specialjäst utvald för sin estriga, något peppriga och kryddiga smakprofil. Rekommenderas också för kolsyrejäsning på flaska. Utmärkt prestanda i öl upp till 8,5 volymprocent alkohol, men kan jäsa upp till 11,5 %.Hette förut “Safbrew T-58”.Förjäsbarhet: lågAlkoholtolerans: 9 %Flockning: medelJästemperatur: 15-24 °CTillverkare: FermentisIngredienser: Jäst, Emulgeringsmedel E491Innehåll: 11,5g

35 kr
Mängdrabatt!
29 kr/st vid köp av 2 eller fler
Fermentis Safale BE-134 jäst

Fermentis Safale BE-134 jäst

En jäststam som rekommenderas för saison och kännetecknas av en särskilt hög utjäsning. Den ger fruktaromer med en kryddig karaktär med bland annat kryddnejlika. Denna stam ger ett mycket uppfriskande öl med hög drickbarhet.Förjäsbarhet: högJästemperatur: 18 - 28 °C (64 - 82 °F)Tillverkare: Fermentis Typ: TorrjästTorrvikt: 11,5gDosering: 1 paket för upp till 20 liter öl. För starkare öl >7-8% rekommenderas 2 paket.Ingredienser: Jäst, Emulgeringsmedel E491

49 kr
Fermentis Safale BE-256 Abbaye jäst

Fermentis Safale BE-256 Abbaye jäst

Safale BE-256 rekommenderas för att brygga trappist- och andra klosteröl. Den jäser snabbt och långt och lockar fram subtila och välbalanserade aromer.Hette förut “Safbrew Abbaye”.Förjäsbarhet: mycket hög Alkoholtolerans: 11 %Flockning: högJästemperatur: 12 °C - 25 °C(idealt 15 °C - 20 °C)Tillverkare: FermentisTyp: TorrjästTorrvikt: 11,5gDosering: 1 paket för upp till 20 liter öl. För starkare öl >7-8% rekommenderas 2 paket.Ingredienser: Jäst, Emulgeringsmedel E491

59 kr
Mängdrabatt!
55 kr/st vid köp av 2 eller fler
49 kr/st vid köp av 5 eller fler
Fermentis Safbrew WB-06 jäst

Fermentis Safbrew WB-06 jäst

Speciellt utvald veteöljäst som producerar subtila estrar och fenoliska smaker typiska för veteöl. Typ: TorrjästTorrvikt: 11,5gFlockning: LågJästemperatur: 15-24°CDosering: 1 paket för upp till 20 liter öl. För starkare öl >7-8% rekommenderas 2 paket.Ingredienser: Jäst, Emulgeringsmedel E491

49 kr
Fermentis SafAle BW-20 Jäst

Fermentis SafAle BW-20 Jäst

Specialjäst vald för framställning av veteöl med neutrala fruktiga smaker med specifik fenolkaraktär (nejlika och pepparaktiga toner). Jäst som inte jäser maltotrios helt och ger ölet ökad munkänsla och fyllighet. Jäst med medelhög sedimentering bildar inga klumpar utan en pulveraktig grumling när den återsuspenderas i ölet.Dosering/Temperatur50 till 80 g/hL (0,07 – 0,11 oz/gal) vid idealiskt 18°C ​​– 26°C (64,4°F – 78,8°F).Användning1. Direkt pitching:- Ställ jästen direkt i jäskärlet på vörtens yta vid eller över jäsningstemperaturen.- Strö gradvis torrjästen i vörten och se till att jästen täcker hela den tillgängliga vörtens yta för att undvika klumpar.Helst kommer jästen att tillsättas under den första delen av fyllningen av kärlet; i vilket fall kan hydratisering göras vid vörttemperatur högre än jäsningstemperatur, varvid jäsningskärlet sedan fylls med vört vid lägre temperatur för att bringa hela vörttemperaturen vid jäsningstemperatur.2. Med tidigare rehydrering:- Alternativt, strö över jästen i minst 10 gånger dess vikt av sterilt vatten eller kokt och humlad vört vid 25 till 29°C (77°F till 84°F).- Låt vila i 15 till 30 minuter, rör försiktigt och häll den resulterande grädden i jäsningskärlet.Typ: TorrjästTorrvikt: 11,5gFlockning: MedelDosering: 1 paket för upp till 20 liter öl. För starkare öl >7-8% rekommenderas 2 paket.Ingredienser: Jäst (Saccharomyces cerevisiae POF+), emulgeringsmedel: sorbitanmonostearat (E/INS 491) 

49 kr
Mängdrabatt!
45 kr/st vid köp av 2 eller fler
Fermentis SafAle W-68 Jäst

Fermentis SafAle W-68 Jäst

Specialjäst utvald för framställning av Veteöl och Witbier och aromatiska öl med typisk fenolkaraktär (nejlika och peppriga toner) och rik på fruktiga och blommiga smaker. Lämplig för en stor variation av vetebaserade ölsorter och fruktiga-kryddiga ölstilar. Jäst med medelhög sedimentering: bildar inga klumpar utan en pulveraktig dis när den suspenderas i ölet.Dosering/Temperatur50 till 80 g/hL (0,07 – 0,11 oz/gal) vid idealiskt 18°C ​​– 26°C (64,4°F – 78,8°F).Användande1. Direkt pitching:Direkt i jäskärlet vid jäsningstemperatur vid 20°C – 32°C (68.0°F – 89.6°F).2. Med tidigare rehydrering:- Strö jästen i 10 gånger volymen vatten eller vört vid 20°C – 28°C (68.0°F – 82.4°F).- Låt vila 15 till 30 minuter- Rör försiktigt- Pitcha i jäskärletTyp: TorrjästTorrvikt: 11,5gFlockning: MedelDosering: 1 paket för upp till 20 liter öl. För starkare öl >7-8% rekommenderas 2 paket.Ingredienser: Jäst (Saccharomyces cerevisiae POF+), emulgeringsmedel: sorbitanmonostearat (E/INS 491) 

49 kr
Mängdrabatt!
45 kr/st vid köp av 2 eller fler
Fermentis SafBrew BR-8 Jäst

Fermentis SafBrew BR-8 Jäst

SafBrew™ BR-8 är den första Brettanomyces bruxellensis-jästen tillgänglig för bryggare i torrt mikrogranulärt format. Den erbjuder alla smakfördelar med "vild" Brett-jäst, men med mer kontroll och tillförlitlighet, vilket eliminerar risken för överkolsyra och forsande efter buteljering.SafBrew™ BR-8, utvald specifikt för sekundär jäsning på flaskor eller fat, producerar fenolföreningar som skapar en distinkt finish som utvecklas över tiden när ölet åldras, med funkigare toner (gård, häst, läder...) som balanseras av uppfriskande, fruktiga toner.SafBrew™ BR-8 sensorisk profilSafBrew™ BR-8 producerar fenoliska föreningar som skapar en distinkt finish som utvecklas över tiden när ölet åldras, med funkigare toner (gård, häst, läder...) som balanseras av uppfriskande, fruktiga toner.TemperaturOptimal jäsningstemperatur 15°C – 25°C (59°F – 77°F).Bruksanvisning:- Återhydrering:  SafBrew™ BR-8 ska inte återfuktas direkt i ölet.- Strö jästen i minst 10 gånger dess vikt av sterilt vatten vid en temperatur på 25°C till 29°C (77°F till 84,2°F). Låt vila 15 till 30 minuter. Rör försiktigt tills du får en jästkräm.- Användning: Tillsätt 5 till 10 gram socker per liter öl (0,67 till 1,34 oz socker per gal öl) för att få en ytterligare mättnad på 2,5 till 5,0 g/L CO2  (0,33 till 0,67 oz/gal CO2) . Pitch det sötade ölet vid jäsningstemperatur med den återhydrerade jästen.- Kolsyra kommer att uppnås inom 1 till 3 månaders mognad.*I slutet av jäsningen kan ölet kylas ner och blir rund efter 2 till 3 veckor.*Kolsyra vid lägre temperaturer (t.ex. 15°C / 59°F) kan ta över 3 månader.Ingredienser: Jäst (Brettanomyces bruxellensis), sorbitanmonostearatTyp: TorrjästTorrvikt: 5gDosering: 1 paket för upp till 20 liter öl. För starkare öl >7-8% rekommenderas 2 paket.

119 kr
Mängdrabatt!
109 kr/st vid köp av 2 eller fler
Fermentis SafBrew HA-18 25g Jäst

Fermentis SafBrew HA-18 25g Jäst

SafBrew HA-18 är en kraftfull lösning (bestående av POF+ Active Dry Brewer's Yeast och enzymer) för produktion av öl med mycket hög alkoholhalt – såsom stark ale, barley wines och fatlagrad öl med mycket hög densitet. Den har mycket god motståndskraft mot osmotiskt tryck och höga jäsningstemperaturer (termotolerant jäst) och mycket hög utjäsningsgrad (98-102%).SafBrew HA-18 är en kraftfull lösning som kommer att producera många smaker i det slutliga ölet, tack vare hög esterfrisättning. Denna blandning kommer också att producera fenoler, vilket ger en potentiell kryddnejlika eller kryddig smak till drycken.Typ: TorrjästFörjäsningsgrad: 98-102%Alkoholtolerans: Upp till 18%Torrvikt: 25gFlockning: MedelDosering: 1 paket för upp till 20 liter öl. (100 to 160 g/hl)Ingredienser: Jäst (Saccharomyces cerevisiae), Maltodextrin, Glukoamylas från Aspergillus niger (EC 3.2.1.3), Emulgeringsmedel E491 (sorbitanmonostearat)Temperatur: Idealt 25°C – 35°C (77.0°F – 95.0°F). Användning:① Direct pitching:Direct pitch in the fermentor at fermentation temperature at 25°C – 35 °C (77.0°F – 95.0°F).② With prior rehydration:o Rehydrate the yeast in 10 times its volume of water or wort at 25°C – 37 °C (77.0°F – 98.6°F).o Leave to rest for 15 minuteso Gently stiro Pitch in the fermentor

99 kr
Mängdrabatt!
95 kr/st vid köp av 2 eller fler
Fermentis SafBrew DW-17 25g Jäst

Fermentis SafBrew DW-17 25g Jäst

SafBrew™ DW-17 är en kraftfull Allt-i-1-lösning (bestående av aktiv torrjäst och enzymer) för produktion av mycket torra och komplexa öl med fruktiga, träiga och några subtila syrliga toner. SafBrew™ DW-17 rekommenderas också för att jäsa vörter med mycket hög densitet som producerar en alkoholhalt på upp till 17 % ABV.Vikt: 25 gTyp: TorrjästAlkoholtolerans: 17 %Förjäsningsgrad: 98-102 % (mycket hög)Flockning: -Dosering/temperatur: 100 till 160 g/hL (0,13 – 0,21 oz/gal) vid idealiskt 20°C – 32°C (68,0°F – 89,6°F).Dosering: 1 paket för upp till 20 liter öl.Ingredienser: Jäst (Saccharomyces cerevisiae POF+), Maltodextrin, Glukoamylas från Aspergillus niger (EC 3.2.1.3), Emulgeringsmedel: sorbitanmonostearat (E/INS 491).Användning① Direkt pitching:Direkt i jäskärlet vid jäsningstemperatur vid 20°C – 32°C (68.0°F – 89.6°F).② Med tidigare rehydrering:o Strö jästen i 10 gånger volymen vatten eller vört vid 20°C – 28°C (68.0°F – 82.4°F).o Låt vila 15 till 30 minutero Rör försiktigto Pitch i jäskärlet

119 kr
Mängdrabatt!
115 kr/st vid köp av 2 eller fler
Fermentis SafBrew LD-20 25g Jäst

Fermentis SafBrew LD-20 25g Jäst

SafBrew™ LD-20 är en All-In-1 jäst- och enzymblandning för torra lageröl med lägre mängd kolhydrater*. SafBrew™ LD-20 är det perfekta valet för produktion av mycket torra och neutrala lageröl med reducerat restsocker. SafBrew™ LD-20 är gjord av både aktiv torrjäst och enzymer och möjliggör produktion av öl som innehåller samma alkoholhalt med en minskning på upp till 20 % av kolhydrater inklusive dextriner.Typ: TorrjästFörjäsningsgrad: 98-102% (mycket hög)Alkoholtolerans: 10 - 11 %Jästemperatur: 12°C to 20 °C (53.6°F - 68.0°F)Torrvikt: 25gFlockning: Medel-högDosering: 1 paket för upp till 20 liter öl.Ingredienser: Jäst (Saccharomyces pastorianus), Maltodextrin, Glukoamylas från Aspergillus niger (EC 3.2.1.3), Emulgeringsmedel E491 (sorbitanmonostearat)*vilket innebär minskning av upp till 20 % kolhydrater i ölet jämfört med samma jäst utan enzym. Informationen som tillhandahålls av Fermentis är endast avsedd för informationssyfte för professionella personer. Vi lämnar inga utfästelser eller garantier av något slag, uttryckliga eller underförstådda, angående informationen: regulatoriska och immateriella krav (inklusive produktanvändning och påståenden) ska granskas lokalt för deras specifika syften.

119 kr
Mängdrabatt!
115 kr/st vid köp av 2 eller fler
Fermentis SafBrew DA-16 25g Jäst

Fermentis SafBrew DA-16 25g Jäst

SafBrew™ DA-16 är det självklara valet för torra smakrika öl, såsom Brut IPA, och en kraftfull lösning (bestående av Active Dry Yeast och enzymer) för produktion av mycket torra och smakrika öl, särskilt fruktiga och humle som Brut IPA. SafBrew™ DA-16 rekommenderas också för vört med mycket hög vikt, vilket tillåter en alkoholhalt på upp till 16 % ABV.SafBrew™ DA -16 är en All-In-1™-lösning från Fermentis speciellt för torra, humlefram, fruktiga öl. Med inverkan av den utvalda jästen är denna lösning inte bara effektiv och praktisk, den förstärker också distinkta humlekaraktärer och fruktiga estrar. Den perfekta lösningen för att göra läckert torra, fruktiga öl och fantastiska aromer, i en mängd olika ABV-nivåer.Typ: TorrjästFörjäsningsgrad: 98-102%Alkoholtolerans: Upp till 16%Torrvikt: 25gFlockning: MedelDosering: 1 paket för upp till 20 liter öl. (100 to 160 g/hl)Ingredienser: Jäst (Saccharomyces cerevisiae), Maltodextrin, Glukoamylas från Aspergillus niger (EC 3.2.1.3), Emulgeringsmedel E491 (sorbitanmonostearat)Användning:① Direct pitching:Direct pitch in the fermentor at fermentation temperature at 20°C – 32°C (68.0°F – 89.6°F).② With prior rehydration:o Rehydrate the yeast in 10 times its volume of water or wort at 20°C – 32°C (68.0°F – 89.6°F).o Leave to rest for 15 minuteso Gently stiro Pitch in the fermentor

99 kr
Mängdrabatt!
95 kr/st vid köp av 2 eller fler
Kveik Yeastery K.9 Ebbegarden Kveik Jäst 5g

Kveik Yeastery K.9 Ebbegarden Kveik Jäst 5g

K.9 Ebbegarde ger smak och arom av tropisk frukt. Ebbegarden jäser från 18°C (64°F) och upp till 38°C (100°F). Vid den högsta temperaturen kan du förvänta dig att ölet jäser på 48 timmar.K.9 Ebbegarden KveikK.9 Ebbegarden Kveik comes from Ebbegarden in Stordal, Norway. Ebbegarden has traditionally produced fruit, and it is believed that this is the source of the fruitiness of their kveik. During the Viking age, many settle down in Stordal and for celebrations and gatherings for birth, confirmations and burials people brewed their own beer with Kveik.Flavor and aromaFlavor and aroma are tropical fruit. At high fermentation temperatures the intensity of the flavour and aromas are medium to high, and at lower temperatures it will be less intense. K.9 Ebbegarden enhances bitterness, and it is recommended to adjust to lower IBU.FermentationK.9 Ebbegarden ferments from 18°C (64°F) and up to 38°C (100°F). The higher fermentation temperature, the faster fermentation. At the highest temperature you can expect the beer to ferment in 48 hours. When fermentation is done at low temperatures you can expect fermentation time to increase. It is recommended to add yeast nutrition to ensure a healthy fermentation.PitchingPitch directly into wort by sprinkling the yeast across the surface. Ensure the wort has a temperature above 20°C (68°F). Pitching rate 5 g/ 20-30 L. For fermentation below 20°C (68°F) or high gravity, increase pitching rate to 10 g/ 20L.Aroma: Tropical fruitPercent solids: 93% - 96%Viability: ≥ 5 x 10⁹ CFU per gram of dry yeastDiastaticus: UndetectableBacteria: < 1 per 106 yeast cellsLactic Acid Bacteria: < 1 per 106 yeast cellsFlocculation: MediumAttenuation: HighFermantation Range: 18 - 38°C (64 - 100°F)Alcohol Tolerance: 12% ABVPitching Rate: 20g/HLFermentation can be completed in 48 hoursIngredienser: Jäst, Emulgeringsmedel E491

89 kr
Mängdrabatt!
79 kr/st vid köp av 2 eller fler
Tillfälligt slut
Visa produkt
Kveik Yeastery K.14 Eitrheim Kveik Yeast 5g

Kveik Yeastery K.14 Eitrheim Kveik Yeast 5g

K.14 Eitrheim kveik ger en otrolig smak av moget päron, plommon, russin, katrinplommon och honung. Denna sort är väldigt mångsidig, men den lyser bäst i stout och barley wine! Dess gula frukt- och torkade fruktaromer förstärker de maltiga smakerna.Fruktintensiteten kommer att vara måttligt hög vid högre jäsningstemperaturer och mindre intensiv vid lägre temperaturer. Ju högre temperaturintervall, desto snabbare går jäsningen. Vid 42°C kan den jäsa på 48 timmar.KVEIKKveik is a Norwegian multiculture yeast that traditionally was used in farmhouse brewing, and passed on from fat- her to son through many generations. It is known to ferment incredibly fast and creating unique flavors and aroma. This yeast is made in Norway, and is real Norsk Kveik.EITRHEIMThe Eitrheim kveik comes from Reidar Eitrheim from Tokheim, Norway. Tokheim is located close to Odda in the he- art of the Hardangerfjord and next to the Folgefonna National Park. The yeast has been passed on for generations, and Reidar got it from his grandfather. The Eitrheim kveik gives an incredible taste of ripe pear, plum, raisin, prune and honey. The yeast is very versatile and can be used in different beer types such as IPA, Pale Ale, NEIPA, Stouts and Porters.FERMENTATIONEitrheim ferments well from 18°C (64°F) and up to 42°C (107°F). The higher fermentation temperature, the faster fermentation. At the highest temperature you can expect the beer to ferment in 48 hours. When fermentation is done at low temperatures you can expect fermentation time to increase. We recommend users to add yeast nutriti- on to ensure a healthy fermentation.FLAVOR AND AROMAFlavor and aroma has fruity notes with ripe pear, plum/prune and honey being the main characteristics. The in- tensity is medium at high fermentation temperatures, and at lower temperatures it will be less intens.PITCHINGPitch directly into wort by sprinkling the yeast across the surface. Ensure that the wort has a temperature above 20°C (68°F). Pitching rate 20 g/hl. For fermentation below 20°C (68°F) or high gravity, increase pitching rate to 40 g/hl.STORAGESealed package should be stored in dry conditions below 6°C (43°F). Product can be transported and kept at room temperature for a period of up to 1 month. Opened satchets must be re-sealed, stored in dry conditions below 6°C (43°F), and used within 3 days. Do not use damaged satchetsTechnical specifications:Temperature range: 18 - 42°C (64-107°F).Dosage: 5g / 0.17oz per 20-30L of must. In case of fermentation at less than 20°C (68°F) or high gravity, increase dosage to 10g/20L.Incorporate directly into wort, or rehydrate yeast.Net weight: 5g / 0.17ozKeep refrigeratedIngredienser: Jäst, Emulgeringsmedel E491

99 kr
Mängdrabatt!
89 kr/st vid köp av 2 eller fler
Kveik Yeastery K.22 Stalljen Kveik Jäst 5g

Kveik Yeastery K.22 Stalljen Kveik Jäst 5g

K.22 Stalljen-stammen ger toner av äpplen och mogen frukt, med en hint av kryddnejlika och anis. Intensiteten är medelhög till hög vid höga jäsningstemperaturer. Vid lägre temperaturer blir den mindre intensiv, vilket ger dig en behaglig, krispig, lagerliknande öl.The history of Kveik Stalljen K.22The Stalljen strain comes from Stig Seljeset in Hornindal, Norway. Hornindal lies north of the Jostedal glacier, and its main industry is farming and scythe forging.Stig Seljeset was a traditional self-sufficient farm with sheep and dairy cows. The original crop called Seljeset kveik dates back to the 1870s, but the crop has since been mixed and is now called Stalljen. The name Stalljen means stable and comes from their former stable, which now houses a private pub and brewery. The brewery still uses their 100-year-old brewing technique of heating a large copper cauldron over an open fire.Characteristics of Kveik Stalljen yeastThis strain presents notes of apples and ripe fruit, with a hint of cloves and aniseed. The intensity is medium to high at high fermentation temperatures. At lower temperatures, it will be less intense, giving you a pleasant, crisp, lager-like beer.This kveik is a versatile yeast, suitable for brewing many types of beer, including traditional farmhouse ales, stouts (and porters), IPAs and many more. At low mashing temperatures, you'll get high attenuation and a dry beer, with cloves and aniseed aromas really coming through. Use your imagination, experiment with new recipes and this yeast won't disappoint.The higher the fermentation temperature, the faster the fermentation. At the highest temperature, you can expect the beer to ferment in 48 hours. When fermenting at lower temperatures, you can expect the fermentation time to increase.Technical specifications:Temperature range: 8-38°C (47-100°F).Dosage: 5g / 0.17oz per 20-30L of must.For fermentation below 20°C (68°F) or high gravity, increase dosage to 10g/20L.Incorporate directly into wort, or rehydrate yeast.Net weight: 5g / 0.17ozKeep refrigeratedFermentation can be completed in 48 hours.Ingredienser: Jäst, Emulgeringsmedel E491

99 kr
Mängdrabatt!
89 kr/st vid köp av 2 eller fler
Tillfälligt slut
Visa produkt
Lallemand Philly Sour Jäst

Lallemand Philly Sour Jäst

WildBrew Philly Sour är en jäst ur släktet Lachancea som har den speciella egenskapen att både kunna producera etanol och mjölksyra under en och samma förjäsning. Jästen isolerades från trädbark och renodlades vid University of the Sciences i Philadelphia, USA.Smakprofilen är syrlig, med toner av rött äpple, persika och annan stenfrukt. Philly Sour kan användas för öl där en uppfriskande syra är önskvärd, som berliner weisse, gose och andra traditionella, syrliga öltyper. Till skillnad från mjölksyrebakterier är denna jäst inte känslig för humlens alfasyror och kan alltså användas även för välhumlad syrlig öl (som Sour IPA).Har hög förjäsningsgrad och flockning, men ett något långsammare jäsförlopp jämfört med normal alejäst. En ökad andel glukos i vörten verkar kunna bidra till ökad syraproduktion.Optimal jästemperatur är mellan 20 - 25 °C. Rekommenderad dosering är 0,5 - 1 g per liter vid normal vörtstyrka.Philly Sour är STA1 negativ (ej var. diastaticus) och tenderar att bli utkonkurrerad av andra jäststammar, men bör ändå hanteras som vildjäst i bryggeriet.Förjäsbarhet: högAlkoholtolerans: 9 %Flockning: högJästemperatur: 20 - 25°C (68 - 77°F)Tillverkare: LallemandIngredienser: Jäst, Emulgeringsmedel E491

55 kr
Mängdrabatt!
49 kr/st vid köp av 2 eller fler
Lallemand Pomona 11g Jäst

Lallemand Pomona 11g Jäst

Pomona är en robust jäststam för hög alkoholhalt och kraftigt humlade IPA. Pomona förbättrar biotransformation och grumlighet/haze för moderna IPA-stilar. LalBrew Pomona-jästen uppvisar kraftig jäsning som kan slutföras på 4-5 dagar. Dofter av persika, citrus och tropiska frukter. Denna stam är POF-negativ.- Ger konsekventa resultat av högsta kvalitet med varje bryggning.- Lätt att använda, inget behov av en förkultur- Kostnadseffektivt och bekvämt alternativ till flytande jästprodukterLalBrew Pomona är en hybridjäst som valdes ut för smak och jäsningsprestanda i humliga öl. Den  är uppkallad efter fruktträdens gudinna och producerar en unik och saftig smakprofil med toner av persika, citrus och tropiska frukter. Pomona utvecklades Lallemand and Escarpment Laboratories (Kanada) med hjälp av avancerad jästförädling och adaptiv laboratorieutveckling i IPA-jäsning med högt ABV och kraftig humling. Resultatet är en fruktig, stresstolerant och robust stam som förbättrar biotransformation och dis för moderna IPA-stilar.Förjäsbarhet: medel - hög (80%)Alkoholtolerans: >10 %Flockning: medelJästemperatur: 18 - 22 °C (64 - 72 °F)Tillverkare: LallemandDosering: 50-100 g/hlIngredienser: Jäst, Emulgeringsmedel E491Typ: Saccharomyces cerevisiaeVikt: 11g

65 kr
Mängdrabatt!
62 kr/st vid köp av 2 eller fler
Lallemand New England East Coast Ale 11g Jäst

Lallemand New England East Coast Ale 11g Jäst

LalBrew New England är en amerikansk alejäst i östkust-stil. Speciellt utvald för sin förmåga att låta humlen träda fram samtidigt som jästen ger de typiska fruktaromerna som man förväntar sig i en East Coast/New England IPA (NEIPA).En typisk jäsning med New England producerar tropiska och fruktiga estrar, särskilt av stenfrukt såsom persika.Förjäsbarhet: medel-högAlkoholtolerans: 9 %Flockning: medelJästemperatur: 15 - 22 °C (59 - 72 °F)Tillverkare: LallemandIngredienser: Jäst, Emulgeringsmedel E491

49 kr
Mängdrabatt!
45 kr/st vid köp av 2 eller fler
Lallemand Verdant IPA Jäst

Lallemand Verdant IPA Jäst

LalBrew® Verdant IPA valdes ut i samarbete med Verdant Brewing Co. för dess förmåga att producera humledrivna men ändå maltiga öl. Den ger framträdande toner av aprikos och undertoner av tropisk frukt och citrus som kompletterar humlearomerna. Den medelhöga utjäsningsgraden ger en mjuk och balanserad maltprofil med något mer kropp än typiska amerikanska IPA-stammar. En mycket mångsidig jäst som är väl lämpad för en mängd ölstilar, bland annat NEIPA, APA och engelsk IPA.Typical flavor descriptors:– Most notably Apricot– Slight peach but not as prominent– Some sweeter notes such as Vanilla, creamyFörjäsbarhet: medel - högAlkoholtolerans: 10 %Flockning: medelJästemperatur: 18 - 23 °C (64 - 73 °F)Tillverkare: LallemandIngredienser: Jäst, Emulgeringsmedel E491

49 kr
Mängdrabatt!
45 kr/st vid köp av 2 eller fler
Lallemand Voss Kveik 11g Jäst

Lallemand Voss Kveik 11g Jäst

Kveik är ett norskt ord som betyder jäst. På många norska gårdar där det bryggdes öl sparades kveik på jästkransar där jästen fick torka in. På det sättet kunde jästen återanvändas och lämnas vidare från generation till generation av bryggare på gården. LalBrew Voss Kveik kommer från Sigmund Gjernes (Voss, Norge), som använt jästen sedan 1980-talet och som också varit generös med att dela med sig av den till andra bryggare.LalBrew Voss kan användas över ett stort temperaturspann med bibehållen karaktär, med en optimal jästemperatur mellan 35 °C - 40 °C. Jäsförloppet är ofta mycket snabbt, med avslutad förjäsning och flockulering inom ett par dagar. Jästen är högflockulerande och kan ge blanka öl även utan filtrering.Neutral smakprofil över hela det rekommenderade temperaturspannet, med lätta, fruktiga toner av apelsin och citrus.Kveik-jäst är självklart utmärkt till norska farmhouse-öl och råöl, men har också blivit populär för bryggning av humledominerade ölstilar som IPA, NEIPA och dubbel-IPA.Förjäsbarhet: medel-högAlkoholtolerans: 12 %Flockning: mycket högJästemperatur: 25 - 40 °C (77 - 104 °F)Tillverkare: LallemandInnehåll: 11gIngredienser: Jäst, Emulgeringsmedel E491

49 kr
Mängdrabatt!
45 kr/st vid köp av 2 eller fler
Lallemand BRY-97 American West Coast Ale 11g Jäst

Lallemand BRY-97 American West Coast Ale 11g Jäst

BRY-97 American West Coast Yeast är som namnet indikerar en alejäst från amerikanska västkusten, och används av en rad bryggerier för att brygga olika typer av ale. Inga färgämnen, konserveringsmedel eller andra onaturliga substanser har använts i produktionen av denna jäst.Förjäsbarhet: medel - högAlkoholtolerans: 9 %Flockning: högJästemperatur: 15 - 22 °C (59 - 72 °F)Tillverkare: LallemandIngredienser: Jäst, Emulgeringsmedel E491

49 kr
Mängdrabatt!
45 kr/st vid köp av 2 eller fler
Lallemand Nottingham Ale 11g Jäst

Lallemand Nottingham Ale 11g Jäst

En alejäst från Danstar (Lallemand). Denna stam av Saccharomyces cerevisiae har isolerats och valts ut bland kommersiella jäsningar i Storbritannien. Ger en svagt estrig och ganska neutral jäsningskaraktär, vilket låter malt och humle spela första fiolen. Ger ganska lagerlikt öl vid jäsning nedåt 12°C, men då bör man justera jästgivan uppåt.Förjäsbarhet: högAlkoholtolerans: 14 %Flockning: högJästemperatur: 10 - 22 °CTillverkare: LallemandIngredienser: Jäst, Emulgeringsmedel E491

49 kr
Mängdrabatt!
45 kr/st vid köp av 2 eller fler
Lallemand Windsor Ale Jäst 11g

Lallemand Windsor Ale Jäst 11g

LalBrew Windsor är en äkta engelsk ale-stam som producerar en balanserad fruktig arom med lägre utjäsning på grund av en oförmåga att metabolisera maltotrios. LalBrew Windsor är en av de ursprungliga Heritage-stammarna som valts från Lallemand Yeast Culture Collection när Lallemand Brewing grundades 1992. Öl skapade med LalBrew Windsor brukar beskrivas som fylliga, fruktiga engelska ales. LalBrew Windsor är en konsekvent och robust stam som producerar måttliga nivåer av alkohol och de balanserade smak- och aromegenskaperna hos de bästa traditionella engelska alesna. Traditionella stilar bryggda med denna jäst inkluderar men är inte begränsade till Milds, Bitters, Irish Reds, English Brown ale, Porters och Sweet Stouts. Även bra till öl med låg alkoholhalt pga att Windsor inte kan jäsa maltotrios.ÖLSTILARFruktig engelska ales, pale ales, portersAROMFruktig, esteryUTJÄSNING65 - 72 %TEMPERATURSPANN15–25°C (59–77°F)FLOCKULERINGLågALKOHOLTOLERANS12 % ABVPITCH RATE50 - 100 g/hLIngredienser: Jäst, Emulgeringsmedel E491

49 kr
Mängdrabatt!
45 kr/st vid köp av 2 eller fler
Lallemand Diamond Lager Jäst 11g

Lallemand Diamond Lager Jäst 11g

Diamond Lager jäst är en äkta lagerstam från Tyskland. Känd för sin robusta karaktär, ger Diamond Lager utmärkt jäsningsprestanda, och har förmågan att producera rena, autentiska lager. Traditionella ölstilar som kan bryggas med Diamond inkluderar Munich Helles, Dortmunder Export, German Pilsner, Bohemian Pilsner, American Pilsner, Vienna Lager, Oktoberfest/Märzen, Dark American Lager, Munich Dunkel, Schwarzbier, Traditional Bock, Doppelbock, Eisbock och California Common. Däremot är den inte begränsad till endast dessa ölstilar.Jäststam: Saccharomyces pastorianusRekommenderad jäsningstemperatur: 10-15°CAttenuering: HögFlockulering: HögFörjäsbarhet: högAlkoholtolerans: 13 %Flockning: högJästemperatur: 10 - 15°C (50 - 59°F)Tillverkare: LallemandIngredienser: Jäst, Emulgeringsmedel E491

49 kr
Mängdrabatt!
45 kr/st vid köp av 2 eller fler
Lallemand NovaLager Jäst 11g

Lallemand NovaLager Jäst 11g

LalBrew NovaLager™ är en sann bottenjäsande Saccharomyces pastorianus-hybrid från den nya grupp III-linjen som har valts ut för att producera rena lageröl med distinkta smakegenskaper och överlägsen jäsningsprestanda. LalBrew NovaLager™ är en robust lagerstam med idealiska egenskaper för produktion av lageröl inklusive snabba jäsningar, hög dämpning. Den distinkta smakprofilen är mycket rena, lätta estrar över ett brett temperaturområde. Denna produkt är resultatet av forsknings- och utvecklingsarbetet från Renaissance Bioscience Corp. (Vancouver BC, Kanada) i samarbete med Lallemand Brewing. LalBrew NovaLager™ valdes ut med klassiska och icke-GMO-förädlingsmetoder för att erhålla en ny hybridstam av Saccharomyces cerevisiae x Saccharomyces eubayanus som definierar en ny lagerlinje av grupp III (renässans) som skiljer sig från alla andra traditionella Saccharomyces pastorianus-stammar. Denna stam är en låg VDK/diacetylproducent och använder patenterad teknologi från University of California Davis (USA) som hämmar produktionen av vätesulfid (H2S) bismaker, vilket minskar mognadstiden som är förknippad med lagerölproduktion.Förjäsbarhet: högAlkoholtolerans: 13 %Flockning: MediumJästemperatur: 10 - 20 °CUtjäsningsgrad: 78-84%Tillverkare: LallemandIngredienser: Jäst, Emulgeringsmedel E491

65 kr
59 kr
DEAL
Mängdrabatt!
57 kr/st vid köp av 2 eller fler
Lallemand Farmhouse Jäst (Saison)

Lallemand Farmhouse Jäst (Saison)

LalBrew Farmhouse™ är en icke-diastatisk hybrid som har valts ut för att göra öl i saison-stil och "bondgårds-stil". LalBrew Farmhouse™ valdes ut med de mest avancerade avelsteknikerna. Forskargruppen använde klassiska och icke-GMO-metoder för att ta bort STA1-genen, ansvarig för den diastatiska aktiviteten av Saison-jäst. Man såg till att bibehålla normalt sockerutnyttjande för att producera torra saisons. Dessutom säkerställer den patenterade teknologin från University of California Davis (USA) att stammen inte producerar vätesulfid-bismaker (H2S), vilket förstärker saisonjästens aromegenskaper.Stam: Saccharomyces cerevisiaeÖlstilar: Farmhouse, SaisonDoft: kryddnejlika, peppar, tropisk fruktAlkoholtolerans: 13% ABVUtjäsningsgrad: 78-84 %Temperaturområde: 22–30°C (72–86°F)Flockning: LågDosering: 50 - 100g/hLTorrvikt: 11gDosering: 1 paket för upp till 20 liter öl. För starkare öl >7-8% rekommenderas 2 paket.Ingredienser: Jäst, Emulgeringsmedel E491

54 kr
Lallemand Belle Saison jäst

Lallemand Belle Saison jäst

Belle Saison är en alejäst av belgiskt ursprung som är utvald för sin förmåga att producera bra saison. Kraftig förjäsning som normalt är fullständig inom 5 dagar vid temperaturer över 17 °C. Man kan med fördel låta jästemperaturen stiga bra mycket högre vid saisonjäsning - drygt 30 °C är inte fel. Detta för att ge mer av de fruktiga och kryddiga aromerna från estrar och fenoler.Typ: TorrjästTorrvikt: 11gAlkoholtolerans: Max 14%Flockning: LågJästemperatur: 15 - 35 °C (59 - 95 °F)Dosering: 1 paket för upp till 20 liter öl. För starkare öl >7-8% rekommenderas 2 paket.Ingredienser: Jäst, Emulgeringsmedel E491

49 kr
Mängdrabatt!
45 kr/st vid köp av 2 eller fler
Tillfälligt slut
Visa produkt
Mangrove Jack's M05 Mead Jäst

Mangrove Jack's M05 Mead Jäst

En mjödjäst för alla typer av mjöd. Ger friska, florala smaker. Mycket hög utjäsning ger torr mjöd. Upp till 18% alkoholstyrka.Mangrove Jack's M05 Meadförjäsbarhet: 95 - 100%alkoholtolerans: 18 %flockning: 4/5jästemperatur: 15 - 30°C (59 - 86°F)vikt: 10gdosering: 1 paket för upp till 20 liter.Ingredienser: Jäst, Emulgeringsmedel E491---A high ester-producing strain conferring fresh, floral esters, especially when fermented cool. This yeast has high alcohol tolerance and ferments well over a wide temperature range.Suitable for all styles of mead.Aroma Characteristics:This strain promotes fresh, floral aromas through high ester production, especially at cooler temperatures.Flavor/Mouthfeel Characteristics:Meads fermented with this strain will finish dry and be relatively full-bodied with good complexity and a fresh, floral character.Higher Alcohol Meads:This strain has high alcohol tolerance up to 18% ABV. For higher alcohol meads, ferment cooler; below 77°F (25°C).

35 kr
Mangrove Jack's M12 Kveik Jäst

Mangrove Jack's M12 Kveik Jäst

A top fermenting yeast, Voss Kveik offers fast fermentation at very high temperatures whilst retaining a neutral flavour character with subtle citrus fruit notes.M12 Kveik Yeast is suitable for a range of styles from Norwegian Farmhouse Ales to Pale Ales and IPAs.Attenuation: High (77-82 %)Flocculation: Very High (5/5)Usage Directions: Sprinkle contents directly onto a maximum of 23 L (6 US Gal) of wort. Suitable to ferment 20-40 °C (68-104 °F) but for optimal results ferment at 30-40 °C (86-104 F).

59 kr
Mangrove Jack's M15 Empire Ale jäst

Mangrove Jack's M15 Empire Ale jäst

En alejäststam med rik smak av mörk frukt, vilket gör den perfekt för skottska strong ales, amber ales, stouts med mera.Mangrove Jack's M15 Empire Aletorrvikt: 10gförjäsbarhet: 70 - 75 %alkoholtolerans: 8 %flockning: 4/5jästemperatur: 18 - 22 °C (64 - 72 °F)dosering: 1 paket för upp till 20 liter öl. För starkare öl >6% rekommenderas 2 paket.---A top-fermenting ale yeast suitable for a variety of full bodied ales, withexceptional depth. Ferments with full, rich dark fruit flavors.Suitable for Scottish Heavy Ales, AmericanAmber Ales, Sweet Stouts and more.Aroma Characteristics:When fermented at the correct temperature, Empire Ale yeast exhibits extremely characterful and appetizing estery aromas reminiscent of rich dark fruit.Flavor/Mouthfeel Characteristics:This yeast strain has been carefully selected to aid mouth feel in the finished beer. Body should be full leaning towards a rich dark fruit character. Care must be taken when designing the beer to adjust hop bitterness to alleviate an over sweet finished beer.Higher Alcohol Beers:Higher alcohol beers will tend to be slightly too sweet and heavy due to the moderate attenuative capabilities of the strain although a lower mash temperature may help the fermentability and lower the final gravity.

45 kr
Mangrove Jack's M20 Bavarian Wheat jäst

Mangrove Jack's M20 Bavarian Wheat jäst

Klassisk tysk veteölsstam med ren, mjuk smak med estrar av banan- och kryddnejlika. Lågflockulerande och ger därför traditionell grumlig veteöl.torrvikt: 10gförjäsbarhet: medelalkoholtolerans: N/Aflockning: lågjästemperatur: 18-30 °Cdosering: 1 paket för upp till 20 liter öl. För starkare öl >6% rekommenderas 2 paket.--Active Dried Brewing Yeast promoting high levels of esters and clove phenolics for enhanced complexity of German-style wheat beerA classic top-fermenting yeast suited for brewing a range of German Weizens as well as Belgian Witbier. It has a very low flocculation rate and a clean, “yeasty” aroma which makes it ideal for beers that are traditionally served cloudy. This yeast creates beer with a low to completely dry level of sweetness, medium body with a silky mouth feel, and a delicious banana and spice aroma.Observable traits:Aroma Characteristics:Lots of classic banana and clove esters, balanced with clove and cinnamon-like phenolic aromas; these aromas tend to overwhelm any malt or hops character in the beer. Only intense chocolate or roast malt aromas in dark ales will overcome.Flavor/Mouth Feel Characteristics:While this strain has only a moderate tendency to attenuate, the final beer will not be sweet. Instead, it will have a creamy, silky mouth feel and full, rich, but medium- not heavy- body. Most caramel and complex malt flavors are stripped away by this strain. Deep roast and chocolate flavors will show through. Slight acidity produced greatly enhances wheatmalt characteristics.Higher Alcohol Beers:In higher alcohol beers, the phenolic character presented by this strain becomes a bit smoky and esters burst forth. Low attenuation rate may result in a sweet beer.

39 kr
Mängdrabatt!
36 kr/st vid köp av 2 eller fler
Mangrove Jack's M21 Belgian Wit jäst

Mangrove Jack's M21 Belgian Wit jäst

En traditionell belgisk jäststam med fin balans mellan fruktiga estrar och krydda. Perfekt för belgiska Witbier, Grand Cru, kryddiga ales och andra specialöl. Lågflockulerande.Mangrove Jack's M21 Belgian Wittorrvikt: 10gförjäsbarhet: 70 - 75 %alkoholtolerans: 9 %flockning: 2/5jästemperatur: 18 - 25 °C (64 - 77 °F)dosering: 1 paket för upp till 20 liter öl. För starkare öl >6% rekommenderas 2 paket.--A traditional, top-fermenting yeast that has a good balance between fruity esters, and warming spice phenolics. The yeast will leave some sweetness, and will drop bright if left long enough.Suitable for Witbier, Grand Cru, Spiced Ales and other specialty beers.Aroma Characteristics:Belgian Wit yeast presents a very light spice with a hint of bubble-gum character, this yeast works exceptionally well with botanics.Flavor/Mouthfeel Characteristics:This yeast has a slightly suppressed Belgian character presenting as phenolic and dry, fruity and very complex character. The mouthfeel is smooth, light, dry and crisp.Higher Alcohol Beers:With a medium attenuation this strain will struggle with extremely high alcohol beers and may become stressed.förjäsbarhet: 70 - 75 %alkoholtolerans: 9 %flockning: 2/5jästemperatur: 18 - 25 °C (64 - 77 °F)

39 kr
Mängdrabatt!
36 kr/st vid köp av 2 eller fler
Mangrove Jack's M24 Versa Lager Jäst 10g

Mangrove Jack's M24 Versa Lager Jäst 10g

Lagerjäst som kan ge krispiga och rena öl även vid jäsning vid relativt höga temperaturer. Producerar låga nivåer av diacetyl och svavel och har en neutral smakprofil som passar bra för humlefokuserad öl.Även om jäsningen går snabbare vid höga temperaturer är det att rekommendera att hålla jästemperaturen mellan 10 - 20 °C.Förjäsbarhet: 78 - 84 % Alkoholtolerans: 13 %Flockning: mediumJästemperatur: 10 - 25 °C (50 - 77 °F)Tillverkare: Mangrove Jack's

55 kr
Mangrove Jack's M29 French Saison Jäst

Mangrove Jack's M29 French Saison Jäst

French Saison yeast is an exceptional, highly attenuative top-fermenting ale yeast, creating distinctive beers with spicy, fruity and peppery notes. Ideal for fermentation of farmhouse style beer.This French Saison ale yeast strain brings all the sophistication and complexity of classic Saison ale production to the home brew and small brewery setting. Spicy and peppery characteristics are prominent with an undertone of the ubiquitous fruity character.This is a highly characterful yeast strain that will dominate all but the highest hopping rates and complex malt bills. Beers fermented with this yeast will tend to be dry in the finish often with a slight drying acidity and peppery notes, aiding drinkability at higher alcohol levels. Higher alcohol beers may have an increased ester production and warming alcohol notes.This yeast strain will perform exceptionally well up to 14% ABV.Suitable for producing Saisons and farmhouse style beers.Förjäsbarhet: 85 - 90 %Alkoholtolerans: 14 %Flockning: 3/5Jästemperatur: 26 - 32 °C (79 - 90 °F)Tillverkare: Mangrove Jack's

45 kr
Mangrove Jack's M31 Belgian Tripel jäst

Mangrove Jack's M31 Belgian Tripel jäst

Denna belgisk jäststam ger en mycket komplex smak- och aromkombination av krydda, fruktiga estrar, fenoler och alkohol. Perfekt för belgiska tripels och trapistöl.torrvikt: 10gförjäsbarhet: 82 - 88 %alkoholtolerans: 10 %flockning: 3/5jästemperatur: 18 - 28 °C (64 - 82 °F)dosering: 1 paket för upp till 20 liter öl. För starkare öl >6% rekommenderas 2 paket.---Provides a fantastic complex marriage of spice, fruity esters, phenolics and alcohol. It is also very attenuative with a high alcohol tolerance making it perfect for a range of Belgian styles.Suitable for Belgian Tripel Style and Trappist style beers.Aroma Characteristics:Belgian Tripel has a fantastic heavily fruity aroma, married perfectly with light spice and esters it is massively complex, spicy, estery and phenolic.Flavor/Mouthfeel Characteristics:Belgian beers fermented with this strain will finish phenolic and dry, they will also exhibit fruity and very complex ester characters. These characters exhibit a beautiful marriage of spice and fruit estery alcohol goodness.Higher Alcohol Beers:High alcohol beers are this strain’s bread and butter, with a high alcohol tolerance, strong beers just create excellent flavor and aroma characteristics.

49 kr
Mängdrabatt!
45 kr/st vid köp av 2 eller fler
Mangrove Jack's M36 Liberty Bell Ale jäst

Mangrove Jack's M36 Liberty Bell Ale jäst

Alejäst som ger lätta fruktiga estrar för fin maltig smak. Perfekt för många olika ales såsom engelska och amerikanska pale ales, Extra Special Bitters (ESB), Golden Ales med mera.Mangrove Jack's M36 Liberty Bell Aletorrvikt: 10gförjäsbarhet: 74 - 78 %alkoholtolerans: 9 %flockning: 4/5jästemperatur: 18 - 23 °C (62 - 74 °F)dosering: 1 paket för upp till 20 liter öl. För starkare öl >6% rekommenderas 2 paket.---A top-fermenting ale yeast suitable for a wide variety of hoppy and distinctive style beers. This strain produces light, delicate fruity esters and helps develop malt character.Suitable for both English and American Pale Ales, Extra Special Bitters, Golden Ales and more.Aroma Characteristics:Some pear esters, possibly strawberry or kiwi-like aromas can be expected. Clean, delicate malt and hop aromas will survive fermentation. If hop and/or malt aromas are prominent in the beer this strain’s aroma characteristics will fade to the background.Flavor/Mouthfeel Characteristics:Clean, mostly neutral and smooth, finishes beers moderately dry but does not strip away body. Silky, lightly smooth texture, light to medium body, mild acidity and mostly neutral flavor. Aroma contributions from this yeast strain makes it a good all-rounder for a wide range of ales.Higher Alcohol Beers:As a very good strain for strong ales, this yeast provides brews with plenty of body, without being heavy or dense.

39 kr
Mangrove Jack's M41 Belgian Ale jäst

Mangrove Jack's M41 Belgian Ale jäst

En kryddig och fenolisk belgisk jäststam med mycket fruktig och komplex smak och arom. Perfekt för belgiska strong golden och belgiska strong ales. Hög alkoholtolerans och utjäsning.torrvikt: 10gförjäsbarhet: 82 - 88 %alkoholtolerans: 12 %flockning: 3/5jästemperatur: 18 - 28 °C (64 - 82 °F)dosering: 1 paket för upp till 20 liter öl. För starkare öl >6% rekommenderas 2 paket.---Spicy and phenolic, this yeast emulates the intensity and complexity of some of the best monastic breweries in Belgium, high attenuation and alcohol tolerance allows you to brew a huge range of Belgian beers.Suitable for Belgian Strong Golden and Belgian Strong Dark Ales.Aroma Characteristics:This yeast develops ripe fruit especially plum like esters during fermentation and are prominent in the finished beer, it will also show a lightly balanced phenolic character.Flavor/Mouthfeel Characteristics:Beer fermented with this yeast exhibit excellent classic Belgian ale flavor, clove hints with a multitude of fruit esters, alcohol and banana character.Higher Alcohol Beers:High alcohol beers are this strain’s bread and butter, with a high alcohol tolerance, strong beers just create excellent flavor and aroma characteristics.

45 kr
Mängdrabatt!
43 kr/st vid köp av 2 eller fler
Mangrove Jack's M42 New World Strong Ale Jäst

Mangrove Jack's M42 New World Strong Ale Jäst

En jäst för alla typer av ales med hög utjäsning. Ger neutral smak och låter både malt och humlearom komma fram. Perfekt för IPA, porter, imperial stout med mera.förjäsbarhet: 77 - 82 %alkoholtolerans: högflockning: högjästemperatur: 16 - 22 °C (57 - 72 °F)vikt: 10gdosering: 1 paket för upp till 20 liter öl upp till 6%. För öl över 6% använd 2 paket.---A top-fermenting ale strain suitable for many types of ales of all strengths. Ferments with a neutral yeast aroma to ensure the full character of the malts and hops are prominent in each beer.Suitable for IPAs, Porters, Russian, Imperial Stouts and more.Observable traits:Aroma Characteristics:Hops and malt aromas are enhanced and will tend toward earthy, nutty, orange peel, and mild spice. Esters will be nearly absent in normal strength beers fermented cool; below 20 °C (68 °F).Flavor/Mouth Feel Characteristics:Beers fermented with this strain will finish dry, and very light beers will not be thin or watery. Acidity will be low, and mouth feel will be light and soft on the palate with a smooth non astringent texture. As this strain is highly flocculent and resilient and not prone to autolysis, it is excellent for cask or bottle conditioning.Higher Alcohol Beers:Ester formation will be slightly elevated in higher alcohol beers. The character of the esters will be pleasant with ripe apple and pear dominating, along with faint banana. Beer will be dry, but a perception of malt sweetness will survive in the after taste along with malt character and complexity. Alcohol should be warming, not hot.

39 kr
Mängdrabatt!
36 kr/st vid köp av 2 eller fler
Mangrove Jack's M44 US West Coast Jäst

Mangrove Jack's M44 US West Coast Jäst

Jäststam från amerikanska västkusten med mycket ren smak som förhöjer humlekaraktären.Förjäsbarhet: högAlkoholtolerans: uppgift saknas, troligen 10-12%Flockning: högJästemperatur: 18-23 °CVikt: 10gDosering: 1 paket för upp till 20 liter öl. För starkare öl >7-8% rekommenderas 2 paket.---Active Dried Brewing Yeast suited for American style ales, promoting exceptionally clean flavor to accentuate hop characterWith the craft beer movement being lead by the USA, there has been a demand for a yeast strain which emphasizes the expressive flavors of the unique ingredients used.U.S. West Coast Yeast is a high attenuating, top-fermenting strain that ferments with almost completely neutral attributes across a wide range of wort strengths and temperature ranges. It produces a moderately high acidity which allows the tangy citrus hop aromas to really punch through, while also enhancing toasted and dark malt characters. If you plan to use a lot of expensive flavourful hops as the prominent feature of your beer, use this yeast.Observable traits:Aroma Characteristics:A very neutral strain, even when fermented in higher gravity worts and warmer temperatures. Tangy citrus and pine hops aromas will be enhanced, as well as toasted and dark malt aromas.Flavor/Mouth Feel Characteristics:Beers fermented with this strain will finish dry and crisp. This strain is at its best in hop prominent American style ales. Very light ales may turn out a bit stripped, thin or astringent if care is not taken with the mash to favor dextrins and avoid over-extraction. Acidity is moderately high, boosting hop flavors and creating a clipped finish.Higher Alcohol Beers:Remaining very neutral, and producing a bit of acid to balance alcohol and malt, this strain excels in strong ales with simple malt bills. Alcohol will be a dominant flavor and aroma constituent, and may be quite warming but not harsh.

39 kr
Mangrove Jack's M47 Belgian Abbey jäst

Mangrove Jack's M47 Belgian Abbey jäst

Belgisk jäststam med mycket fruktig och komplex smak och arom. Perfekt för belgiska pale ales och abbey ales.torrvikt: 10gförjäsbarhet: 73 - 77 %alkoholtolerans: 8 %flockning: 4/5jästemperatur: 18 - 25 °C (64 - 77 °F)dosering: 1 paket för upp till 20 liter öl. För starkare öl >6% rekommenderas 2 paket.

35 kr
Mangrove Jack's M54 California Lager jäst

Mangrove Jack's M54 California Lager jäst

En unik lagerjäststam som har förmågan att jäsa vid aletemperaturer och ge ren lagersmak utan felsmaker. Perfekt för California lageröl eller lager/pilsner där man inte har möjlighet att jäsa vid normala lagertemperaturer (10-12C).Torrvikt: 10gAlkoholtolerans: Max 9%Flockning: HögJästemperatur: 16 - 20 °CDosering: 1 paket för upp till 20 liter öl. För starkare öl >7-8% rekommenderas 2 paket.

45 kr
Mängdrabatt!
43 kr/st vid köp av 2 eller fler
Mangrove Jacks M66 Hophead Ale 10g Jäst

Mangrove Jacks M66 Hophead Ale 10g Jäst

M66 Hophead Ale är en blandning av jäst och enzymer, som tagits fram för att förstärka de fruktiga aromerna från humlen. Jästen ger en välbalanserad och relativt neutral esterprofil medan enzymerna lyfter fram mer fruktiga kvaliteter från humlen. M66 Hophead Ale lämpar sig väl för de flesta sorters IPA och andra öltyper som torrhumlas.De ingående enzymerna pektinas och beta-glukosidas klyver vissa av humlens aromatiska kolväten (främst terpener) som bildar ämnen med blommiga och fruktiga aromatiska egenskaper.Förjäsbarhet: 74 - 82 %Alkoholtolerans: 10 %Flockning: 4/5Jästemperatur: 18 - 22 °C (64 - 72 °F)Tillverkare: Mangrove Jack's

49 kr
Mangrove Jack's M76 Bavarian Lager Jäst

Mangrove Jack's M76 Bavarian Lager Jäst

Lagerjäststam för många olika typer av europeiska öl såsom lager, pilsner, helles med flera. Ger ren och fyllig smak. Lagra i 4 veckor, helst 6-8 veckor i 8-10 grader.förjäsbarhet: 75 - 80 %alkoholtolerans: 8 %flockning: 3/5jästemperatur: 8 - 14 °C (45 - 57 °F)vikt: 10gdosering: 1 paket för upp till 20 liter öl. För starkare öl >6-8% rekommenderas 2 paket.---A bottom-fermenting yeast suitable for most lager styles. Promotes less sulphur production than other lager strains, as well as a fuller, more rounded malt character with well-promoted hop flavors.Suitable for many European style beers including Lagers, Pilsners, Helles, Munich Dunkel, Rauchbier and more.Aroma Characteristics:A superlative lager strain that is robust with a light sulphur aroma, expresses hop character well and promotes malt complexity.Flavor/Mouthfeel Characteristics:Lightly acidic this yeast creates an extremely drinkable lager with less sulphur character than the usual strains.Higher Alcohol Beers:This yeast does well at higher gravities having a good attenuation range; high alcohol beers do not tend to be too sweet.

49 kr
Mangrove Jack's M84 Bohemian Lager Jäst

Mangrove Jack's M84 Bohemian Lager Jäst

Tjeckisk lagerjäststam för många olika typer av europeiska öl såsom lager, pilsner, helles med flera. Ger ren och torr karaktär. Lagra i över 4 veckor, helst 6-8 veckor i 10 grader.Mangrove Jack's M84 Bohemian Lagerförjäsbarhet: högalkoholtolerans: 9 %flockning: högjästemperatur: 10-15 °Cvikt: 10gdosering: 1 paket för upp till 20 liter öl. För starkare öl >7-8% rekommenderas 2 paket.---Bottom-fermenting Active Dried Brewing Yeast suitable for European lager and Pilsner style beersBohemian Lager is a classic bottom-fermenting, continental lager strain that produces elegant, well balanced beers. Bohemian Lager Yeast is characterized by its dry and clean palate, typical of traditional Czech brewing. This strain confers smooth, subtle yeast characteristics with muted fruit notes, resulting in refreshingly crisp lagers with expressive hop character. While rich and chewy, the beers fermented with this strain will not be sweet, but may have an elusive sweet malt flavor in the aftertaste. Lagering periods as short as 4 weeks may produce acceptable beer, but allowing beer to lager 6-8 weeks will result in beer that is richer, smoother, with a more refined aroma and flavor.Observable traits:Aroma Characteristics:Classic Bohemian Pilsner strain aroma and flavor characteristics can be expected.Flavor/Mouth Feel Characteristics:Earthy spiciness of both noble hops and pilsner malt will be enhanced and supported by moderate to full body. In wort from simple grist bills, delicate malt flavors will survive. Beer fermented with this strain is generally rich and chewy without being heavy at all. Light and delicately balanced beers call for this strain.Higher Alcohol Beers:This strain will perform reasonably well in higher alcohol beer production, but only to 9% alcohol. Beer of over 7% alcohol will be slightly sweet, and the alcohol may be a bit hot.

45 kr
White Labs WLP001 Dry California Ale 11g Jäst

White Labs WLP001 Dry California Ale 11g Jäst

WLP001 nu som torrjäst! WLP001 Dry California Ale jäst är känd för sina rena smaker, kraftig jäsning och är känd för sin användning i humliga öl. Det accentuerar humlesmaker och aromer och jäser ut bra, även för öl med hög vörtstyrla. En högre utjäsning än genomsnittet leder till torrare öl samt medelhög flockning för att ge ett rent och krispigt öl. Med en hälsosam pitchrate och jäst är WLP001 också snabb på att återabsorbera diacetyl.- Bästsäljande jäst- Kan användas i nästan alla ölstilar (från IPA till kölsch)- Framhäver humlesmaker och aromer vackertPerfekt för: American IPA, American Wheat Beer, Barleywine, Blonde Ale, Brown Ale, California Common, Cider, Double IPA, Dry Mead, Imperial Stout, Old Ale, Pale Ale, Porter, Red Ale, Stout, Sweet Mead.WLP001 California Ale Yeast är genetiskt skild från andra stammar av liknande ursprung, vilket gör detta till den enda California Ale Yeast i världen. Vår torrjäst är också testad med proprietära qPCR-metoder, vilket möjliggör högre känslighet för potentiella vilda jästföroreningar. Genom att använda WLP001 Dry California Ale Yeast får du hantverksindustrins mest populära stam, känd för sina rena och robusta jäsningar, tillsammans med förtroendet för White Labs kompromisslösa kvalitetskontrollstandarder.White Labs WLP001 Dry California Ale JästVikt: 11g - för upp till 20L vört.Dosering: 0,5-1 g/LFörjäsbarhet: 73-85%Alkoholtolerans: 15%Flockning: medelJästemperatur: 18-23°CIngredienser: Jäst, E491 emulgeringsmedel

129 kr
95 kr
DEAL
White Labs WLP066 Dry London Fog 11g Jäst

White Labs WLP066 Dry London Fog 11g Jäst

London Fog - Nu som torrjäst! Utmärkt jäststam för bryggning av New England IPA (NEIPA). Esterprofilen påminner om East Coast Ale (WLP008) men den lämnar lite mer restsötma, vilket bidrar till att accentuera smak och arom från malt och humle.White Labs WLP066 London Fog AleTorrjäst: WLPD066-HBVikt: 11g - för upp till 20L vört.Dosering: 0,5-1 g/LFörjäsbarhet: 65 - 70 %Alkoholtolerans: 8 - 12 %Flockning: medel - lågJästemperatur: 18 - 22 °C (64 - 72 °F)Tillverkare: White LabsIngredienser: Jäst, E491 emulgeringsmedel

129 kr
95 kr
DEAL
White Labs WLP860 Dry Munich Lager 11g Jäst

White Labs WLP860 Dry Munich Lager 11g Jäst

Från det äldsta verksamma bryggeriet i München kommer denna Premium Active Dry WLP860 Munich Lager Yeast från White Labs. Den här stammen är omsorgsfullt odlad och bevarad av bryggmunkar, och är känd för sin rena, skarpa jäsning balanserad av en distinkt maltig sötma.Oavsett om du brygger en Märzen med dess rika, rostade toner, en Helles med dess gyllene briljans eller en Bock med dess fylliga komplexitet, kan denna jäst göra allt - en pålitlig och mångsidig sort som säkerligen kommer att bli en ny favorit för lager.WLP860 Munich Lagerjäst är en hybrid av S. cerevisiae och S. eubayanus som tillhör Frohberg-gruppen, vilket innebär att den har ungefär 50 % av varje förälders arvsmassa.Perfekt för:Amber LagerAmerikansk lagerBockCream AleMörk LagerDopplebockHellesMarzenPale LagerPilsnerRauchbierSchwarzbierVienna LagerWhite Labs WLPD860 Dry Munich Lager 11g JästVikt: 11g - för 20L (5 gal) vört.Förjäsbarhet: 68 - 72 %Alkoholtolerans: 5 - 10 %Flockulering: MediumOptimal jäsningstemperatur: 9 - 11 °C (48 - 52 °F)STA1: NegativtProducent: White LabsIngredienser: Jäst, E491 emulgeringsmedel.

129 kr
95 kr
DEAL
Omega Yeast OYL-071 Torr Lutra™ Kveik 500g Jäst

Omega Yeast OYL-071 Torr Lutra™ Kveik 500g Jäst

Samma chockerande rena Lutra som du älskar i flytande form finns nu i ett bekvämt torrt format. Torkad Lutra är som en ren canvas med stort temperaturspann, hög alkoholtolerans och snabba efterbehandlingshastigheter innebär oöverträffad flexibilitet och mångsidighet för nästan alla stilar. För en uppfriskande pseudo-lager eller en enorm imperial stout - Är du i behov av neutral torrjäst, använd Torkad Lutra så får du mer, snabbare.Lutras framgång i torr form är relaterad till kveiks anmärkningsvärda historia.Ingredienser: Jäst, emulgeringsmedel (E491)Nettovikt: 500 gObs: Torkad Lutra är en glutenfri produkt.StamtypKveikFlockuleringMedelhögUtjäsning75-82%Temperaturspann20–35 °C (68–95 °F)DiastatiskNejFenoliskNejAlkoholtolerans15% ABVOmegas egna recep specifikt för denna stam:- Lutra® Kveik Helles Pseudo-Lager Recipe

2 899 kr
Mängdrabatt!
2 499 kr/st vid köp av 2 eller fler
Tillfälligt slut
Visa produkt
Jässtopp Combi Stabiliser 10g/25L

Jässtopp Combi Stabiliser 10g/25L

Jässtopp "Stabiliser" gör så att jäsningen avstannar genom att döda jästen i öl/vin. Detta förhindrar efterjäsning och håller produkten mer stabil. Observera att flaskjäsning inte fungerar efter användning av denna produkt. Vikt: 10gDosering: 10g per 25 liter.Ingredienser: Kaliumsobat 5g (E202), natriumdisulfit 5g (E223)

12 kr
Mängdrabatt!
10 kr/st vid köp av 5 eller fler