Recensioner

0 recensioner
Betyg

Du kanske även behöver

Mangrove Jack's M20 Bavarian Wheat jäst

Mangrove Jack's M20 Bavarian Wheat jäst

Klassisk tysk veteölsstam med ren, mjuk smak med estrar av banan- och kryddnejlika. Lågflockulerande och ger därför traditionell grumlig veteöl.torrvikt: 10gförjäsbarhet: medelalkoholtolerans: N/Aflockning: lågjästemperatur: 18-30 °Cdosering: 1 paket för upp till 20 liter öl. För starkare öl >6% rekommenderas 2 paket.--Active Dried Brewing Yeast promoting high levels of esters and clove phenolics for enhanced complexity of German-style wheat beerA classic top-fermenting yeast suited for brewing a range of German Weizens as well as Belgian Witbier. It has a very low flocculation rate and a clean, “yeasty” aroma which makes it ideal for beers that are traditionally served cloudy. This yeast creates beer with a low to completely dry level of sweetness, medium body with a silky mouth feel, and a delicious banana and spice aroma.Observable traits:Aroma Characteristics:Lots of classic banana and clove esters, balanced with clove and cinnamon-like phenolic aromas; these aromas tend to overwhelm any malt or hops character in the beer. Only intense chocolate or roast malt aromas in dark ales will overcome.Flavor/Mouth Feel Characteristics:While this strain has only a moderate tendency to attenuate, the final beer will not be sweet. Instead, it will have a creamy, silky mouth feel and full, rich, but medium- not heavy- body. Most caramel and complex malt flavors are stripped away by this strain. Deep roast and chocolate flavors will show through. Slight acidity produced greatly enhances wheatmalt characteristics.Higher Alcohol Beers:In higher alcohol beers, the phenolic character presented by this strain becomes a bit smoky and esters burst forth. Low attenuation rate may result in a sweet beer.

39 kr
Mängdrabatt!
36 kr/st vid köp av 2 eller fler
Brewly Weissbier Ale jäst

Brewly Weissbier Ale jäst

Denna speciella jäststam har sitt ursprung i Bayern, Tyskland. Den används främst för tyska veteölsstilar såsom Hefeweissen/Weissbier. Stammen kan användas för att producera alla sorters veteöl, till exempel amerikansk veteöl och belgisk wit. Den slutliga aromen är mycket estrig, rik på fenoliska smaker som banan och kryddnejlika. Paketet innehåller 12g aktiv torrjäst för upp till 23L öl.Brewly Weissbier Ale jäst- Alkoholtolerans: Hög (12%)- Temperaturspann: 12-25°C (53-77°F)- Förjäsbarhet: Hög 80%- Flockulering: Låg- Nettovikt: 12g (0.42oz)- GMO-fri: Ja- Förvaring: I kylskåp (kallt och torrt)- Förpackad i beskyddande livsmedelsgas.- Tillverkad i EU.AnvändningSprinkla jästen direkt över upp till 23L vört (6 gallons). Alternativt rehydrera jästen. Syresätt. Om Original Gravity (OG) är över 1.065 (65 °Öchsle), använd 2 paket för 23L.

29 kr
Mängdrabatt!
25 kr/st vid köp av 2 eller fler
Tillfälligt slut
Visa produkt
Fermentis SafAle W-68 Jäst

Fermentis SafAle W-68 Jäst

Specialjäst utvald för framställning av Veteöl och Witbier och aromatiska öl med typisk fenolkaraktär (nejlika och peppriga toner) och rik på fruktiga och blommiga smaker. Lämplig för en stor variation av vetebaserade ölsorter och fruktiga-kryddiga ölstilar. Jäst med medelhög sedimentering: bildar inga klumpar utan en pulveraktig dis när den suspenderas i ölet.Dosering/Temperatur50 till 80 g/hL (0,07 – 0,11 oz/gal) vid idealiskt 18°C ​​– 26°C (64,4°F – 78,8°F).Användande1. Direkt pitching:Direkt i jäskärlet vid jäsningstemperatur vid 20°C – 32°C (68.0°F – 89.6°F).2. Med tidigare rehydrering:- Strö jästen i 10 gånger volymen vatten eller vört vid 20°C – 28°C (68.0°F – 82.4°F).- Låt vila 15 till 30 minuter- Rör försiktigt- Pitcha i jäskärletTyp: TorrjästTorrvikt: 11,5gFlockning: MedelDosering: 1 paket för upp till 20 liter öl. För starkare öl >7-8% rekommenderas 2 paket.Ingredienser: Jäst (Saccharomyces cerevisiae POF+), emulgeringsmedel: sorbitanmonostearat (E/INS 491) 

49 kr
Mängdrabatt!
45 kr/st vid köp av 2 eller fler