Specialjäst utvald för framställning av Veteöl och Witbier och aromatiska öl med typisk fenolkaraktär (nejlika och peppriga toner) och rik på fruktiga och blommiga smaker. Lämplig för en stor variation av vetebaserade ölsorter och fruktiga-kryddiga ölstilar. Jäst med medelhög sedimentering: bildar inga klumpar utan en pulveraktig dis när den suspenderas i ölet.Dosering/Temperatur50 till 80 g/hL (0,07 – 0,11 oz/gal) vid idealiskt 18°C – 26°C (64,4°F – 78,8°F).Användande1. Direkt pitching:Direkt i jäskärlet vid jäsningstemperatur vid 20°C – 32°C (68.0°F – 89.6°F).2. Med tidigare rehydrering:- Strö jästen i 10 gånger volymen vatten eller vört vid 20°C – 28°C (68.0°F – 82.4°F).- Låt vila 15 till 30 minuter- Rör försiktigt- Pitcha i jäskärletTyp: TorrjästTorrvikt: 11,5gFlockning: MedelDosering: 1 paket för upp till 20 liter öl. För starkare öl >7-8% rekommenderas 2 paket.Ingredienser: Jäst (Saccharomyces cerevisiae POF+), emulgeringsmedel: sorbitanmonostearat (E/INS 491)
49 kr
Mängdrabatt!
45 kr/st vid köp av 2 eller fler