Fermentis
Fermentis SafLager S-189 jäst
Saflager S189 är en mycket populär underjäst jäststam från bryggeriet Hürlimann i Schweiz, och används av många andra kommersiella bryggerier. S-189 passar perfekt för tysk lager som münchener helles, tysk pilsner och andra klassiska lagertyper. Den ger härligt lättdruckna öl med en neutral jäsningskaraktär, samtidigt som den ger humlen och malten chans att leka fritt. Jäststam: Saccharomyces PastorianusUtjäsning: 80-85%Alkoholtolerans: 10,5 %Flockning: högJästemperatur: 9-15°C, idealt är 12°CFlockulering: HögTillverkare: FermentisIngredienser: Jäst, Emulgeringsmedel E491Mängd: 11,5g, för upp till 20 liter öl.
Fermentis SafBrew DW-17 25g Jäst
SafBrew™ DW-17 är en kraftfull Allt-i-1-lösning (bestående av aktiv torrjäst och enzymer) för produktion av mycket torra och komplexa öl med fruktiga, träiga och några subtila syrliga toner. SafBrew™ DW-17 rekommenderas också för att jäsa vörter med mycket hög densitet som producerar en alkoholhalt på upp till 17 % ABV.Vikt: 25 gTyp: TorrjästAlkoholtolerans: 17 %Förjäsningsgrad: 98-102 % (mycket hög)Flockning: -Dosering/temperatur: 100 till 160 g/hL (0,13 – 0,21 oz/gal) vid idealiskt 20°C – 32°C (68,0°F – 89,6°F).Dosering: 1 paket för upp till 20 liter öl.Ingredienser: Jäst (Saccharomyces cerevisiae POF+), Maltodextrin, Glukoamylas från Aspergillus niger (EC 3.2.1.3), Emulgeringsmedel: sorbitanmonostearat (E/INS 491).Användning① Direkt pitching:Direkt i jäskärlet vid jäsningstemperatur vid 20°C – 32°C (68.0°F – 89.6°F).② Med tidigare rehydrering:o Strö jästen i 10 gånger volymen vatten eller vört vid 20°C – 28°C (68.0°F – 82.4°F).o Låt vila 15 till 30 minutero Rör försiktigto Pitch i jäskärlet
Fermentis SafBrew LD-20 25g Jäst
SafBrew™ LD-20 är en All-In-1 jäst- och enzymblandning för torra lageröl med lägre mängd kolhydrater*. SafBrew™ LD-20 är det perfekta valet för produktion av mycket torra och neutrala lageröl med reducerat restsocker. SafBrew™ LD-20 är gjord av både aktiv torrjäst och enzymer och möjliggör produktion av öl som innehåller samma alkoholhalt med en minskning på upp till 20 % av kolhydrater inklusive dextriner.Typ: TorrjästFörjäsningsgrad: 98-102% (mycket hög)Alkoholtolerans: 10 - 11 %Jästemperatur: 12°C to 20 °C (53.6°F - 68.0°F)Torrvikt: 25gFlockning: Medel-högDosering: 1 paket för upp till 20 liter öl.Ingredienser: Jäst (Saccharomyces pastorianus), Maltodextrin, Glukoamylas från Aspergillus niger (EC 3.2.1.3), Emulgeringsmedel E491 (sorbitanmonostearat)*vilket innebär minskning av upp till 20 % kolhydrater i ölet jämfört med samma jäst utan enzym. Informationen som tillhandahålls av Fermentis är endast avsedd för informationssyfte för professionella personer. Vi lämnar inga utfästelser eller garantier av något slag, uttryckliga eller underförstådda, angående informationen: regulatoriska och immateriella krav (inklusive produktanvändning och påståenden) ska granskas lokalt för deras specifika syften.
Fermentis SafCider TF-6 5g Jäst - Fruktig rund Ciderjäst
För fruktig cider med rund munkänsla. Fermentis ciderjäst Safcider TF-6 ger mycket hög aromatisk intensitet och komplexitet som går mot friska fruktiga toner (äpple, banan-päron, röd, citrus och exotiska frukter) kombinerat med intressanta utarbetade fruktnoter (äppelmos). Söt och rund munkänsla som stärker godisliknande känsla. Relativt låg syra.Tekniska egenskaper:Dosering: 0,1-0,2g per liter (1 paket på 5g för upp till 50L)Alkoholtolerans: 6 %Flockning: högAlkoholtolerans: upp till 6%Jästemperatur: 10 - 30 °CFungerar även vid låga pH, ner till 3,3Ingredienser: Jäst (Saccharomyces cerevisiae), emulgeringsmedel: sorbitanmonostearat (E491)
Fermentis SafCider AC-4 5g Jäst - Frisk ciderjäst
Fermentis Ciderjäst Safcider AC-4 (Apple Crisp) är en intensivt fräsch aromatisk profil (äpple, blommig) med en krispig munkänsla som förstärker ciderstrukturen. Hög syra. Utmärkt även för cider med låg alkoholhalt.För alla typer av söta och torra cider från färska eller koncentrerade äppeljuice.Lämplig för svåra jäsningsförhållanden och blandar med sockersirap. Tekniska egenskaper:Dosering: 0,1-0,2g per liter (1 paket på 5g för upp till 50L) Alkoholtolerans: 16 %Flockning: högJästemperatur: 10 - 30 °CFlockning: HögFungerar även vid låga pH, ner till 3,3Kvävebehovet är lågt: man behöver endast 150 ppm tillgängligt kväveIngredienser: Jäst (Saccharomyces cerevisiae), emulgeringsmedel: sorbitanmonostearat (E491)
Fermentis Safcider AS-2 5g Jäst - Söt komplex ciderjäst
Ger fin sötma och komplexitet till din cider. Fermentis ciderjäst Safcider AS-2 (AS står för Apple Sweetness) ger söt och rund munkänsla. Fräsch aromatisk profil (äpple, citrus) med fina utarbetade frukttoner (äppelmos) som ger en bra total komplexitet. Utmärkt även för cider med låg alkoholhalt.För alla typer av söta ciders från färska eller koncentrerade äppeljuice.Lämplig för svåra jäsningsförhållanden och blandar med sockersirap.Tekniska egenskaper:Dosering: 0,1-0,2g per liter (1 paket på 5g för upp till 50L)Alkoholtolerans: 12 %Flockning: högJästemperatur: 10 - 30 °CFlockning: HögFungerar även vid låga pH, ner till 3,3Kvävebehovet är lågt: man behöver endast 150 ppm tillgängligt kväveIngredienser: Jäst (Saccharomyces bayanus*), emulgeringsmedel: sorbitanmonostearat (E491)
Fermentis SafBrew DA-16 25g Jäst
SafBrew™ DA-16 är det självklara valet för torra smakrika öl, såsom Brut IPA, och en kraftfull lösning (bestående av Active Dry Yeast och enzymer) för produktion av mycket torra och smakrika öl, särskilt fruktiga och humle som Brut IPA. SafBrew™ DA-16 rekommenderas också för vört med mycket hög vikt, vilket tillåter en alkoholhalt på upp till 16 % ABV.SafBrew™ DA -16 är en All-In-1™-lösning från Fermentis speciellt för torra, humlefram, fruktiga öl. Med inverkan av den utvalda jästen är denna lösning inte bara effektiv och praktisk, den förstärker också distinkta humlekaraktärer och fruktiga estrar. Den perfekta lösningen för att göra läckert torra, fruktiga öl och fantastiska aromer, i en mängd olika ABV-nivåer.Typ: TorrjästFörjäsningsgrad: 98-102%Alkoholtolerans: Upp till 16%Torrvikt: 25gFlockning: MedelDosering: 1 paket för upp till 20 liter öl. (100 to 160 g/hl)Ingredienser: Jäst (Saccharomyces cerevisiae), Maltodextrin, Glukoamylas från Aspergillus niger (EC 3.2.1.3), Emulgeringsmedel E491 (sorbitanmonostearat)Användning:① Direct pitching:Direct pitch in the fermentor at fermentation temperature at 20°C – 32°C (68.0°F – 89.6°F).② With prior rehydration:o Rehydrate the yeast in 10 times its volume of water or wort at 20°C – 32°C (68.0°F – 89.6°F).o Leave to rest for 15 minuteso Gently stiro Pitch in the fermentor
Fermentis SafBrew HA-18 25g Jäst
SafBrew HA-18 är en kraftfull lösning (bestående av POF+ Active Dry Brewer's Yeast och enzymer) för produktion av öl med mycket hög alkoholhalt – såsom stark ale, barley wines och fatlagrad öl med mycket hög densitet. Den har mycket god motståndskraft mot osmotiskt tryck och höga jäsningstemperaturer (termotolerant jäst) och mycket hög utjäsningsgrad (98-102%).SafBrew HA-18 är en kraftfull lösning som kommer att producera många smaker i det slutliga ölet, tack vare hög esterfrisättning. Denna blandning kommer också att producera fenoler, vilket ger en potentiell kryddnejlika eller kryddig smak till drycken.Typ: TorrjästFörjäsningsgrad: 98-102%Alkoholtolerans: Upp till 18%Torrvikt: 25gFlockning: MedelDosering: 1 paket för upp till 20 liter öl. (100 to 160 g/hl)Ingredienser: Jäst (Saccharomyces cerevisiae), Maltodextrin, Glukoamylas från Aspergillus niger (EC 3.2.1.3), Emulgeringsmedel E491 (sorbitanmonostearat)Temperatur: Idealt 25°C – 35°C (77.0°F – 95.0°F). Användning:① Direct pitching:Direct pitch in the fermentor at fermentation temperature at 25°C – 35 °C (77.0°F – 95.0°F).② With prior rehydration:o Rehydrate the yeast in 10 times its volume of water or wort at 25°C – 37 °C (77.0°F – 98.6°F).o Leave to rest for 15 minuteso Gently stiro Pitch in the fermentor
Fermentis SafBrew BR-8 Jäst
SafBrew™ BR-8 är den första Brettanomyces bruxellensis-jästen tillgänglig för bryggare i torrt mikrogranulärt format. Den erbjuder alla smakfördelar med "vild" Brett-jäst, men med mer kontroll och tillförlitlighet, vilket eliminerar risken för överkolsyra och forsande efter buteljering.SafBrew™ BR-8, utvald specifikt för sekundär jäsning på flaskor eller fat, producerar fenolföreningar som skapar en distinkt finish som utvecklas över tiden när ölet åldras, med funkigare toner (gård, häst, läder...) som balanseras av uppfriskande, fruktiga toner.SafBrew™ BR-8 sensorisk profilSafBrew™ BR-8 producerar fenoliska föreningar som skapar en distinkt finish som utvecklas över tiden när ölet åldras, med funkigare toner (gård, häst, läder...) som balanseras av uppfriskande, fruktiga toner.TemperaturOptimal jäsningstemperatur 15°C – 25°C (59°F – 77°F).Bruksanvisning:- Återhydrering: SafBrew™ BR-8 ska inte återfuktas direkt i ölet.- Strö jästen i minst 10 gånger dess vikt av sterilt vatten vid en temperatur på 25°C till 29°C (77°F till 84,2°F). Låt vila 15 till 30 minuter. Rör försiktigt tills du får en jästkräm.- Användning: Tillsätt 5 till 10 gram socker per liter öl (0,67 till 1,34 oz socker per gal öl) för att få en ytterligare mättnad på 2,5 till 5,0 g/L CO2 (0,33 till 0,67 oz/gal CO2) . Pitch det sötade ölet vid jäsningstemperatur med den återhydrerade jästen.- Kolsyra kommer att uppnås inom 1 till 3 månaders mognad.*I slutet av jäsningen kan ölet kylas ner och blir rund efter 2 till 3 veckor.*Kolsyra vid lägre temperaturer (t.ex. 15°C / 59°F) kan ta över 3 månader.Ingredienser: Jäst (Brettanomyces bruxellensis), sorbitanmonostearatTyp: TorrjästTorrvikt: 5gDosering: 1 paket för upp till 20 liter öl. För starkare öl >7-8% rekommenderas 2 paket.
Fermentis SafAle BW-20 Jäst
Specialjäst vald för framställning av veteöl med neutrala fruktiga smaker med specifik fenolkaraktär (nejlika och pepparaktiga toner). Jäst som inte jäser maltotrios helt och ger ölet ökad munkänsla och fyllighet. Jäst med medelhög sedimentering bildar inga klumpar utan en pulveraktig grumling när den återsuspenderas i ölet.Dosering/Temperatur50 till 80 g/hL (0,07 – 0,11 oz/gal) vid idealiskt 18°C – 26°C (64,4°F – 78,8°F).Användning1. Direkt pitching:- Ställ jästen direkt i jäskärlet på vörtens yta vid eller över jäsningstemperaturen.- Strö gradvis torrjästen i vörten och se till att jästen täcker hela den tillgängliga vörtens yta för att undvika klumpar.Helst kommer jästen att tillsättas under den första delen av fyllningen av kärlet; i vilket fall kan hydratisering göras vid vörttemperatur högre än jäsningstemperatur, varvid jäsningskärlet sedan fylls med vört vid lägre temperatur för att bringa hela vörttemperaturen vid jäsningstemperatur.2. Med tidigare rehydrering:- Alternativt, strö över jästen i minst 10 gånger dess vikt av sterilt vatten eller kokt och humlad vört vid 25 till 29°C (77°F till 84°F).- Låt vila i 15 till 30 minuter, rör försiktigt och häll den resulterande grädden i jäsningskärlet.Typ: TorrjästTorrvikt: 11,5gFlockning: MedelDosering: 1 paket för upp till 20 liter öl. För starkare öl >7-8% rekommenderas 2 paket.Ingredienser: Jäst (Saccharomyces cerevisiae POF+), emulgeringsmedel: sorbitanmonostearat (E/INS 491)
Fermentis SafAle W-68 Jäst
Specialjäst utvald för framställning av Veteöl och Witbier och aromatiska öl med typisk fenolkaraktär (nejlika och peppriga toner) och rik på fruktiga och blommiga smaker. Lämplig för en stor variation av vetebaserade ölsorter och fruktiga-kryddiga ölstilar. Jäst med medelhög sedimentering: bildar inga klumpar utan en pulveraktig dis när den suspenderas i ölet.Dosering/Temperatur50 till 80 g/hL (0,07 – 0,11 oz/gal) vid idealiskt 18°C – 26°C (64,4°F – 78,8°F).Användande1. Direkt pitching:Direkt i jäskärlet vid jäsningstemperatur vid 20°C – 32°C (68.0°F – 89.6°F).2. Med tidigare rehydrering:- Strö jästen i 10 gånger volymen vatten eller vört vid 20°C – 28°C (68.0°F – 82.4°F).- Låt vila 15 till 30 minuter- Rör försiktigt- Pitcha i jäskärletTyp: TorrjästTorrvikt: 11,5gFlockning: MedelDosering: 1 paket för upp till 20 liter öl. För starkare öl >7-8% rekommenderas 2 paket.Ingredienser: Jäst (Saccharomyces cerevisiae POF+), emulgeringsmedel: sorbitanmonostearat (E/INS 491)
Fermentis Safale US-05 jäst
Amerikansk alejäst. Den mest berömda amerikanska alejäststammen, finns nu tillgänglig som torrjäst. Ger välbalanserade och rensmakande öl med låg diacetylnivå. Hette tidigare US-56, numera US-05. Typ: TorrjästTorrvikt: 11,5gFlockning: Låg-medelJästemperatur: 15-24°CDosering: 1 paket för upp till 20 liter öl. För starkare öl >7-8% rekommenderas 2 paket.Ingredienser: Jäst, Emulgeringsmedel E491
Fermentis Safale BE-256 Abbaye jäst
Safale BE-256 rekommenderas för att brygga trappist- och andra klosteröl. Den jäser snabbt och långt och lockar fram subtila och välbalanserade aromer.Hette förut “Safbrew Abbaye”.Förjäsbarhet: mycket hög Alkoholtolerans: 11 %Flockning: högJästemperatur: 12 °C - 25 °C(idealt 15 °C - 20 °C)Tillverkare: FermentisTyp: TorrjästTorrvikt: 11,5gDosering: 1 paket för upp till 20 liter öl. För starkare öl >7-8% rekommenderas 2 paket.Ingredienser: Jäst, Emulgeringsmedel E491
Fermentis Safale BE-134 jäst
En jäststam som rekommenderas för saison och kännetecknas av en särskilt hög utjäsning. Den ger fruktaromer med en kryddig karaktär med bland annat kryddnejlika. Denna stam ger ett mycket uppfriskande öl med hög drickbarhet.Förjäsbarhet: högJästemperatur: 18 - 28 °C (64 - 82 °F)Tillverkare: Fermentis Typ: TorrjästTorrvikt: 11,5gDosering: 1 paket för upp till 20 liter öl. För starkare öl >7-8% rekommenderas 2 paket.Ingredienser: Jäst, Emulgeringsmedel E491
Fermentis Safale S-33 Jäst
En allroundjäst som ger fruktiga smaker och lämnar en bra munkänsla och kropp. Rekommenderad för belgisk ale och New England IPA. Jästen bildar inte klumpar, utan blir snarare pudrig och kan efterlämna en lätt disighet.Hette förut “Safbrew S-33”.Sedimentering: mediumFörjäsbarhet: låg - mediumAlkoholtolerans: 11 %Flockning: lågJästemperatur: 15 - 20 °CTillverkare: FermentisIngredienser: Jäst, Emulgeringsmedel E491Innehåll: 11,5g
Fermentis Saflager S-23 jäst
Denna lagerjäst kommer från VLB i Berlin och är känd under kodnamnet RH. Jäststammen används av kommersiella bryggerier i västeuropa, och producerar lageröl med lätt fruktiga och estriga toner. Rekommenderad dosering: ett paket (11,5 g) till 12 liter vid jästemperaturer på 12-15°C. Öka doseringen vid lägre temperatur. Vid bryggning av större volymer, ta flera paket eller gör en förkultur.Förjäsbarhet: medelAlkoholtolerans: 10,5 %Flockning: högJästemperatur: 9 - 15 °C, idealt 12 °CTillverkare: FermentisIngredienser: Jäst, Emulgeringsmedel E491Mängd: 11,5g, för upp till 20 liter öl.
Fermentis Safale T-58 Jäst
En specialjäst utvald för sin estriga, något peppriga och kryddiga smakprofil. Rekommenderas också för kolsyrejäsning på flaska. Utmärkt prestanda i öl upp till 8,5 volymprocent alkohol, men kan jäsa upp till 11,5 %.Hette förut “Safbrew T-58”.Förjäsbarhet: lågAlkoholtolerans: 9 %Flockning: medelJästemperatur: 15-24 °CTillverkare: FermentisIngredienser: Jäst, Emulgeringsmedel E491Innehåll: 11,5g
Fermentis Safcider AB-1 5g Jäst - Balanserad ciderjäst
Klassikern. Fermentis ciderjäst Safcider AB-1 jäser ut väl med en torr och frisk cider i fransk stil som resultat. Såldes tidigare under namnet Safcider, men fick tillägget AB-1 vilket står just för Apple Balance. Delikat aromatisk profil som kombinerar toner av färsk (äpple) och utarbetad frukt (äppelmos) med en balanserad munkänsla. Relativt låg syra.Tekniska egenskaper:Dosering: 0,2-0,3g per liter (1 paket på 5g för upp till 30L)Alkoholtolerans: 18 %Flockning: högJästemperatur: 10 - 30 °CFlockning: HögFungerar även vid låga pH, ner till 3,3Ingredienser: Jäst (Saccharomyces cerevisiae), emulgeringsmedel: sorbitanmonostearat (E491)Kvävebehovet är lågt: man behöver endast 150 ppm tillgängligt kväveMycket bra assimilering (reducering) av fruktosUtbytet socker / alkohol: 16.3 g/l för 1 % ABVMax SO2 nivå: 70 mg/lTurbiditet: min 50 NTU
Fermentis Safale K-97 Jäst (Kölsch/Wit)
En tysk alejäst utvald för sin förmåga att bilda ett kraftigt skumtäcke vid jäsningen. Denna äkta överjäst är lämplig för öl med låga esternivåer, och kan användas för Kölsch och veteöl i belgisk stil (Wit).Förjäsbarhet: högFlockning: högSedimentering: lågJästemperatur: 15-24 °CIngredienser: Jäst, Emulgeringsmedel E491
Fermentis Saflager W-34/70 jäst
Denna berömda jäststam från Weihenstephan i Tyskland används i bryggeriindustrin över hela världen. Tack vare sina egenskaper har denna stam blivit den globalt mest populära för lagerölsbryggning. Mängd: 11,5g, för upp till 20 liter öl.förjäsbarhet: medelalkoholtolerans: flockning: högjästemperatur: 9-15°C, idealt 12°CIngredienser: Jäst, Emulgeringsmedel E491
Fermentis Safale S-04 jäst
Engelsk alejäst. Denna jäst är utvald för sin snabba utjäsning och sin förmåga att bilda en kompakt bottensediment, vilket underlättar klarningen. Rekommenderas för ett brett spektrum av ales.Typ: TorrjästTorrvikt: 11,5gFlockning: HögJästemperatur: 15-24°CDosering: 1 paket för upp till 20 liter öl. För starkare öl >7-8% rekommenderas 2 paket.Ingredienser: Jäst, Emulgeringsmedel E491
Fermentis Safbrew WB-06 jäst
Speciellt utvald veteöljäst som producerar subtila estrar och fenoliska smaker typiska för veteöl. Typ: TorrjästTorrvikt: 11,5gFlockning: LågJästemperatur: 15-24°CDosering: 1 paket för upp till 20 liter öl. För starkare öl >7-8% rekommenderas 2 paket.Ingredienser: Jäst, Emulgeringsmedel E491