Malt - Krossad
Viking Pilsner Malt 25kg Krossad
Viking Pilsner Malt är gjord av vårkorn. Brötning och grobarhet är valda för att främja jämn groning och homogen modifiering. Den slutliga påluftstemperaturen i ugnen är vanligtvis 80–85°C. Pilsnermaltsmak brukar beskrivas som maltig, lätt nötig och söt. Bra malt för alla maltöl men det finns tillräckligt med aktivitet och karaktär för basmalt i många bryggtillämpningar.För alla sorters öl eller whisky. Färgen på Viking Pilsner Malt är låg. Kan användas som basmalt i princip alla typer av öl och ger en enzymrik mäsk.Viking Pilsner MaltInnehåll: 25kg krossad kornmaltFärg: 3 - 4,2 EBC (European Brewing Convention)Användning: Upp till 100% av maltnotan
Viking Pale Ale Malt 25kg Krossad
Viking Pale Ale Malt är gjord av vårkorn. Hög grad av modifiering främjar enkel bearbetning. Smaken bidrar speciellt till maltiga, söta och nötiga toner. Det är idealisk malt för ale och speciallager. Färgen hos Viking Pale Ale Malt är inte för stark, vilket gör den även lämplig för subtil färgkorrigering av vanliga lageröl.För alla sorters öl eller whisky. Färgen på Viking Pale Ale Malt är ganska låg. Användningsgrad upp till 100 %. Kan användas som basmalt i princip alla typer av öl och ger en enzymrik mäsk.Viking Pale Ale MaltInnehåll: 25kg krossad kornmaltFärg: 4 - 7 EBC (European Brewing Convention)Användning: Upp till 100% av maltnotan
Viking Vetemalt 25kg Krossad
Viking Vetemalt av hög kvalitet.Viking Vete MaltInnehåll: 25kg krossad kornmaltFärg: 3,5 - 5 EBC (European Brewing Convention)Användning: Upp till 60% av maltnotan
Weyermann Pilsner Malt 1kg KROSSAD
En ljus basmalt med lätt maltighet och ren smak samt inslag av sötma. Utmärkt bas för de flesta öl, främst i lageröl. Denna pilsnermalt från Weyermann framställs av högkvalitativt två-radigt korn som torkas långsamt vid 80 °C. Weyermann pilsnermalt har ett högt enzyminnehåll, låg proteinhalt och ger oftast ett pålitligt utbyte från mäskningen.Weyermann Pilsner Malt 1kg KrossadInnehåll: 1kg krossad kornmaltFärg: 2,5-4,5 °EBC (European Brewing Convention)Användning: Använd upp till 100% av maltnotan
Weyermann Pale Ale Malt 1kg KROSSAD
En ljus basmalt av högkvalitativt två-radigt korn med ren smak, lätt maltighet och sötma. Perfekt bas för de flesta öl, främst engelska och amerikanska öl. Torkas något längre än pilsnermalt så har något mörkare färgnyans.Pale Ale malten har högt enzyminnehåll, låg proteinhalt och ger oftast ett mycket bra och stabilt utbyte från mäskningen.Weyermann Pale Ale Malt 1kg KrossadInnehåll: 1kg krossad kornmaltFärg: 5,5 - 7,5 °EBC (European Brewing Convention) (2,6 - 3 Lovibond) Användning: Använd upp till 100% av maltnotan
Weyermann Extra Pale Premium Pilsner Malt 1kg KROSSAD
Extra ljus basmalt med lätt och ren smak och någon sötma. Utmärkt grund för de ljusaste ölstilarna, som tysk pils, NEIPA eller mexikansk ljus lager.Premium pilsnermalt från Weyermann® framställs av högkvalitativt två-radigt korn som försiktigt torkas vid låg temperatur. Den varsamma torkningsprocessen ger en extra ljus malt. Denna pilsnermalt har högt enzyminnehåll, låg proteinhalt och ger normalt ett pålitligt utbyte från mäskningen.Weyermann Extra Pale Premium Pilsner Malt 1kg KrossadInnehåll: 1kg krossad kornmaltSädesslag: kornFärg: 2 - 2,5 °EBC (1,3 - 1,5 Lovibond)Användning: Använd upp till 100% av maltnotan
Weyermann Barke Pilsner Malt 1kg Krossad
Weyermann har återupptagit produktionen av den klassiska kornsorten Barke. Den anses ge mer smak och arom än de moderna maltkornsorterna. Producerad av tvåradigt vårkorn (Barke). Perfekt basmalt för alla lageröl. Ger klar öl med stor kropp och munkänsla, liksom god skumstabilitet. Smak: maltsötma och milda toner av honung.Weyermann Barke Pilsner Malt 1kg KrossadInnehåll: 1kg krossad kornmaltSädesslag: kornFärg: 2,5 - 4,5 °EBC (1,5 - 2 Lovibond)Användning: Använd upp till 100% av maltnotan
Weyermann Eraclea Pilsner Malt 1kg Krossad
Pilsnermalt av kornsorten Eraclea, uppkallad efter området Eraclea i nordöstra Italien nära Venedig där det är odlas. Ger en mycket lätt och elegant smak. Utmärkt basmalt för medelhavsinspirerad lager och ale.Weyermann Eraclea Pilsner Malt 1kg KrossadInnehåll: 1kg krossad kornmaltSädesslag: kornFärg: 3 - 5 °EBC (1,7 - 2 Lovibond)Användning: Använd upp till 100% av maltnotan
Weyermann Vetemalt Malt 250g Krossad
Vetemalt från Weyermann är en ljus malt med högt proteininnehåll som används i många typer av öl och ger en utmärkt enzymrik mäsk. Bidrar till stabilare, mer gräddigt skum och ökad munkänsla.Vetemalt är huvudingrediens i sydtyska veteöl, men är populär i många andra ölstilar. Ger litet färgbidrag och drar åt blekt halmgult vid högre proportioner.Eftersom vetemalt saknar skal blandas den oftast med annan basmalt för att maltbädden inte ska bli för kompakt. Har högt proteininnehåll.Innehåll: 250g krossad vetemaltFärg: 3 - 5 °EBC (1,7 - 2 Lovibond)
Weyermann Vetemalt 1kg Krossad
Ljus vetemalt ger en mjuk maltighet med smak av ljust bröd och lätt jordighet. Bidrar till stabilare, mer gräddigt skum och ökad munkänsla. Vetemalt är huvudingrediens i sydtyska veteöl, men är populär i många andra ölstilar. Ger litet färgbidrag och drar åt blekt halmgult vid högre proportioner.Eftersom vetemalt saknar skal blandas den oftast med annan basmalt för att maltbädden inte ska bli för kompakt. Har högt proteininnehåll.Weyermann Vetemalt 1kg KrossadSädesslag: veteFärg: 3 - 5 °EBC (1,7 - 2 Lovibond)
Weyermann Munich Malt 250g Krossad
Munich-malt från Weyermann är en kornmalt som ger ölet en intensivare färgnyans och framhäver maltsmak. Kan användas som specialmalt och basmalt i många typer av öl och ger en utmärkt enzymrik mäsk.Munich MaltInnehåll: 250g krossad kornmaltFärg: 16 EBC (European Brewing Convention)
Weyermann Munich-1 Malt 1kg Krossad
Mellanljus basmalt med karaktäristiskt maltig smak. Brödigt maltig med viss maltsötma och kexighet.Traditionellt använd till mörka bayerska öltyper i upp till 100 % av maltmängden. En lägre andel tillför komplexitet och maltighet.Munich I är den beteckning Weyermann® använder på sin ljusare münchnermalt. Enzyminnehållet är något lägre än i pilsnermalt och pale ale-malt.Weyermann Munich-1 Malt 1kg KrossadSädesslag: kornFärg: 12 - 18 °EBC (5 - 7 Lovibond)Innehåll: 1kg krossad kornmaltSädesslag: korn
Weyermann Munich-2 Malt 1kg Krossad
Mellanmörk basmalt med robust maltig smak. Brödigt maltig med tydlig maltsötma och inslag av honung. I högre andel kan vissa smaker av torkad frukt och nötighet märkas.Traditionellt använd till mörka bayerska öltyper i upp till 100% av maltmängden. I mindre andel bidrar maltsorten med komplexitet, maltighet och färg.Munich II är den beteckning Weyermann® har på sin mörkare münchnermalt.Weyermann Munich-2 Malt 1kg KrossadSädesslag: kornFärg: 20 - 25 °EBC (8 - 10 Lovibond)Innehåll: 1kg krossad kornmaltSädesslag: korn
Weyermann Carapils Malt 250g Krossad
Carapils-malt (Caramel Pils, Dextrinmalt) från Weyermann är en ljus, lätt karamelliserad kornmalt som ger ölet bättre skumegenskaper, något sötare karaktär och mer kropp. Kan användas som specialmalt i många typer av öl.Carapils® är en ljus karamellmalt som bidrar med fyllighet åt ljusa öl, utan att påverka smak eller färg särskilt mycket. Förbättrar skumstabiliteten.Malten torkas genom en speciell process vid låg temperatur, vilket ger liten karamellisering och färgning av malten.Denna maltsort går under namnet Carafoam® i USA, och liknande maltsorter från andra tillverkare betecknas ibland dextrinmalt.Weyermann Carapils Pils MaltInnehåll: 250g krossad kornmaltSädesslag: kornFärg: 2,5 - 6,5 °EBC (1,5 - 3 Lovibond)
Weyermann Carapils Malt 1kg Krossad
Carapils® är en ljus karamellmalt som bidrar med fyllighet åt ljusa öl, utan att påverka smak eller färg särskilt mycket. Förbättrar skumstabiliteten.Malten torkas genom en speciell process vid låg temperatur, vilket ger liten karamellisering och färgning av malten.Denna maltsort går under namnet Carafoam® i USA, och liknande maltsorter från andra tillverkare betecknas ibland dextrinmalt.Kallas även Caramel Pils och Dextrin-malt.Weyermann Carapils Malt 1kg KrossadInnehåll: 1kg krossad kornmaltSädesslag: kornFärg: 2,5 - 6,5 °EBC (1,5 - 3 Lovibond)Användning: Normalt 2-10% av maltnotan
Weyermann Carahell Malt 1kg Krossad
Carahell är en ljus karamellmalt som ger lätt maltighet med någon sötma. Mer maltig med lätt honungston, än karamelligt söt. Bidrar till att ge ölet kropp, rondör och munkänsla utan att ge särskilt stort färgbidrag. Bidrar till skumstabiliteten.Carahell® är ett varumärke registrerat av Weyermann®.Weyermann Carahell Malt 1kg KrossadSädesslag: kornFärg: 20 - 30 °EBC (8 - 12 Lovibond)Innehåll: 1kg krossad kornmaltAnvändning: Normalt 2-10% av maltnotan
Weyermann CaraAmber Malt 250g Krossad
Mellanmörk karamellmalt, Caramel Amber, med maltig och lätt karamellig sötma. Inslag av kex eller kakor med någon ton av kola. Ger en vacker färg med dragning åt rött åt ölet. Bidrar med fyllighet, munkänsla och förbättrad smakstabilitet. Används normalt i upp till 20 % av totala maltgivan. Weyermann CaraAmber Malt (Caramel Amber)Innehåll: 250g krossad kornmalt Sädesslag: kornFärg: 60 - 80 °EBC (23 - 31 Lovibond)Rekommenderad mängd: Upp till 20%
Weyermann Carared 1kg Krossad
Carared-malt från tyska Weyermann är en mellanljus karamellmalt som vid högre andelar ger ölet en tydligt bärnstensfärgad eller röd nyans.Ger en mjuk, lätt aromatisk maltighet med inslag av sötma.Maltsmaken framhävs, fylligheten förhöjs och skumstabiliteten ökar. Kan användas som specialmalt upp till 25% i till exempel Red Ales.Weyermann Carared 1kg KrossadInnehåll: 1kg krossad kornmaltFärg: 40 – 60 °EBC (European Brewing Convention)Användning: Använd upp till 25% av maltnotan
Weyermann Caramünch-1 1kg Krossad
Mellanljus karamellmalt med rik maltighet med lätt sötma. Bidrar med fyllighet och munkänsla ger stabilare skum.Används normalt upp till 15 % av maltmängden. Ger ölet en djupare färg med dragning åt koppar.Under torkningsprocessen får kornet vila vid 65 °C så att förjäsbart socker frigörs, innan temperaturen höjs och sockret delvis tilåts karamellisera.Weyermann Caramünch-1 1kg KrossadSädesslag: kornFärg: 80 - 100 °EBC (31 - 38 Lovibond)Tillverkare: Weyermann®Användning: Använd upp till 15% av maltnotan
Weyermann Rye (Råg) Malt 1kg Krossad
Framställs av råg (rye) vilket ger en något kryddig ton med inslag av knäckebröd. Brödig med krämig, lätt oljig munkänsla. Eftersom rågmalt har höga nivåer av β-glukaner (vilket bidrar till en kompakt maltbädd) och saknar skal, så rekommenderas en viss inblandning av andra maltsorter. För utpräglade rågöl kan rågmalt användas upp till 60 % av maltmängden.Weyermann Råg Malt 1kg KrossadSädesslag: rågFärg: 4 – 10 °EBC (2,1 – 4 °Lovibond)Tillverkare: Weyermann®
Weyermann Cararye 250g Krossad
Cararye är en karamelliserad rågmalt från Weyermann. Ger en mjukt aromatisk, kexaktig, mild rågkaraktär och en mörkare brun färg på ölet. Gjord på råg.Perfekt för:- IPA; Rye IPA, Juicy IPA, Hazy IPA, NEIPA- Rye Beer; German Rye Beer, Roggenbier, Sathi- Stout; Russian Imperial Stout- Multigrain Beer- KwassWeyermann Cararye 250g KrossadInnehåll: 250g krossad rågmaltFärg: 150-200 EBCAnvändning: Använd upp till 15% av maltnotanExtrakt: 74%
Weyermann Wiener (Vienna) Malt 1kg Krossad
Något mörkare än pilsnermalt och med aromatisk ton. Maltig smak med lätt ton av honung, brödighet och viss nötighet. Kan användas med upp till 100 % av maltmängden eller i lägre andel för att bidra med komplexitet och maltighet. Kallas även Viener eller Vienna.Wienermalt genomgår en långsam torkning precis som pilsnermalt men vid lite högre temperatur. Enzyminnehållet är något lägre än i pilsnermalt och pale ale-malt.Sädesslag: kornFärg: 6 – 9 °EBC (2,8 – 4 °Lovibond)Innehåll: 1 kg krossad kornmalt
Weyermann Melanoidin Malt 1kg Krossad
Besläktad med münchnermalt men mörkare och ännu mer aromatisk. Bidrar med intensiv maltsötma med honungsmak och brödigt lättrostade toner.Används normalt med upp till 20 % av maltmängden men är märkbar även i lägre dosering, då den bidrar med smaker som kan förknippas med brödskorpa, rostat bröd eller dekoktionsmäskning. Ger en färg åt mörk bärnsten eller rödaktig koppar.Melanoidinmalt sänker pH i mäsken relativt mycket, för att vara en mellanmörk maltsort.Weyermann Melanoidin Malt 1kg KrossadSädesslag: kornFärg: 60 - 80 °EBC (23 - 31 Lovibond)Innehåll: 1kg krossad kornmaltAnvändning: Normalt 20% av maltnotan
Weyermann Carafa Special Type II 1kg Krossad
Tillverkad av det finaste tyska kvalitetsbryggkornet. Med vår unika tillverkningsprocess för vår CARAFA® SPECIAL-serie avlägsnas en stor del av spannmålsskalet. Tillsammans med ett anpassat rostprogram resulterar detta i den finaste rostningen samtidigt som den rostade beskan minimeras.Sensorisk: finrostad aromatisk; toner av kaffe, kakao och mörk chokladSpecialmalt för alla mörka ölstilar, vanligtvis för:Mörk Lager; Tjeckisk mörk lager, SchwarzbierVeteöl; Dunkel Weizen, WeizenbockBock; Mörk Doppelbock, EisbockAmber Ale; Extra Special BitterIPA; Svart IPA, Black AlePorter; Baltic PorterStout; Irish Stout, Irish Extra Stout, American StoutStrong Ale; Belgisk Dark Strong Ale eller QuadrupelMaltdryck (alkoholfri maltöl)Rekommenderat tillägg: upp till 5 %Kan även användas för färgkorrigering i lätta öl med tillsats upp till 0,5 %.För specialrecept med intensiv stekarom, t.ex. Irish Stout, Russian Imperial Stout, högre mängder på upp till 15 % är möjliga.Enzymaktivitet: ingenFärg:1100 – 1200 EBC415,2 – 452,9 LovibondWeyermann Carafa Special Type II 1kg KrossadInnehåll: 1kg krossad kornmaltAnvändning: Använd upp till 15% av maltnotan
Weyermann Roasted Barley 250g Krossad
Rostat korn ger en hårdrostad smak med inslag av espresso och lakrits. Har en bränd, torr och litet bitter karaktär. Används oftast i mindre mängder för smak och färg och är utmärkt till stout. Bidrar med mörk färg som kan dra åt rödbrunt, nära svart vid högre andel. Hårdrostad malt sänker mäskens pH, vilket gör att bryggaren kan behöva kompensera för detta genom att tillsätta kalciumkarbonat i mäsken. Rostat korn saknar enzyminnehåll. Weyermann Roasted Barley 250gSädesslag: kornFärg: 1000 - 1300 °EBC (376 - 488 Lovibond)Rekommenderad mängd: 5-10%Tillverkare: Weyermann®
Simpsons Caramel Pils Malt 250g Crushed
Caramel Pils-malt (Dextrinmalt) från Simpsons är en ljus, lätt karamelliserad kornmalt som ger ölet bättre skumegenskaper, något sötare karaktär och mer kropp. Kan användas som specialmalt i många typer av öl.Simpsons Caramel Pils MaltInnehåll: 250g krossad kornmaltFärg: 6 EBC (European Brewing Convention)
Simpsons Malted Oats 250g Krossad
Simpsons Malted Oats har stora tjocka skal vilket underlättar avrinningen. När den mals och öppnas kommer havrens krämighet och silkeslenhet fram som ger mjuk struktur till din öl. Denna fullhet ger balans och krämighet till porters, stouts och humleintensiva öl såsom IPA-juicebomber.Ölstilar:Oatmeal Stouts, Porters, Pale Ales, East Coast style IPAs, Double IPA Juice BombsSimpsons Malted OatsInnehåll: 250g krossad havremaltFärg: 3-5 EBC (European Brewing Convention)Användning: 5-20% av maltnotan, kräver lite finare malningsgrad än kornmalt.
Simpsons Heritage Crystal Malt 250g Krossad
The uniformity and excellent malting characteristics that have ensured Maris Otter has been the favoured barley variety of the British Brewer, also lend themselves to ensuring exceptionally good crystal malt. We’ve hand-crafted this heritage barley variety to produce an outstanding medium crystal that brings flavour and depth of colour to Ales and Bitters.Beer Styles:Ales and BittersMalt Flavour:Caramel, ToffeeUsage:5-15%Simpsons Heritage Crystal MaltInnehåll: 250g krossad kornmaltFärg: 167-190 EBC (European Brewing Convention)Användning: Använd upp till 5-15% av maltnotan
Simpsons Crystal Extra Dark 250g Krossad
Simpsons Crystal Extra Dark härligt komplexa smaker av toffee, russin och bränt socker, men utan strävheten hos rostad malt. Simpsons unika rostningsprocess gör att varje batch får en exceptionellt jämn rostning, så att varje maltkorn blir perfekt karamelliserad.Ölstilar: Dark Ales, Brown Ale, Red Ale, Dark Mild, Scotch Ales, Stout, PorterSimpsons Crystal Extra Dark MaltInnehåll: 250g krossad kornmaltFärg: 450-500 EBC (European Brewing Convention)Användning: Använd upp till 5-15% av maltnotan
Bestmalz Special-X Malt 250g Krossad
Special-X-malt från tyska Bestmalz är en mörk karamellmalt som ger ölet mörkare färg och mjuk rostad smak som påminner om russin och torkad frukt utan att ge bitterhet. Dessutom ger Special-X ölet en fylligare kropp. Kan användas som specialmalt i de flesta olika typer av öl, till exempel porter och stout.Perfekt för:Alt, Bocks, Schwarzbier, Belgian styles like Abbey and Trappist beer, British styles like Amber beers, Dark Ales, Porters and Stouts, and as an ingredient for all craft beers. Innehåll: 250g kg krossad kornmaltFärg: 350 EBC (European Brewing Convention)Användning: upp till 20%
Simpsons Roasted Barley 250g Krossad
Rostat korn från engelska Simpsons är en rostat korn som ger ölet en mycket djup mörk färg, och adderar rostade aromer och bitterhet av kaffe eller italiensk espresso. Kan användas som specialmalt i till exempel stout. Använd upp till 5% i t.ex stouts.Simpsons Roasted BarleyInnehåll: 250g krossat kornFärg: 1300-1900 EBC (European Brewing Convention)
Crisp Maris Otter 1kg Krossad
En maltsort som togs fram på 60-talet i Cambridge och som av många bryggare anses vara maltsorten med stort M för brittiska ales. Maltens höga kvalitet och karaktär bidrar till dess popularitet bland bryggare världen över. Crisps Maris Otter odlas av utvalda odlare i Norfolk, inte långt från Cambridge. Malten passar utmärkt till brittiska öltyper som pale ale, porter, stout och barley wine.Crisp Maris Otter 1kg KrossadSädesslag: kornFärg: 5,5 – 7,5 °EBC (2,6 – 3 °Lovibond)Tillverkare: Crisp
Crisp Crystal 100 Malt 250g Krossad
Varje Crystal Malt ger en ren, nötaktig, karamellliknande sötma till dina öl. Crystal 100 ger en subtil karamellsmak.Kristall- och Cara-malt är så namngivna för karamellisering och kristallisering av sockerarterna som finns i kornkärnan. Vi tar grön malt från groning och genom att applicera värme samtidigt som vi bibehåller fukthalten kan vi göra kornets endosperm flytande och omvandla stärkelsen till sockerarter. Värme appliceras sedan och karamelliseringen börjar.När det gäller Crystal Malts, när endospermen svalnar, bildas sockerkristaller. När du skär över kornet kan den glasiga glansen av kristalliserat socker ses.Crisp Crystal 100 MaltInnehåll: 250g kornmalt Färg: 100-120 °EBC Rekommenderad mängd: Upp till 10%
Crisp Crystal 150 Malt 250g Krossad
För att göra Light Crystal höjer vi temperaturen ytterligare och endospermen mörknar och smakerna utvecklas ytterligare. Tänk på Crystal Malts som om du skulle göra karamell hemma. Med Light Crystal ger de närvarande kristalliserade sockerarterna en intensiv karamellsmak. Light Crystal ger också en rödaktig nyans till ölet och det fungerar mycket bra i Bitters och Ruby öl.Siffran efter ordet Crystal hänvisar till EBC-färgen på malten om du mosade till 100 % av spannmålsnotan. För att få en grov konvertering till Lovibond är det bara att dividera med två.Crisp Crystal 150 MaltInnehåll: 250g kornmalt Färg: 160-180 °EBC Rekommenderad mängd: Upp till 10%
Crisp Crystal 150 Malt 1kg Krossad
För att göra Crystal 150 (innan Light Crystal) höjs temperaturen ytterligare och endospermen mörknar och smakerna utvecklas ytterligare. Tänk på Crystal Malts som om du skulle göra karamell hemma. Med Crystal 150 ger de närvarande kristalliserade sockerarterna en intensiv karamellsmak. Crystal 150 ger också en rödaktig nyans till ölet och det fungerar mycket bra i Bitters och Ruby öl.Siffran efter ordet Crystal hänvisar till EBC-färgen på malten om du mosade till 100 % av spannmålsnotan. För att få en grov konvertering till Lovibond är det bara att dividera med två.Crisp Crystal 150 MaltInnehåll: 1kg kornmalt Färg: 160-180 °EBC Rekommenderad mängd: Upp till 10%
Crisp Crystal 240 Malt 250g Krossad
Med Medium Crystal utvecklas de intensiva karamellsmakerna av tjock sirapkola. För att uppnå dessa typer av smaker höjs temperaturen ytterligare ett steg från Light Crystal och sockret mörknar ytterligare och ger ölet en djup kopparton.Kom ihåg att Crystal Malts inte har några enzymer eller FAN bevarade så var försiktig med tillsatshastigheten i din mäsk. Du vill lägga till tillräckligt för att få önskat smakdjup, men inte så mycket att du kommer att få problem med jäsningen på grund av brist på näringsämnen.Siffran efter ordet Crystal hänvisar till EBC-färgen på malten om du mosade till 100 % av spannmålsnotan. För att få en grov konvertering till Lovibond är det bara att dividera med två.Crisp Crystal 240 MaltInnehåll: 250g kornmalt Färg: 250-290 °EBC Rekommenderad mängd: Upp till 10%
Crisp Scottish Heavy 50 Peat Malt 125g Krossad - Rökmalt
Torvrökt malt med mycket kraftig röksmak. Egentligen avsedd för whisky, men fungerar även bra som smaksättare i öl.Crisp Scottish Heavy 50 Peat Malt (Rökmalt) 125g krossadSädesslag: kornFärg: – 4 °EBC ( – 2 °Lovibond)Rökighet: 25 – 50 ppmMer produktinformationTillverkare: CrispRekommenderad dosering: 125g per 10L ljus öl, 250g per 10L mörk öl t.ex stout
Crisp Low Colour Chocolate Malt 250g Krossad
Ljus chokladmalt som drar åt mjölkchoklad med lätt torra brända toner. Används oftast i porter och mörk ale för att ge en lätt till tydlig smak av choklad beroende på vilken mängd man använder. Vanligtvis använder man mellan 5 och 15 %.Crisp Low Colour Chocolate Malt 250g KrossadSädesslag: kornFärg: 450 – 650 °EBC (169 – 244 °Lovibond)Tillverkare: Crisp
Crisp Chocolate Malt 250g Krossad
Chokladmalt från engelska Crisp är en rostad kornmalt som ger ölet en mörk chokladfärg och ger arom av choklad, nöt och kaffe. Maltsmaken framhävs och skumstabiliteten ökar. Kan användas som specialmalt upp till 10% i till exempel stouts. Mörk chokladmalt med smak av mörk choklad och brända toner som drar åt lakrits och kaffe.Crisp Chocolate MaltInnehåll: 250g krossad kornmaltFärg: 900 - 1100 °EBC (338 - 413 Lovibond)
Crisp Black Malt 250g Krossad
Den mörkaste av Crisps rostade maltsorter. När du behöver en intensivt mörk färg för stouts och porters är detta en utmärkt malt att använda. Trots sitt rykte som en mycket sammandragande malt, kan ingenting vara längre från sanningen. Denna malt för med sig en rostad karaktär med viss beska och stramhet, men också smaker av vinbär och bär.Denna malt kan också användas för färgjustering av bleka öl, antingen i mäsken eller genom att strö ovanpå mäsken vid spridningsstadiet, för att ge en rubinfärgad nyans.Crisp Black MaltInnehåll: 250g kornmalt Färg: 1100-1450 °EBC Rekommenderad mängd: Upp till 5%
Crisp Torrefied Wheat 1kg Krossad
Krossat puffat vete. Omältat vete som har värmebehandlats för att gelatinisera stärkelsen och göra den möjlig för enzymerna i malten att bryta ner. Kan alltså tillsättas direkt till mäsken och behöver inte förkokas. Valsat till flingor och behöver inte krossas före användning.Crisp Torrefied WheatInnehåll: 1 kg Färg: 2,8 – 5 °EBC (1,6 – 2 °Lovibond)Rekommenderad mängd: 5-10%
Crisp Flaked Torrefied Oats 1 kg
Flingor av puffad havre och lösa skal. Omältad havre som har värmebehandlats för att gelatinisera stärkelsen och göra den möjlig för enzymerna i malten att bryta ner. Kan alltså tillsättas direkt till mäsken och behöver inte förkokas. Valsat till flingor och behöver inte krossas före användning. Ger ölet fyllighet och bra munkänsla.Crisp Flaked Torrefied OatsInnehåll: 1 kg Färg: 2,8 – 5 °EBC (1,6 – 2 °Lovibond)Rekommenderad mängd: 5-10%
Crisp Flaked Torrefied Barley 1kg
Crisp Flaked Torrefied Barley 1kg (Valsat korn). Omältade flingor som har värmebehandlats för att gelatinisera stärkelsen och göra den möjlig för enzymerna i malten att bryta ner. Kan tillsättas direkt till mäsken och behöver inte förkokas. Valsat till flingor och behöver inte krossas före användning.Adderar krämighet och kropp till öl.Användning: Cirka 100-250g per 10L öl. Normalt 5-10% av maltnotan.Färg (EBC): 3.0 - 4.5OBS! Måste användas i kombination med basmalt.
Crisp Flaked Torrefied Maize (Majs) 1kg
Flingor av puffad majs. Omältad majs som har värmebehandlats för att gelatinisera stärkelsen och göra den möjlig för enzymerna i malten att bryta ner. Kan alltså tillsättas direkt till mäsken och behöver inte förkokas. Valsat till flingor och behöver inte krossas före användning.Sädesslag: majsFärg: – 1,5 °EBC ( – 1,1 °Lovibond)Tillverkare: Crisp
Crisp Flaked Torrefied Rice 1kg (Ris)
Flingor av puffat ris. Omältat ris som har värmebehandlats för att gelatinisera stärkelsen och göra den möjlig för enzymerna i malten att bryta ner. Kan alltså tillsättas direkt till mäsken och behöver inte förkokas. Valsat till flingor och behöver inte krossas före användning. Ger i stort sett inget bidrag till ölfärgen.
Risskal 400g
Ger ett bättre flöde och motverkar att maltbädden sätter igen under lakning. Särskilt lämpligt att använda vid bryggning med omältade råvaror samt med råg- eller vetemalt. Risskal underlättar även vid bryggning av öl med hög vörtstyrka.Risskal påverkar inte ölets smak eller färg. Bryts inte ner under mäskning. Behöver ej krossas.Ångas under tillverkningsprocessen, vilket ger en hög renhetsgrad.Rekommenderad dosering: 3 - 8 % av maltmängden (30 - 80 g per kg).
Risskal 17kg
Ger ett bättre flöde och motverkar att maltbädden sätter igen under lakning. Särskilt lämpligt att använda vid bryggning med omältade råvaror samt med råg- eller vetemalt. Risskal underlättar även vid bryggning av öl med hög vörtstyrka.Risskal påverkar inte ölets smak eller färg. Bryts inte ner under mäskning. Behöver ej krossas.Ångas under tillverkningsprocessen, vilket ger en hög renhetsgrad.Rekommenderad dosering: 3 - 8 % av maltmängden (30 - 80 g per kg).
Bulldog Café Malt 2kg Krossad
Café-malt ger en nötig och distinkt kaffesmak och arom till öl, ger en "kaffe"-ton i Stouts och Porters. Tillför en mjuk munkänsla och komplexitet till alla mörka ölsorter. Förstärker färgen på öl. Innehåll: 2 kg krossad kornmaltFärg: 420-520 EBC (European Brewing Convention)