Torrjäst - Vin, Cider & Mjöd
Alcotec Aromatic Wine Complex - Vinjäst med jästnäring
Alcotec Aromatic Wine Yeast Complex är faktiskt någonstans mellan en turbojäst och en vinjäst. Den är baserad på en vinjäststam, vald för sin förmåga att producera rena och fruktiga viner. Vi har lagt till en turbo-näring som gör att den jäser snabbare men med bibehållna egenskaper från druvorna eller frukten. De flesta frukter från din trädgård innehåller en mängd pektin och detta kan vara ett problem eftersom vinet kan utveckla en dis på grund av detta. För att lösa detta problem har vi lagt till ett pektinenzym som bryter ner de oönskade komponenterna. De flesta enzymer för detta ändamål har ingen eller mycket liten aktivitet vid "normala" temperaturer och kräver tillsats vid hög temperatur. Vårt enzym är dock en typ av mycket hög aktivitet som kan göra jobbet även vid 30C. Ju närmare du kommer 30°C vid start, desto bättre. Om du går mycket över denna temperatur (i vätskan), kommer det att döda jästen. Går man mycket under blir den enzymatiska aktiviteten lägre. Så var noga med att sikta på 30°C startvätsketemperatur när du använder Aromatic Wine Yeast Complex.För 25-50 liter.Ingredienser: Jäst, näring och enzymer
Australian Jässats 4-Dagars - Komplett vinjässats
Australian Jässats 4-Dagars komplett vinjässats med Vinjäst, jästnäring, Jässtopp (E202, E224), Klarning A (Kiselsol), Klarning B (Chitosan).Ingredienser:Vinjäst, jästnäring, Jässtopp (E202, E224), Klarning A (Kiselsol), Klarning B (Chitosan). Allergener: Sulfiter, Skaldjur
Australian Jässats 7-Dagars - Komplett vinjässats
Australian Jässats 7-Dagars komplett vinjässats med vinjäst, jästnäring, Jässtopp (E202, E224), Klarning A (Kiselsol), Klarning B (Chitosan).Ingredienser: Vinjäst, jästnäring, Jässtopp (E202, E224), Klarning A (Kiselsol), Klarning B (Chitosan). Allergener: Sulfiter, Skaldjur
Brewly Cider & Wine 6g Jäst - För Cider, Vin & Mjöd
Jäststam speciellt utvald från en känd region i Frankrike för sin perfekta karaktär för cider, champagne och fruktvinsjäsning. Passar även utmärkt till mjöd. Stammen har mycket hög alkoholtolerans, hög flockuleringsgrad och förmåga att jäsa vid låga temperaturer. Förpackningen innehåller 6g aktiv torrjäst för upp till 30L cider, vin eller mjöd.- Alkoholtolerans: Mycket hög (19 %)- Temperaturområde: 9-31°C (48-88°F)- Flockning: Hög- Förjäsningsgrad: Mycket hög- Nettovikt: 6 g (0,21 oz)- Förpackad i en skyddande atmosfär.- Tillverkad i EU.- GMO-fri: Ja- Förvaring: I kyl (svalt & torrt)Passar till:Cider, vin, fruktvin, champagne, mjödAnvändningStrö jästen direkt i upp till 30 liter (8 gallons) juice/must. Alternativt återfukta jästen.
Bulldog Bayanus Vinjäst 10g
Bayanus är en utmärkt mångsidig jäststam. Idealisk för alkoholhaltiga och alkoholberikade drycker, viner, champagne eller cider. Den har en utmärkt struktur och profil som kompletterar alla typer av viner. Bayanus är mycket hållbar jäst som kan kan jäsa upp till 18% alkohol och samtidigt jäsa även vid låga temperaturer. Du kan också återstarta avstannade jäsningar igen med den.För upp till 25 liter.Ingredienser: Jäst 10g
Bulldog Cider Jäst - Medium
Bulldog Ciderjäst för upp till 25L cider med mediumsötma. Innehåller sötningsmedel som lämnar en liten restsötma. Samma jäst som används i Bulldogs cidersatser.Ingredienser: Jäst, sötningsmedel
Bulldog Cider Jäst - Söt
Bulldog Ciderjäst för upp till 25L cider. Samma jäst som används i Bulldogs cidersatser. Innehåller sötningsmedel som lämnar en härlig restsötma.Ingredienser: Jäst, sötningsmedel
Bulldog High Alcohol Mead Yeast & Nutrient 28g
Bulldog High Alcohol Mead Yeast & Nutrient är en högalkoholjäst och näringsämne för att göra 25 liter mjöd.Blanda 20L vatten (30-35°C) med 6-9 kg honung. Kontrollera att vätsketemperaturen är max 30°C, tillsätt sedan en påse Bulldog Mead Yeast & Nutrient. Låt jäsa vid 20-30°C. Jäsningen avslutas inom cirka 5-7 dagar.Vikt: 28 g, lämplig för att göra 25 liter mjöd.Ingredienser: torr mjödjäst, näringsämnen, vitaminer.
Bulldog High Alcohol Wine Yeast & Nutrient 28g
Med 28 gram högalkoholjäst, näringsämnen och vitaminer är den nya Bulldog High Alcohol Wine Yeast det perfekta valet för lantviner. Jäs upp till 17 % ABV vin från frukt och juice (och socker vid behov) på 5 till 7 dagar vid 20-30 grader C.För 25 liter, börja med en specifik vikt på upp till 1120.Ingredienser: Jäst, näringsämnen, vitaminer
Bulldog Vinjäst 10g
Bulldog vinjäst perfekt för att göra fruktvin eller likörer - alkoholhaltiga och alkoholberikade drycker, viner, champagne eller cider. Ger en utmärkt struktur och profil som kompletterar alla typer av viner. Den innehåller ett speciellt enzym som, vilket är mycket viktigt, redan är aktivt vid låga temperaturer och har en mycket god effekt på jäsförmågan.För upp till 25 liter.Ingredienser: Jäst 10g
Coobra Vinjäst Bergurion (Bourgogne typ) 10g 25L
Specialtorkad för att ge klassisk Bourgogne-karaktär. För upp til 25L. Bästa jästemperatur är 22-25°C, max 27°C. För bästa resultat, lös upp jästen i 3dl vatten runt 22-25°C och låt dra i ca 30 min. Därefter hälls jästen försiktigt i vinmusten – låt ligga orörd på ytan. Jästen bör ha kommit igång efter ca 10 timmar. Jästen förstörs vid temperatur strax över 30°C. Förvaras svalt. Ingredienser: Jäst (Saccharomyces Cervisie).
Coobra Vinjäst Brendox (Bordeaux typ) 10g 25L
Specialtorkad för att ge klassisk Bordeaux-karaktär. För upp til 25L. Bästa jästemperatur är 22-25°C, max 27°C. För bästa resultat, lös upp jästen i 3dl vatten runt 22-25°C och låt dra i ca 30 min. Därefter hälls jästen försiktigt i vinmusten – låt ligga orörd på ytan. Jästen bör ha kommit igång efter ca 10 timmar. Jästen förstörs vid temperatur strax över 30°C. Förvaras svalt. Ingredienser: Jäst (Saccharomyces Cervisie).
Coobra Vinjäst Cider 10g 25L
Specialtorkad för att ge fantastisk cider, fungerar även utmärkt till Champagne. För upp til 25L. Bästa jästemperatur är 22-25°C, max 27°C. För bästa resultat, lös upp jästen i 3dl vatten runt 22-25°C och låt dra i ca 30 min. Därefter hälls jästen försiktigt i vinmusten – låt ligga orörd på ytan. Jästen bör ha kommit igång efter ca 10 timmar. Jästen förstörs vid temperatur strax över 30°C. Förvaras svalt. Ingredienser: Jäst (Saccharomyces Cervisie).
Coobra Vinjäst Jerry (Sherry typ) 10g 25L
Specialtorkad för att ge klassisk Sherry-karaktär. För upp til 25L. Bästa jästemperatur är 22-25°C, max 27°C. För bästa resultat, lös upp jästen i 3dl vatten runt 22-25°C och låt dra i ca 30 min. Därefter hälls jästen försiktigt i vinmusten – låt ligga orörd på ytan. Jästen bör ha kommit igång efter ca 10 timmar. Jästen förstörs vid temperatur strax över 30°C. Förvaras svalt. Ingredienser: Jäst (Saccharomyces Cervisie).
Coobra Vinjäst Madras (Madeira typ) 10g 25L
Specialtorkad för att ge klassisk Madeira-karaktär. För upp til 25L. Bästa jästemperatur är 22-25°C, max 27°C. För bästa resultat, lös upp jästen i 3dl vatten runt 22-25°C och låt dra i ca 30 min. Därefter hälls jästen försiktigt i vinmusten – låt ligga orörd på ytan. Jästen bör ha kommit igång efter ca 10 timmar. Jästen förstörs vid temperatur strax över 30°C. Förvaras svalt. Ingredienser: Jäst (Saccharomyces Cervisie).
Coobra Vinjäst Mjöd 10g 25L
Specialtorkad mjödjäst för att ge en ren mjöd med lite till inga estrar. För upp til 25L. Bästa jästemperatur är 22-25°C, max 27°C. För bästa resultat, lös upp jästen i 3dl vatten runt 22-25°C och låt dra i ca 30 min. Därefter hälls jästen försiktigt i vinmusten – låt ligga orörd på ytan. Jästen bör ha kommit igång efter ca 10 timmar. Jästen förstörs vid temperatur strax över 30°C. Förvaras svalt. Ingredienser: Jäst (Saccharomyces Cervisie).
Coobra Vinjäst Portero (Portvin typ) 10g 25L
Specialtorkad för att ge klassisk Portvinskaraktär. För upp til 25L. Bästa jästemperatur är 22-25°C, max 27°C. För bästa resultat, lös upp jästen i 3dl vatten runt 22-25°C och låt dra i ca 30 min. Därefter hälls jästen försiktigt i vinmusten – låt ligga orörd på ytan. Jästen bör ha kommit igång efter ca 10 timmar. Jästen förstörs vid temperatur strax över 30°C. Förvaras svalt. Ingredienser: Jäst (Saccharomyces Cervisie).
Coobra Vinjäst Restart 21g 25L
Saccharomyces Bayanus jäst för återstart av avstannad jäsning. Tillsätt direkt i brygden eller gör en förkultur. För upp til 25L. Förvaras svalt. Ingredienser: Jäst 21g (Saccharomyces Bayanus).
Coobra Vinjäst Steinrhein (Steinberger typ) 10g 25L
Specialtorkad för att ge klassisk Steinbergerkaraktär. För upp til 25L. Bästa jästemperatur är 22-25°C, max 27°C. För bästa resultat, lös upp jästen i 3dl vatten runt 22-25°C och låt dra i ca 30 min. Därefter hälls jästen försiktigt i vinmusten – låt ligga orörd på ytan. Jästen bör ha kommit igång efter ca 10 timmar. Jästen förstörs vid temperatur strax över 30°C. Förvaras svalt. Ingredienser: Jäst (Saccharomyces Cervisie).
Coobra Vinjäst Toky (Tokayer typ) 10g 25L
Specialtorkad för att ge klassisk Tokayer-karaktär. För upp til 25L. Bästa jästemperatur är 22-25°C, max 27°C. För bästa resultat, lös upp jästen i 3dl vatten runt 22-25°C och låt dra i ca 30 min. Därefter hälls jästen försiktigt i vinmusten – låt ligga orörd på ytan. Jästen bör ha kommit igång efter ca 10 timmar. Jästen förstörs vid temperatur strax över 30°C. Förvaras svalt. Ingredienser: Jäst (Saccharomyces Cervisie).
Coobra Vinjäst Universal 10g 25L
Saccharomyces Bayanus, neutral universaljäst för vin. För upp til 25L. Bästa jästemperatur är 22-25°C, max 27°C. För bästa resultat, lös upp jästen i 3dl vatten runt 22-25°C och låt dra i ca 30 min. Därefter hälls jästen försiktigt i vinmusten – låt ligga orörd på ytan. Jästen bör ha kommit igång efter ca 10 timmar. Jästen förstörs vid temperatur strax över 30°C. Förvaras svalt. Ingredienser: Jäst (Saccharomyces Bayanus).
Coobra Vinjäst Vitvin 10g 25L
Specialtorkad neutral jäst för vitvin (vitt vin). För upp til 25L. Bästa jästemperatur är 22-25°C, max 27°C. För bästa resultat, lös upp jästen i 3dl vatten runt 22-25°C och låt dra i ca 30 min. Därefter hälls jästen försiktigt i vinmusten – låt ligga orörd på ytan. Jästen bör ha kommit igång efter ca 10 timmar. Jästen förstörs vid temperatur strax över 30°C. Förvaras svalt. Ingredienser: Jäst (Saccharomyces Cervisie).
Fermentis Safcider AB-1 5g Jäst - Balanserad ciderjäst
Klassikern. Fermentis ciderjäst Safcider AB-1 jäser ut väl med en torr och frisk cider i fransk stil som resultat. Såldes tidigare under namnet Safcider, men fick tillägget AB-1 vilket står just för Apple Balance. Delikat aromatisk profil som kombinerar toner av färsk (äpple) och utarbetad frukt (äppelmos) med en balanserad munkänsla. Relativt låg syra.Tekniska egenskaper:Dosering: 0,2-0,3g per liter (1 paket på 5g för upp till 30L)Alkoholtolerans: 18 %Flockning: högJästemperatur: 10 - 30 °CFlockning: HögFungerar även vid låga pH, ner till 3,3Ingredienser: Jäst (Saccharomyces cerevisiae), emulgeringsmedel: sorbitanmonostearat (E491)Kvävebehovet är lågt: man behöver endast 150 ppm tillgängligt kväveMycket bra assimilering (reducering) av fruktosUtbytet socker / alkohol: 16.3 g/l för 1 % ABVMax SO2 nivå: 70 mg/lTurbiditet: min 50 NTU
Fermentis SafCider AC-4 5g Jäst - Frisk ciderjäst
Fermentis Ciderjäst Safcider AC-4 (Apple Crisp) är en intensivt fräsch aromatisk profil (äpple, blommig) med en krispig munkänsla som förstärker ciderstrukturen. Hög syra. Utmärkt även för cider med låg alkoholhalt.För alla typer av söta och torra cider från färska eller koncentrerade äppeljuice.Lämplig för svåra jäsningsförhållanden och blandar med sockersirap. Tekniska egenskaper:Dosering: 0,1-0,2g per liter (1 paket på 5g för upp till 50L) Alkoholtolerans: 16 %Flockning: högJästemperatur: 10 - 30 °CFlockning: HögFungerar även vid låga pH, ner till 3,3Kvävebehovet är lågt: man behöver endast 150 ppm tillgängligt kväveIngredienser: Jäst (Saccharomyces cerevisiae), emulgeringsmedel: sorbitanmonostearat (E491)
Fermentis Safcider AS-2 5g Jäst - Söt komplex ciderjäst
Ger fin sötma och komplexitet till din cider. Fermentis ciderjäst Safcider AS-2 (AS står för Apple Sweetness) ger söt och rund munkänsla. Fräsch aromatisk profil (äpple, citrus) med fina utarbetade frukttoner (äppelmos) som ger en bra total komplexitet. Utmärkt även för cider med låg alkoholhalt.För alla typer av söta ciders från färska eller koncentrerade äppeljuice.Lämplig för svåra jäsningsförhållanden och blandar med sockersirap.Tekniska egenskaper:Dosering: 0,1-0,2g per liter (1 paket på 5g för upp till 50L)Alkoholtolerans: 12 %Flockning: högJästemperatur: 10 - 30 °CFlockning: HögFungerar även vid låga pH, ner till 3,3Kvävebehovet är lågt: man behöver endast 150 ppm tillgängligt kväveIngredienser: Jäst (Saccharomyces bayanus*), emulgeringsmedel: sorbitanmonostearat (E491)
Fermentis SafCider TF-6 5g Jäst - Fruktig rund Ciderjäst
För fruktig cider med rund munkänsla. Fermentis ciderjäst Safcider TF-6 ger mycket hög aromatisk intensitet och komplexitet som går mot friska fruktiga toner (äpple, banan-päron, röd, citrus och exotiska frukter) kombinerat med intressanta utarbetade fruktnoter (äppelmos). Söt och rund munkänsla som stärker godisliknande känsla. Relativt låg syra.Tekniska egenskaper:Dosering: 0,1-0,2g per liter (1 paket på 5g för upp till 50L)Alkoholtolerans: 6 %Flockning: högAlkoholtolerans: upp till 6%Jästemperatur: 10 - 30 °CFungerar även vid låga pH, ner till 3,3Ingredienser: Jäst (Saccharomyces cerevisiae), emulgeringsmedel: sorbitanmonostearat (E491)
Gervin GV1 Universal Vinjäst 5g
Universal vinjäst från Gervin. Idealisk för alla vanliga vintyper: Snabb start, sätter sig bra (hög flockulering), ren bouquet. För upp till 30L. Instruktioner: Strö på ytan av den beredda cidern (du behöver inte röra om)Ingredienser: Torkad jäst
Gervin GV13 Cider Jäst 5g
Gervin Cider jäst. Perfekt för snabb och ren jäsning av alla typer av cider. För upp till 30L. Instruktioner: Strö på ytan av den beredda cidern (du behöver inte röra om)Ingredienser: Torkad jäst
Gervin GV2 Robust Vinjäst 5g
Robust vinjäst från Gervin. För fylliga röda och vita viner: Snabbstart, snabb jäsning, lågt skum. För upp till 30L. Instruktioner: Strö på ytan av den beredda cidern (du behöver inte röra om)Ingredienser: Torkad jäst
Gervin GV3 Sparkling Vinjäst 5g
Gervin mousserande vinjäst. Idealisk för starkare mousserande och högre alkohol dessertviner. För upp till 30L. Instruktioner: Strö på ytan av den beredda cidern (du behöver inte röra om)Ingredienser: Torkad jäst
Gervin GV4 High Alcohol Vinjäst 5g
Gervin vinjäst som klarar högre alkoholhalter än vanliga vinjäster. Lågt skum, mycket tolerant vinjäst med hög alkoholhalt. För upp till 30L. Instruktioner: Strö på ytan av den beredda cidern (du behöver inte röra om)Ingredienser: Torkad jäst
Hedgerow Wine Kit - Jässats för trädgården
Jässats för trädgården (Hedgerow Wine Kit) innehåller alla ingredienser du behöver för att göra ditt eget vin av frukten i din trädgård eller föda från häcken. Lägg bara till själva frukten plus naturligtvis socker och vatten, vi tillhandahåller resten inklusive recepten och instruktionerna hur man gör! Innehåller alla ingredienser du behöver plus 17 recept, lägg bara till frukten för att göra ditt eget häckvin (Hedgerow Wine). För 23L / 5 gallons.Inuti Jässats för trädgården hittar du:- Vinjäst- Jästnäring- Bentonit (hjälper till att klarna vinet),- Citronsyra (för att justera surheten när frukten är mogen och mindre syra),- Enzym (förhindrar pektin från att skapa dis i vinet),- Stabilisator (utan detta kan ditt vin inte lagras i mer än några veckor)- och Klarning (för att ta bort jästen i slutet).Ingredienser:Vinjäst och näring, Bentonit, Citronsyra, Enzym, Jässtopp (E202, E224), Klarning A (Kiselsol), Klarning B (Chitosan)Nettovikt 145g. Allegener: Innehåller sulfiter och en produkt från kräftdjur.Det hela låter komplicerat, men det är det verkligen inte. Följ bara våra tydliga instruktioner så har du ditt eget vin på bara några veckor!Recept som ingår:- Äpple- Päron- Jordgubb- Hallon- Björnbär- Körsbär- Blåbär/Tranbär- Fläder- Fläderblomma- Krusbär- Vinbär- Slånbär- Plommon- Druva- Nypon- Björksav- Maskros (bra sätt att bli av med dem...)
Lalvin 71B Noveau 5g Vinjäst
Lalvin 71B är en vinjäst för viner i noveau-stil. Det isolerades av Pr. Maugenets team vid INRA (National Agricultural Research Institute) i Narbonne, Frankrike. Känd för att göra fina halvsöta viner och har sin framgång tack vare dess förmåga att producera amylester (isoamylacetat), vilket förstärker den aromatiska profilen hos viner. Lalvin 71B mjukar också upp must med hög syra genom att delvis metabolisera äppelsyra (20%-30%).Alkoholtolerans: 14 %Optimal jäsningstemperatur: 15-30 °CIngredienser: Jäst, Emulgeringsmedel E491
Lalvin EC-1118 5g Champagne, Cider & Vinjäst
En vinjäst från Lalvin (Lallemand). Rekommenderas för mousserande vin, torra vita viner, cider, muster med höga sockerhalter. Startar avstannade jäsningar. Denna stam av Sacharomyces bayanus har isolerats och valts ut bland champagnejäsningar. Utvald för sin aggressiva karaktär gentemot andra jäststammar (s k killer yeast).Förjäsbarhet: N/AAlkoholtolerans: 18 %Flockning: N/AJästemperatur: 10 - 30 °CTillverkare: LallemandIngredienser: Jäst, Emulgeringsmedel E491
Lalvin ICV D47 White 5g Vinjäst
Lalvin ICV-D47 är ett Côtes du Rhône-isolat för framställning av komplexa vita med citrus- och blomtoner, och för fyllig, fatfermenterad Chardonnay och andra vita sorter. När den lämnas på jästfällningen utvecklas mogna, kryddiga aromer med tropiska och citrustoner. Lalvin ICV-D47 är en producent av hög polysackarid som är känd för att accentuera fruktegenskaper och ge vita viner volym och komplexitet.Alkoholtolerans: 14 %Optimal jäsningstemperatur: 15 - 20 °CIngredienser: Jäst, Emulgeringsmedel E491
Lalvin K1-V1116 All Purpose 5g Vinjäst
Lalvin ICV K1-V1116 isolerades ursprungligen 1972 av Pierre Barre från INRA Montpellier. Vid jäsning vid låga temperaturer (under 16°C) och, med rätt tillsats av näringsämnen, är Lalvin ICV K1-V1116 en av de mest blommiga esterproducerande jästsvamparna (isoamylacetat, hexylacetat, fenyletylacetat). Dessa estrar ger fräscha, blommiga aromer till neutrala sorter eller högavkastande druvor.Bland högesterproducenterna är Lalvin ICV K1-V1116 den mest motståndskraftiga mot svåra jäsningsförhållanden som låg grumlighet, låg temperatur och låg fettsyrahalt.Lalvin ICV K1-V1116 är en beprövad stam för jäsning av isviner. Den kan även användas till roséviner eller röda viner.Rehydrera helt enkelt enligt instruktionerna på påsen och rör sedan ner i musten.Räcker för 5 gallons (23 liter) vin.Vikt: 5g.Temperaturområde: 10-35°C (50-95°F).Ingredienser: Jäst, Emulgeringsmedel E491
Lalvin QA23 5g Vinjäst
En vinjäst från Lalvin (Lallemand), som rekommenderas framför allt till vita viner. Utvald i Porugal av Trás-os-Montes och Alto Douro-universitetet (UTAD) i samarbete med Vinho Verde-regionens vinodlingskommission.Lalvin QA23™ har låga krav på näring och syre, och klarar att jäsa ut druvjuice torrt vid så låga temperaturer som 15 °C. Denna stam är bra på att syntetisera tiol vilket ger dragning åt krusbär/passionsfrukt i sauvignon blanc. Rekommenderas också för chardonnay, sémillon och gewürztraminer.Förjäsbarhet: N/AAlkoholtolerans: 16 %Flockning: N/AJästemperatur: 14 - 28 °CIngredienser: Jäst, Emulgeringsmedel E491
Lalvin RC-212 Bourgovin 5g Vinjäst
En vinjäst från Lalvin (Lallemand). Rekommenderas allmänt för röda viner där druvkaraktären ska framhävas. Denna stam av Sacharomyces cerevisiae har isolerats i Bourgogne-distriktet av Bureau Interprofessionnel des Vins de Bourgogne (BIVB). Utvald för sin förmåga att jäsa en traditionell Pinot Noir.Hette förut “Bourgovin RC 212”. Också Burgundy.Förjäsbarhet: N/AAlkoholtolerans: 16 %Flockning: N/AJästemperatur: 20 - 30 °CTillverkare: LallemandIngredienser: Jäst, Emulgeringsmedel E491
Mangrove Jack's M02 Cider Jäst
En jäst för alla typer av cider. Ger hög esternivå för härligt fruktig smak och arom.förjäsbarhet: högalkoholtolerans: 12 %flockning: högjästemperatur: 12-28 °Cvikt: 10gdosering: 1 paket för upp till 23 liter.jästemperatur: 18-24 grader C (64-75 degrees F)Ingredienser: Jäst, Emulgeringsmedel E491---A high ester-producing Active Dried Yeast suitablefor all cider typesMangrove Jack’s Cider Yeast is a high ester-producing strain, imparting wonderful flavor depth, revealing the full fruit potential of the juice. Ciders fermented using this strain are exceptionally crisp, flavorsome and refreshing in taste. This highly robust yeast has good fructose assimilation and is capable of fermenting under challenging conditions and over a wide temperature range. Mangrove Jack’s Cider Yeast is a highly flocculent strain, suitable for all styles of cider. Trace nutrients have been blended with the yeast in Mangrove Jack’s Cider Yeast sachets for optimum yeast health, fermentation performance and cider quality.Observable traits:Aroma Characteristics:This strain promotes fruity aromas through high ester production, especially atwarmer temperatures.Flavor/Mouth Feel Characteristics:FLAVOR/MOUTH FEEL CHARACTERISTICS:Ciders fermented with this strain will finish dry and be relatively full-bodied with exceptional depth and full-flavored fruit character.Higher Alcohol Beers:This strain has high alcohol tolerance up to >12% ABV.
Red Star Côte des Blancs Vinjäst 5g
En vinjäst från Red Star (Fermentis). Utvald jäststam från Frankrike. Klarar jäsning vid låga temperaturer (ner till 12 °C). Mycket låg produktion av flyktiga syror och svavel.Ger fina fruktiga dofter, särskilt tillsammans med aromatiska druvor som sauvignon blanc och muscat. Ger även tack vare sina jäsningsaromer mer karaktär åt viner på mer neutrala druvsorter. Också mycket bra för mousserande och rosé. Dessutom utmärkt för cider som ju gärna skall jäsas svalt.Alkoholtolerans: 14 %Jästemperatur: 12 °C - 30 °CTillverkare: FermentisMängd: 5g, räcker för upp till 23 literIngredienser: Jäst, Emulgeringsmedel E491
Red Star Premier Blanc Cider & Vinjäst 5g
En vinjäst från Red Star (Fermentis). Hette förut Red Star Pasteur Champagne. Utvald av Pasteur-institutet i Paris. Används i stor utsträckning i USA. Stark jäsare med hög tolerans både för alkohol, låga jästemperaturer och låga halter av näringsämnen. Ger fyllighet och rondör tack vare relativt hög produktion av glycerol. Gynnar också produktionen av friska och rena dofter.Perfekt för vin, champange, cider etc.Utmärkt för vita och mousserande viner och för att undvika problem med avstannad jäsning.Mängd: 5g, räcker för upp till 23 literAlkoholtolerans: 16 %Flockning: låg - medelJästemperatur: 14 °C - 30 °CTillverkare: FermentisIngredienser: Jäst, Emulgeringsmedel E491
Red Star Premier Classique Vinjäst 5g
En vinjäst från Red Star (Fermentis). Den första vinjäststammen som isolerades vid University of California, Davis. Används mycket i vinnäringen i USA.Ger en snabb start av jäsningen. Klarar höga jästemperaturer, upp till 35 °C. Ger bra resultat även vid svåra förhållanden (låga halter av näringsämnen, hög SO2-halt).Ger en relativt ren och neutral jäsning och låter därigenom druvkaraktären komma fram. Ger låga halter av flyktiga syror och acetaldehyd.Optimal för fylliga röda och vita viner av hög kvalitet.Hette förut Red Star Montrachet.Alkoholtolerans: 15 %Jästemperatur: 15 °C - 35 °CTillverkare: FermentisMängd: 5g, räcker för upp till 23 literIngredienser: Jäst, Emulgeringsmedel E491
Red Star Premier Cuvée Vinjäst 5g
En vinjäst från Red Star (Fermentis). Jäststam med ursprung i Frankrike, utvald av Lesaffre. Ger den snabbaste, renaste och mest neutrala jäsningen av alla jäststammarna i Red Star-serien. Mycket hög alkoholtolerans, upp till 18 %.Lämpar sig särskilt väl till chardonnay, pinot noir och mousserande vin. Också utmärkt för torra vita viner med druvkaraktär. Lämpar sig även för att återstarta jäsningar som kommit av sig.Alkoholtolerans: 18 %Jästemperatur: 7 - 35 °CTillverkare: FermentisMängd: 5g, räcker för upp till 23 literIngredienser: Jäst, Emulgeringsmedel E491
Red Star Premier Rouge Vinjäst 5g
En vinjäst från Red Star (Fermentis). Utvald vid University of California, Davis. Används i stor utsträckning av vinmakare i USA. Ger en kraftig jäsning och låga nivåer av flyktiga syror och acetaldehyd vid lämplig tillgång på näring. Gynnar mjukhet och rondör i fylliga viner.Särskilt lämpad för röda viner baserade på Bordaux-druvor som cabernet och merlot, liksom syrah och allmänt fylliga röda viner. Lämpar sig mycket väl för viner som lagras på ek.Hette förut Red Star Pasteur Red.Alkoholtolerans: 15 %Flockning: lågJästemperatur: 17 °C - 30 °CTillverkare: FermentisMängd: 5g, räcker för upp till 23 literIngredienser: Jäst, Emulgeringsmedel E491
Vinjäst 7-dagars & Jästnäring 25L
Vinjäst 7-dagars & Jästnäring för 25L vin. Färdigjäst och gott vin på 7 dagar.Vikt: 40gIngredienser: Jäst, jästnäring
Vinosol Jässats för starkvin
Komplett jässats för starkvin. Innehåller förutom ingredienser även instruktioner och recept för att göra välsmakande vin på egna frukt och bär. Recept finns för både starkvin och lättvin.För 25 lit vin.Innehåller följande:Påse E: Renodlad specialjäst 8gPåse B: Jästnärsalt 10g (diammoniumfosfat), näring till jästenPåse A: Pektoenzym 5g (pektolas)Påse H: Jässtopp 10g (kaliumpyrosulfit/vinsvavla E224, kaliumsorbat)Påse J: Klarningsmedel 15g (Kiselsol)Påse K: Klarningsmedel 10g (Gelatin)
White Labs WLP775 English Cider Jäst PurePitch Next Gen
Next Gen: dubbla mängden jäst! WLP775 är en klassisk ciderjäst. Jäser ut torrt, men bevarar äppelsmaken. Svavel frigörs under jäsningen, men försvinner efter två veckors lagring. Kan också användas för vin och för öl med hög vörtstyrka"Next Generation" PurePitch-förpackningen innehåller dubbla mängden jäst, mycket nära den pitch-rekommendation som professionella bryggerier använder utan behov av förkultur.PurePitch® Next Generation- 2x pitchhastigheten: Nu med mer jäst får du en idiotsäker jäsning utan förkultur. Följer en kommersiellt rekommenderad pitch-rate så att du kan pitcha som proffsen!- Förbättrad prestanda - PurePitch® Next Generation kombinerar lättheten hos en flaska och innovationen av PurePitch®, och erbjuder en modulär påse med lock och en konsekvent cellkoncentration avsedd att pitcha vid 7,5 miljoner celler/ml; en kommersiellt rekommenderad pitchningsnivå för att säkerställa en idiotsäker jäsning.- Ökad jäsningshastighet - Efterfrågan på högre pitchnivåer har stadigt ökat i decennier. För att passa bryggarens behov har vi optimerat cellantalet för PurePitch® Next Generation för att säkerställa att bryggare över hela världen ser konsekventa, rena och snabba jäsningar. Med våra konsekventa pitchar förkortade laggtider vilket resulterar i snabbare densitetsfall.– Förbättrad hållbarhet – genom processförbättringar och laboratorieanalyser övervakar vi glykogenhalten i jästcellerna för att ge dem mer energi när en fermentering påbörjas.- PurePitch® Next Generation har en egenutvecklad dubbelskiktsfilm som andas, utformad för att möjliggöra effektivare avgasning för att minska produktuppblåsningen och ge högre livsduglighet och hållbarhet för jästen. Medan industristandardens hållbarhetstid är 2-4 veckor, uppnår PurePitch® Next Generation en imponerande hållbarhetstid på fem till sju månader.- Lätt att använda: Desinficera, vrid locket och pitcha!White Labs WLP775 English Cider Jäst - PurePitch Next GenVolym: 70ml - för upp till 20L vört.Ekologisk.förjäsbarhet: över 80%alkoholtolerans: 8-12%flockning: medeljästemperatur: 20-24°CIngredienser: Vatten, kornmalt och jäst.