
Lalvin K1-V1116 All Purpose 5g Vinjäst
29 kr
24 kr
shop.LANG_PRODUCT_VOLUME_DISCOUNT!
shop.LANG_PRODUCT_VOLUME_DISCOUNT_TEXT
shop.LANG_PRODUCT_LOWEST_PRICE: 29 kr
shop.LANG_PRODUCT_STOCK_IN_STOCK
shop.LANG_PRODUCT_QUANTITY
Lalvin K1-V1116 All Purpose 5g Vinjäst


shop.LANG_PRODUCT_CODE 2719
Lalvin ICV K1-V1116 isolerades ursprungligen 1972 av Pierre Barre från INRA Montpellier. Vid jäsning vid låga temperaturer (under 16°C) och, med rätt tillsats av näringsämnen, är Lalvin ICV K1-V1116 en av de mest blommiga esterproducerande jästsvamparna (isoamylacetat, hexylacetat, fenyletylacetat). Dessa estrar ger fräscha, blommiga aromer till neutrala sorter eller högavkastande druvor.
Bland högesterproducenterna är Lalvin ICV K1-V1116 den mest motståndskraftiga mot svåra jäsningsförhållanden som låg grumlighet, låg temperatur och låg fettsyrahalt.
Lalvin ICV K1-V1116 är en beprövad stam för jäsning av isviner. Den kan även användas till roséviner eller röda viner.
Rehydrera helt enkelt enligt instruktionerna på påsen och rör sedan ner i musten.
Räcker för 5 gallons (23 liter) vin.
Vikt: 5g.
Temperaturområde: 10-35°C (50-95°F).
Ingredienser: Jäst, Emulgeringsmedel E491
Bland högesterproducenterna är Lalvin ICV K1-V1116 den mest motståndskraftiga mot svåra jäsningsförhållanden som låg grumlighet, låg temperatur och låg fettsyrahalt.
Lalvin ICV K1-V1116 är en beprövad stam för jäsning av isviner. Den kan även användas till roséviner eller röda viner.
Rehydrera helt enkelt enligt instruktionerna på påsen och rör sedan ner i musten.
Räcker för 5 gallons (23 liter) vin.
Vikt: 5g.
Temperaturområde: 10-35°C (50-95°F).
Ingredienser: Jäst, Emulgeringsmedel E491
Recensioner
0 recensioner