250g Krossad Malt

Bestmalz Special-X Malt 250g Krossad
Special-X-malt från tyska Bestmalz är en mörk karamellmalt som ger ölet mörkare färg och mjuk rostad smak som påminner om russin och torkad frukt utan att ge bitterhet. Dessutom ger Special-X ölet en fylligare kropp. Kan användas som specialmalt i de flesta olika typer av öl, till exempel porter och stout.Perfekt för:Alt, Bocks, Schwarzbier, Belgian styles like Abbey and Trappist beer, British styles like Amber beers, Dark Ales, Porters and Stouts, and as an ingredient for all craft beers. Innehåll: 250g kg krossad kornmaltFärg: 350 EBC (European Brewing Convention)Användning: upp till 20%

Briess Honey Malt 250g Krossad
Briess Honey Malt - Förvänta dig lätt honung och söta brödiga toner med en djup gyllene färg vid 1-5 % innehåll, och ökande varma bakerismaker och briljant bärnstensfärgad i högre takt. Maillard-reaktionsföreningarna (aminosyror och sockerarter) bidrar till denna melanoidinmalts djupt komplexa smak. Innehåll: Krossad kornmalt

Crisp Black Malt 250g Krossad
Den mörkaste av Crisps rostade maltsorter. När du behöver en intensivt mörk färg för stouts och porters är detta en utmärkt malt att använda. Trots sitt rykte som en mycket sammandragande malt, kan ingenting vara längre från sanningen. Denna malt för med sig en rostad karaktär med viss beska och stramhet, men också smaker av vinbär och bär.Denna malt kan också användas för färgjustering av bleka öl, antingen i mäsken eller genom att strö ovanpå mäsken vid spridningsstadiet, för att ge en rubinfärgad nyans.Crisp Black MaltInnehåll: 250g kornmalt Färg: 1100-1450 °EBC Rekommenderad mängd: Upp till 5%

Crisp Chocolate Malt 250g Krossad
Chokladmalt från engelska Crisp är en rostad kornmalt som ger ölet en mörk chokladfärg och ger arom av choklad, nöt och kaffe. Maltsmaken framhävs och skumstabiliteten ökar. Kan användas som specialmalt upp till 10% i till exempel stouts. Mörk chokladmalt med smak av mörk choklad och brända toner som drar åt lakrits och kaffe.Crisp Chocolate MaltInnehåll: 250g krossad kornmaltFärg: 900 - 1100 °EBC (338 - 413 Lovibond)

Crisp Crystal 150 Malt 250g Krossad
För att göra Light Crystal höjer vi temperaturen ytterligare och endospermen mörknar och smakerna utvecklas ytterligare. Tänk på Crystal Malts som om du skulle göra karamell hemma. Med Light Crystal ger de närvarande kristalliserade sockerarterna en intensiv karamellsmak. Light Crystal ger också en rödaktig nyans till ölet och det fungerar mycket bra i Bitters och Ruby öl.Siffran efter ordet Crystal hänvisar till EBC-färgen på malten om du mosade till 100 % av spannmålsnotan. För att få en grov konvertering till Lovibond är det bara att dividera med två.Crisp Crystal 150 MaltInnehåll: 250g kornmalt Färg: 160-180 °EBC Rekommenderad mängd: Upp till 10%

Crisp Crystal 240 Malt 250g Krossad
Med Medium Crystal utvecklas de intensiva karamellsmakerna av tjock sirapkola. För att uppnå dessa typer av smaker höjs temperaturen ytterligare ett steg från Light Crystal och sockret mörknar ytterligare och ger ölet en djup kopparton.Kom ihåg att Crystal Malts inte har några enzymer eller FAN bevarade så var försiktig med tillsatshastigheten i din mäsk. Du vill lägga till tillräckligt för att få önskat smakdjup, men inte så mycket att du kommer att få problem med jäsningen på grund av brist på näringsämnen.Siffran efter ordet Crystal hänvisar till EBC-färgen på malten om du mosade till 100 % av spannmålsnotan. För att få en grov konvertering till Lovibond är det bara att dividera med två.Crisp Crystal 240 MaltInnehåll: 250g kornmalt Färg: 250-290 °EBC Rekommenderad mängd: Upp till 10%

Crisp Flaked Torrefied Barley 250g - Valsade kornflingor
Crisp Flaked Torrefied Barley - Valsat korn. Omältade flingor som har värmebehandlats för att gelatinisera stärkelsen och göra den möjlig för enzymerna i malten att bryta ner. Kan tillsättas direkt till mäsken och behöver inte förkokas. Valsat till flingor och behöver inte krossas före användning.Adderar krämighet och kropp till öl.Användning: Cirka 100-250g per 10L öl. Normalt 5-10% av maltnotan.Färg (EBC): 3.0 - 4.5OBS! Måste användas i kombination med basmalt.Ingredienser: valsat korn.

Crisp Flaked Torrefied Oats 250g - Valsade havreflingor
Flingor av puffad havre och lösa skal. Omältad havre som har värmebehandlats för att gelatinisera stärkelsen och göra den möjlig för enzymerna i malten att bryta ner. Kan alltså tillsättas direkt till mäsken och behöver inte förkokas. Valsat till flingor och behöver inte krossas före användning. Ger ölet fyllighet och bra munkänsla.Crisp Flaked Torrefied OatsInnehåll: 250g valsade flingor av puffat havre och lösa skalFärg: 2,8 – 5 °EBC (1,6 – 2 °Lovibond)Rekommenderad mängd: 5-10%

Crisp Low Colour Chocolate Malt 250g Krossad
Ljus chokladmalt som drar åt mjölkchoklad med lätt torra brända toner. Används oftast i porter och mörk ale för att ge en lätt till tydlig smak av choklad beroende på vilken mängd man använder. Vanligtvis använder man mellan 5 och 15 %.Crisp Low Colour Chocolate Malt 250g KrossadSädesslag: kornFärg: 450 – 650 °EBC (169 – 244 °Lovibond)Tillverkare: Crisp

Simpsons Crystal Extra Dark 250g Krossad
Simpsons Crystal Extra Dark härligt komplexa smaker av toffee, russin och bränt socker, men utan strävheten hos rostad malt. Simpsons unika rostningsprocess gör att varje batch får en exceptionellt jämn rostning, så att varje maltkorn blir perfekt karamelliserad.Ölstilar: Dark Ales, Brown Ale, Red Ale, Dark Mild, Scotch Ales, Stout, PorterSimpsons Crystal Extra Dark MaltInnehåll: 250g krossad kornmaltFärg: 450-500 EBC (European Brewing Convention)Användning: Använd upp till 5-15% av maltnotan

Simpsons Heritage Crystal Malt 250g Krossad
The uniformity and excellent malting characteristics that have ensured Maris Otter has been the favoured barley variety of the British Brewer, also lend themselves to ensuring exceptionally good crystal malt. We’ve hand-crafted this heritage barley variety to produce an outstanding medium crystal that brings flavour and depth of colour to Ales and Bitters.Beer Styles:Ales and BittersMalt Flavour:Caramel, ToffeeUsage:5-15%Simpsons Heritage Crystal MaltInnehåll: 250g krossad kornmaltFärg: 167-190 EBC (European Brewing Convention)Användning: Använd upp till 5-15% av maltnotan

Simpsons Malted Oats 250g Krossad
Simpsons Malted Oats har stora tjocka skal vilket underlättar avrinningen. När den mals och öppnas kommer havrens krämighet och silkeslenhet fram som ger mjuk struktur till din öl. Denna fullhet ger balans och krämighet till porters, stouts och humleintensiva öl såsom IPA-juicebomber.Ölstilar:Oatmeal Stouts, Porters, Pale Ales, East Coast style IPAs, Double IPA Juice BombsSimpsons Malted OatsInnehåll: 250g krossad havremaltFärg: 3-5 EBC (European Brewing Convention)Användning: 5-20% av maltnotan, kräver lite finare malningsgrad än kornmalt.

Weyermann CaraAmber Malt 250g Krossad
Mellanmörk karamellmalt, Caramel Amber, med maltig och lätt karamellig sötma. Inslag av kex eller kakor med någon ton av kola. Ger en vacker färg med dragning åt rött åt ölet. Bidrar med fyllighet, munkänsla och förbättrad smakstabilitet. Används normalt i upp till 20 % av totala maltgivan. Weyermann CaraAmber Malt (Caramel Amber)Innehåll: 250g krossad kornmalt Sädesslag: kornFärg: 60 - 80 °EBC (23 - 31 Lovibond)Rekommenderad mängd: Upp till 20%

Weyermann Carafa 1 Special Malt 250g Krossad
Chokladmalt med smak av mörk choklad och kaffe, med tydligt rostade toner. Carafa® I Special tillverkas av skalat korn, vilket ger mjukt avrundade snarare än bittra rostade toner.Används i mindre mängd för färgjustering och upp till 10 % för mörka ölstilar där rostade smaker är en del av karaktären. Bidrar med brunsvart färg, men vitt ölskum.Malten är rostad och har därför inget enzyminnehåll. Hårdrostad malt sänker mäskens pH, vilket gör att bryggaren kan behöva kompensera för detta genom att tillsätta kalciumkarbonat i mäsken. Carafa® är ett varumärke registrerat av Weyermann®.Sädesslag: kornFärg: 800 - 1000 °EBC (301 - 376 Lovibond)Weyermann Carafa 1 Special Malt 250g KrossadInnehåll: 250g krossad kornmaltAnvändning: Använd upp till 10% av maltnotan

Weyermann Carafa 3 Special Malt 250g Krossad
Svart malt, eller svartmalt (black malt), är den hårdast rostade malt som finns. Den har en kraftigt bränd smak som kan vara ganska skarp. Används i mörka överjästa öl men sällan i större dos än 10% av maltmängden (ofta tillsammans med chokladmalt till porteröl). Kan med fördel användas för färg- och smaksättning på 1%-nivån till många öltyper. Carafa® är ett registrerat varumärke som Weyermann® har. III (3) indikerar att den ännu mörkare rostad än I och II. Denna malt ("Special") är gjord på avskalat korn, och blir därigenom rundare i smaken. Weyermann Carafa 3 Special Malt 250g KrossadInnehåll: 250g Krossad kornmaltAnvändning: Använd upp till 10% av maltnotanFärg: 1300 - 1500 °EBC (488 - 563 Lovibond)

Weyermann Carapils Malt 250g Krossad
Carapils-malt (Caramel Pils, Dextrinmalt) från Weyermann är en ljus, lätt karamelliserad kornmalt som ger ölet bättre skumegenskaper, något sötare karaktär och mer kropp. Kan användas som specialmalt i många typer av öl.Carapils® är en ljus karamellmalt som bidrar med fyllighet åt ljusa öl, utan att påverka smak eller färg särskilt mycket. Förbättrar skumstabiliteten.Malten torkas genom en speciell process vid låg temperatur, vilket ger liten karamellisering och färgning av malten.Denna maltsort går under namnet Carafoam® i USA, och liknande maltsorter från andra tillverkare betecknas ibland dextrinmalt.Weyermann Carapils Pils MaltInnehåll: 250g krossad kornmaltSädesslag: kornFärg: 2,5 - 6,5 °EBC (1,5 - 3 Lovibond)

Weyermann Cararye Malt 250g Krossad
Cararye är en karamelliserad rågmalt från Weyermann. Ger en mjukt aromatisk, kexaktig, mild rågkaraktär och en mörkare brun färg på ölet. Gjord på råg.Perfekt för:- IPA; Rye IPA, Juicy IPA, Hazy IPA, NEIPA- Rye Beer; German Rye Beer, Roggenbier, Sathi- Stout; Russian Imperial Stout- Multigrain Beer- KwassWeyermann Cararye Malt 250g KrossadInnehåll: 250g krossad rågmaltFärg: 150-200 EBCAnvändning: Använd upp till 15% av maltnotanExtrakt: 74%

Weyermann Munich Malt 250g Krossad
Munich-malt från Weyermann är en kornmalt som ger ölet en intensivare färgnyans och framhäver maltsmak. Kan användas som specialmalt och basmalt i många typer av öl och ger en utmärkt enzymrik mäsk.Munich MaltInnehåll: 250g krossad kornmaltFärg: 16 EBC (European Brewing Convention)

Weyermann Roasted Barley 250g Krossad
Rostat korn ger en hårdrostad smak med inslag av espresso och lakrits. Har en bränd, torr och litet bitter karaktär. Används oftast i mindre mängder för smak och färg och är utmärkt till stout. Bidrar med mörk färg som kan dra åt rödbrunt, nära svart vid högre andel. Hårdrostad malt sänker mäskens pH, vilket gör att bryggaren kan behöva kompensera för detta genom att tillsätta kalciumkarbonat i mäsken. Rostat korn saknar enzyminnehåll. Weyermann Roasted Barley 250gSädesslag: kornFärg: 1000 - 1300 °EBC (376 - 488 Lovibond)Rekommenderad mängd: 5-10%Tillverkare: Weyermann®

Weyermann Vetemalt Malt 250g Krossad
Vetemalt från Weyermann är en ljus malt med högt proteininnehåll som används i många typer av öl och ger en utmärkt enzymrik mäsk. Bidrar till stabilare, mer gräddigt skum och ökad munkänsla.Vetemalt är huvudingrediens i sydtyska veteöl, men är populär i många andra ölstilar. Ger litet färgbidrag och drar åt blekt halmgult vid högre proportioner.Eftersom vetemalt saknar skal blandas den oftast med annan basmalt för att maltbädden inte ska bli för kompakt. Har högt proteininnehåll.Innehåll: 250g krossad vetemaltFärg: 3 - 5 °EBC (1,7 - 2 Lovibond)