Crisp


Crisp Crystal 150 Malt 1kg Krossad
För att göra Crystal 150 (innan Light Crystal) höjs temperaturen ytterligare och endospermen mörknar och smakerna utvecklas ytterligare. Tänk på Crystal Malts som om du skulle göra karamell hemma. Med Crystal 150 ger de närvarande kristalliserade sockerarterna en intensiv karamellsmak. Crystal 150 ger också en rödaktig nyans till ölet och det fungerar mycket bra i Bitters och Ruby öl.Siffran efter ordet Crystal hänvisar till EBC-färgen på malten om du mosade till 100 % av spannmålsnotan. För att få en grov konvertering till Lovibond är det bara att dividera med två.Crisp Crystal 150 MaltInnehåll: 1kg kornmalt Färg: 160-180 °EBC Rekommenderad mängd: Upp till 10%

Crisp Chit Malt 1kg Hel
Chit Malt har speciella egenskaper då den genomgått väldigt kort groning som resulterar i att den behåller mycket av sin sädiga karaktär. Den bidrar också mycket till munkänslan. Chit Malt används för kropp, disighet såväl som skumstabilitet. Dess väldigt låga bidrag till färgen gör den lättanvänd. En perfekt specialmalt för många stilar men särskilt där man vill ha en disig öl exempelvis NEIPA. Används i upp till 10 % av maltgivan Sädesslag: KornFärg: 2,2 - 3,2 °EBC (1,4 - 1,8 Lovibond)Enzyminnehåll: Lågt

Crisp Flaked Torrefied Oats 250g - Valsade havreflingor
Flingor av puffad havre och lösa skal. Omältad havre som har värmebehandlats för att gelatinisera stärkelsen och göra den möjlig för enzymerna i malten att bryta ner. Kan alltså tillsättas direkt till mäsken och behöver inte förkokas. Valsat till flingor och behöver inte krossas före användning. Ger ölet fyllighet och bra munkänsla.Crisp Flaked Torrefied OatsInnehåll: 250g valsade flingor av puffat havre och lösa skalFärg: 2,8 – 5 °EBC (1,6 – 2 °Lovibond)Rekommenderad mängd: 5-10%

Crisp Flaked Torrefied Barley 250g - Valsade kornflingor
Crisp Flaked Torrefied Barley - Valsat korn. Omältade flingor som har värmebehandlats för att gelatinisera stärkelsen och göra den möjlig för enzymerna i malten att bryta ner. Kan tillsättas direkt till mäsken och behöver inte förkokas. Valsat till flingor och behöver inte krossas före användning.Adderar krämighet och kropp till öl.Användning: Cirka 100-250g per 10L öl. Normalt 5-10% av maltnotan.Färg (EBC): 3.0 - 4.5OBS! Måste användas i kombination med basmalt.Ingredienser: valsat korn.

Crisp Chocolate Malt 1kg Hel
Chokladmalt från engelska Crisp är en rostad kornmalt som ger ölet en mörk chokladfärg och ger arom av choklad, nöt och kaffe. Maltsmaken framhävs och skumstabiliteten ökar. Kan användas som specialmalt upp till 10% i till exempel stouts. Mörk chokladmalt med smak av mörk choklad och brända toner som drar åt lakrits och kaffe.Crisp Chocolate MaltInnehåll: 1kg Hel kornmaltFärg: 900 - 1100 °EBC (338 - 413 Lovibond)

Crisp Black Malt 1kg Hel
Black är den mörkaste av Crisps rostade maltsorter, kallas även svartmalt. När du behöver en intensivt mörk färg för stouts och porters är detta en utmärkt malt att använda. Trots sitt rykte som en mycket sammandragande malt, kan ingenting vara längre från sanningen. Denna malt för med sig en rostad karaktär med viss beska och stramhet, men också smaker av vinbär och bär.Denna malt kan också användas för färgjustering av bleka öl, antingen i mäsken eller genom att strö ovanpå mäsken vid spridningsstadiet, för att ge en rubinfärgad nyans.Crisp Black MaltInnehåll: 1kg kornmalt Färg: 1100-1450 °EBC Rekommenderad mängd: Upp till 5%

Crisp Low Colour Chocolate Malt 250g Krossad
Ljus chokladmalt som drar åt mjölkchoklad med lätt torra brända toner. Används oftast i porter och mörk ale för att ge en lätt till tydlig smak av choklad beroende på vilken mängd man använder. Vanligtvis använder man mellan 5 och 15 %.Crisp Low Colour Chocolate Malt 250g KrossadSädesslag: kornFärg: 450 – 650 °EBC (169 – 244 °Lovibond)Tillverkare: Crisp

Crisp Crystal 240 Malt 1kg Hel
En mörk karamellmalt. Crystal malt genomgår en speciell sorts torkningsprocess där grönmalten bakas i försockringstemperatur innan temperaturen snabbt höjs och malten torkas. Resultatet är en karamellisering av maltkornet och ger upphov till en knäckig karamellsmak. Den här maltsorten hette tidigare Medium Crystal Malt. Siffran efter ordet Crystal hänvisar till EBC-färgen på malten om du mosade till 100 % av spannmålsnotan. För att få en grov konvertering till Lovibond är det bara att dividera med två. Crisp Crystal 240 MaltSädesslag: kornFärg: 250 - 290 °EBC (94 - 109 Lovibond)Tillverkare: CrispRekommenderad mängd: Upp till 10%

Crisp Scottish Heavy 50 Peat Malt 125g Krossad - Rökmalt
Torvrökt malt med mycket kraftig röksmak. Egentligen avsedd för whisky, men fungerar även bra som smaksättare i öl.Crisp Scottish Heavy 50 Peat Malt (Rökmalt) 125g krossadSädesslag: kornFärg: – 4 °EBC ( – 2 °Lovibond)Rökighet: 25 – 50 ppmMer produktinformationTillverkare: CrispRekommenderad dosering: 125g per 10L ljus öl, 250g per 10L mörk öl t.ex stout

Crisp EXTRA PALE Maris Otter 1kg HEL
Det här är en ljusare kölnad variant av Maris Otter som passar extra bra till bryggning av ljusare öltyper. En maltsort som togs fram på 60-talet i Cambridge och som av många bryggare anses vara maltsorten med stort M för brittiska ales. Maltens höga kvalitet och karaktär bidrar till dess popularitet bland bryggare världen över. Crisps Maris Otter odlas av utvalda odlare i Norfolk, inte långt från Cambridge. Malten passar utmärkt till brittiska öltyper som pale ale, porter, stout och barley wine.Crisp Extra Pale Maris Otter 1kg HelSädesslag: kornFärg: 3,0 - 4,0 °EBC (1,7 - 2 Lovibond)Tillverkare: Crisp

Crisp Extra Pale Ale Malt 1kg HEL
En ljusare basmalt av högkvalitativt två-radigt korn med ren smak, lätt maltighet och sötma. Perfekt bas för de flesta öl, främst engelska och amerikanska öl.Extra Pale Ale malten har högt enzyminnehåll, låg proteinhalt och ger oftast ett mycket bra och stabilt utbyte från mäskningen.Crisp Extra Pale Ale Malt 1kg HelInnehåll: 1kg hel kornmaltFärg: 3,0 - 4,0 °EBC (1,7 - 2 Lovibond)Användning: Använd upp till 100% av maltnotan

Crisp Naked Oat Malt 1kg Hel
Havremalt har högt betaglukan-innehåll vilket ger större och mjukare munkänsla. Bidrar också med en kakig smak.Crisp Naked Oat Malt 1kg HelInnehåll: 1 kg Sädesslag: havreFärg: 2,0 - 3,0 °EBC (1,3 - 1,7 Lovibond)Rekommenderad mängd: 5-20%

Crisp Crystal 150 Malt 1kg Hel
För att göra Crystal 150 (innan Light Crystal) höjs temperaturen ytterligare och endospermen mörknar och smakerna utvecklas ytterligare. Tänk på Crystal Malts som om du skulle göra karamell hemma. Med Crystal 150 ger de närvarande kristalliserade sockerarterna en intensiv karamellsmak. Crystal 150 ger också en rödaktig nyans till ölet och det fungerar mycket bra i Bitters och Ruby öl.Siffran efter ordet Crystal hänvisar till EBC-färgen på malten om du mosade till 100 % av spannmålsnotan. För att få en grov konvertering till Lovibond är det bara att dividera med två.Crisp Crystal 150 MaltInnehåll: 1kg kornmalt Färg: 160-180 °EBC Rekommenderad mängd: Upp till 10%

Crisp Chocolate Malt 250g Krossad
Chokladmalt från engelska Crisp är en rostad kornmalt som ger ölet en mörk chokladfärg och ger arom av choklad, nöt och kaffe. Maltsmaken framhävs och skumstabiliteten ökar. Kan användas som specialmalt upp till 10% i till exempel stouts. Mörk chokladmalt med smak av mörk choklad och brända toner som drar åt lakrits och kaffe.Crisp Chocolate MaltInnehåll: 250g krossad kornmaltFärg: 900 - 1100 °EBC (338 - 413 Lovibond)

Crisp Crystal 240 Malt 250g Krossad
Med Medium Crystal utvecklas de intensiva karamellsmakerna av tjock sirapkola. För att uppnå dessa typer av smaker höjs temperaturen ytterligare ett steg från Light Crystal och sockret mörknar ytterligare och ger ölet en djup kopparton.Kom ihåg att Crystal Malts inte har några enzymer eller FAN bevarade så var försiktig med tillsatshastigheten i din mäsk. Du vill lägga till tillräckligt för att få önskat smakdjup, men inte så mycket att du kommer att få problem med jäsningen på grund av brist på näringsämnen.Siffran efter ordet Crystal hänvisar till EBC-färgen på malten om du mosade till 100 % av spannmålsnotan. För att få en grov konvertering till Lovibond är det bara att dividera med två.Crisp Crystal 240 MaltInnehåll: 250g kornmalt Färg: 250-290 °EBC Rekommenderad mängd: Upp till 10%

Crisp Crystal 150 Malt 250g Krossad
För att göra Light Crystal höjer vi temperaturen ytterligare och endospermen mörknar och smakerna utvecklas ytterligare. Tänk på Crystal Malts som om du skulle göra karamell hemma. Med Light Crystal ger de närvarande kristalliserade sockerarterna en intensiv karamellsmak. Light Crystal ger också en rödaktig nyans till ölet och det fungerar mycket bra i Bitters och Ruby öl.Siffran efter ordet Crystal hänvisar till EBC-färgen på malten om du mosade till 100 % av spannmålsnotan. För att få en grov konvertering till Lovibond är det bara att dividera med två.Crisp Crystal 150 MaltInnehåll: 250g kornmalt Färg: 160-180 °EBC Rekommenderad mängd: Upp till 10%

Crisp Black Malt 250g Krossad
Den mörkaste av Crisps rostade maltsorter. När du behöver en intensivt mörk färg för stouts och porters är detta en utmärkt malt att använda. Trots sitt rykte som en mycket sammandragande malt, kan ingenting vara längre från sanningen. Denna malt för med sig en rostad karaktär med viss beska och stramhet, men också smaker av vinbär och bär.Denna malt kan också användas för färgjustering av bleka öl, antingen i mäsken eller genom att strö ovanpå mäsken vid spridningsstadiet, för att ge en rubinfärgad nyans.Crisp Black MaltInnehåll: 250g kornmalt Färg: 1100-1450 °EBC Rekommenderad mängd: Upp till 5%

Crisp Maris Otter 1kg Krossad
En maltsort som togs fram på 60-talet i Cambridge och som av många bryggare anses vara maltsorten med stort M för brittiska ales. Maltens höga kvalitet och karaktär bidrar till dess popularitet bland bryggare världen över. Crisps Maris Otter odlas av utvalda odlare i Norfolk, inte långt från Cambridge. Malten passar utmärkt till brittiska öltyper som pale ale, porter, stout och barley wine.Crisp Maris Otter 1kg KrossadSädesslag: kornFärg: 5,5 – 7,5 °EBC (2,6 – 3 °Lovibond)Tillverkare: Crisp

Crisp Maris Otter 1kg Hel
En maltsort som togs fram på 60-talet i Cambridge och som av många bryggare anses vara maltsorten med stort M för brittiska ales. Maltens höga kvalitet och karaktär bidrar till dess popularitet bland bryggare världen över. Crisps Maris Otter odlas av utvalda odlare i Norfolk, inte långt från Cambridge. Malten passar utmärkt till brittiska öltyper som pale ale, porter, stout och barley wine.Crisp Maris Otter 1kg HelSädesslag: kornFärg: 5,5 – 7,5 °EBC (2,6 – 3 °Lovibond)Tillverkare: Crisp

Crisp Scottish Heavy 50 Peat Malt (Rökmalt) 1kg Hel
Torvrökt malt med mycket kraftig röksmak. Egentligen avsedd för whisky, men fungerar även bra som smaksättare i öl. Whiskymalt.Crisp Scottish Heavy 50 Peat Malt (Rökmalt) 1kg HelSädesslag: kornFärg: – 4 °EBC ( – 2 °Lovibond)Rökighet: 25 – 50 ppmMer produktinformationTillverkare: Crisp

Crisp Low Colour Chocolate Malt 1kg Hel
Ljus chokladmalt som drar åt mjölkchoklad med lätt torra brända toner. Används oftast i porter och mörk ale för att ge en lätt till tydlig smak av choklad beroende på vilken mängd man använder. Vanligtvis använder man mellan 5 och 15 %.Crisp Low Colour Chocolate Malt 1kg HelSädesslag: kornFärg: 450 – 650 °EBC (169 – 244 °Lovibond)Tillverkare: Crisp

Crisp Flaked Torrefied Rice 1kg (Ris)
Flingor av puffat ris. Omältat ris som har värmebehandlats för att gelatinisera stärkelsen och göra den möjlig för enzymerna i malten att bryta ner. Kan alltså tillsättas direkt till mäsken och behöver inte förkokas. Valsat till flingor och behöver inte krossas före användning. Ger i stort sett inget bidrag till ölfärgen.

Crisp Flaked Torrefied Maize (Majs) 1kg
Flingor av puffad majs. Omältad majs som har värmebehandlats för att gelatinisera stärkelsen och göra den möjlig för enzymerna i malten att bryta ner. Kan alltså tillsättas direkt till mäsken och behöver inte förkokas. Valsat till flingor och behöver inte krossas före användning.Sädesslag: majsFärg: – 1,5 °EBC ( – 1,1 °Lovibond)Tillverkare: Crisp

Crisp Flaked Torrefied Barley 1kg - Valsade kornflingor
Crisp Flaked Torrefied Barley 1kg (Valsat korn). Omältade flingor som har värmebehandlats för att gelatinisera stärkelsen och göra den möjlig för enzymerna i malten att bryta ner. Kan tillsättas direkt till mäsken och behöver inte förkokas. Valsat till flingor och behöver inte krossas före användning.Adderar krämighet och kropp till öl.Användning: Cirka 100-250g per 10L öl. Normalt 5-10% av maltnotan.Färg (EBC): 3.0 - 4.5OBS! Måste användas i kombination med basmalt.Ingredienser: valsat korn

Crisp Torrefied Wheat 1kg Hel
Puffat vete. Omältat vete som har värmebehandlats för att gelatinisera stärkelsen och göra den möjlig för enzymerna i malten att bryta ner. Kan alltså tillsättas direkt till mäsken och behöver inte förkokas. Valsat till flingor och behöver inte krossas före användning.Crisp Torrefied Wheat (Whole)Innehåll: 1 kg helFärg: 2,8 – 5 °EBC (1,6 – 2 °Lovibond)Rekommenderad mängd: 5-10%

Crisp Torrefied Wheat 1kg Krossad
Krossat puffat vete. Omältat vete som har värmebehandlats för att gelatinisera stärkelsen och göra den möjlig för enzymerna i malten att bryta ner. Kan alltså tillsättas direkt till mäsken och behöver inte förkokas. Valsat till flingor och behöver inte krossas före användning.Crisp Torrefied WheatInnehåll: 1 kg Färg: 2,8 – 5 °EBC (1,6 – 2 °Lovibond)Rekommenderad mängd: 5-10%

Crisp Flaked Torrefied Oats 1 kg - Valsade havreflingor
Flingor av puffad havre och lösa skal. Omältad havre som har värmebehandlats för att gelatinisera stärkelsen och göra den möjlig för enzymerna i malten att bryta ner. Kan alltså tillsättas direkt till mäsken och behöver inte förkokas. Valsat till flingor och behöver inte krossas före användning. Ger ölet fyllighet och bra munkänsla.Crisp Flaked Torrefied OatsInnehåll: 1 kg valsade flingor av puffat havre och lösa skalFärg: 2,8 – 5 °EBC (1,6 – 2 °Lovibond)Rekommenderad mängd: 5-10%