Askorbinsyra, även kallat Vitamin C, används för att förhindra oxidation i drycker (ca 0,1g/L) och konservera mos, sylt eller marmelad, tag 0,5 - 1 krm per kilo frukt (1krm=1 kryddmått = ca 1 g). För att få en jämn fördelning är det bra att röra ut den i en liten del av moset/sylten/marmeladen först och sedan röra ihop med resten.Man kan även blanda askorbinsyra med vatten att dricka för att öka intaget av C-vitamin.I öl, använd i mäsk och/eller med torrhumling för att förhindra oxidation:- Mäsk: Addera till mäsken i början av mäskningen. - Torrhumling: Tillsätt tillsammans med humle under torrhumling (RÖR EJ eller agitera ölet, detta skulle öka oxidationen i närvaro av syre).Rekommenderad dosering är 0,1g/L, dvs 1g för 10L (1 kryddmått) och 2g för 20L (2 kryddmått) i både mäsk och torrhumling.Askorbinsyra E300 är rent C-vitamin som framställs på konstgjord väg och är därför att anse som en tillsats.
Ingredienser: Askorbinsyra E300
19 kr
Mängdrabatt!
16 kr/st vid köp av 2 eller fler