Omältat
Simpsons Golden Naked Oats 1kg
Skallös crystalmalt av havre som är härligt god och ger gyllene färg. Ger fullhet och subtilt nötig smak till ölen med fint vitt skum. Adderar krämig munkänsla till stouts och balans till starka, humleintensiva öl.“I use Simpsons’ Golden Naked Oats in irrational amounts to ensure minimal solid liquid separation of wort, that tastes like a delicious dissolved candy bar.”— Jeremy Mashall, Head Brewer, Lagunitas Brewing CompanySimpsons Golden Naked OatsInnehåll: 1 kg havreFärg: 12-25 EBC (European Brewing Convention)Användning: Upp till 20% av maltnotan, kan kräva lite finare malningsgrad än kornmalt.
Crisp Flaked Torrefied Barley 1kg
Crisp Flaked Torrefied Barley 1kg (Valsat korn). Omältade flingor som har värmebehandlats för att gelatinisera stärkelsen och göra den möjlig för enzymerna i malten att bryta ner. Kan tillsättas direkt till mäsken och behöver inte förkokas. Valsat till flingor och behöver inte krossas före användning.Adderar krämighet och kropp till öl.Användning: Cirka 100-250g per 10L öl. Normalt 5-10% av maltnotan.Färg (EBC): 3.0 - 4.5OBS! Måste användas i kombination med basmalt.
Crisp Torrefied Wheat 1kg Krossad
Krossat puffat vete. Omältat vete som har värmebehandlats för att gelatinisera stärkelsen och göra den möjlig för enzymerna i malten att bryta ner. Kan alltså tillsättas direkt till mäsken och behöver inte förkokas. Valsat till flingor och behöver inte krossas före användning.Crisp Torrefied WheatInnehåll: 1 kg Färg: 2,8 – 5 °EBC (1,6 – 2 °Lovibond)Rekommenderad mängd: 5-10%
Crisp Torrefied Wheat 1kg Hel
Puffat vete. Omältat vete som har värmebehandlats för att gelatinisera stärkelsen och göra den möjlig för enzymerna i malten att bryta ner. Kan alltså tillsättas direkt till mäsken och behöver inte förkokas. Valsat till flingor och behöver inte krossas före användning.Crisp Torrefied Wheat (Whole)Innehåll: 1 kg helFärg: 2,8 – 5 °EBC (1,6 – 2 °Lovibond)Rekommenderad mängd: 5-10%
Crisp Flaked Torrefied Oats 1 kg
Flingor av puffad havre och lösa skal. Omältad havre som har värmebehandlats för att gelatinisera stärkelsen och göra den möjlig för enzymerna i malten att bryta ner. Kan alltså tillsättas direkt till mäsken och behöver inte förkokas. Valsat till flingor och behöver inte krossas före användning. Ger ölet fyllighet och bra munkänsla.Crisp Flaked Torrefied OatsInnehåll: 1 kg Färg: 2,8 – 5 °EBC (1,6 – 2 °Lovibond)Rekommenderad mängd: 5-10%
Crisp Flaked Torrefied Maize (Majs) 1kg
Flingor av puffad majs. Omältad majs som har värmebehandlats för att gelatinisera stärkelsen och göra den möjlig för enzymerna i malten att bryta ner. Kan alltså tillsättas direkt till mäsken och behöver inte förkokas. Valsat till flingor och behöver inte krossas före användning.Sädesslag: majsFärg: – 1,5 °EBC ( – 1,1 °Lovibond)Tillverkare: Crisp
Crisp Flaked Torrefied Rice 1kg (Ris)
Flingor av puffat ris. Omältat ris som har värmebehandlats för att gelatinisera stärkelsen och göra den möjlig för enzymerna i malten att bryta ner. Kan alltså tillsättas direkt till mäsken och behöver inte förkokas. Valsat till flingor och behöver inte krossas före användning. Ger i stort sett inget bidrag till ölfärgen.
Risskal 400g
Ger ett bättre flöde och motverkar att maltbädden sätter igen under lakning. Särskilt lämpligt att använda vid bryggning med omältade råvaror samt med råg- eller vetemalt. Risskal underlättar även vid bryggning av öl med hög vörtstyrka.Risskal påverkar inte ölets smak eller färg. Bryts inte ner under mäskning. Behöver ej krossas.Ångas under tillverkningsprocessen, vilket ger en hög renhetsgrad.Rekommenderad dosering: 3 - 8 % av maltmängden (30 - 80 g per kg).
Risskal 17kg
Ger ett bättre flöde och motverkar att maltbädden sätter igen under lakning. Särskilt lämpligt att använda vid bryggning med omältade råvaror samt med råg- eller vetemalt. Risskal underlättar även vid bryggning av öl med hög vörtstyrka.Risskal påverkar inte ölets smak eller färg. Bryts inte ner under mäskning. Behöver ej krossas.Ångas under tillverkningsprocessen, vilket ger en hög renhetsgrad.Rekommenderad dosering: 3 - 8 % av maltmängden (30 - 80 g per kg).
Crisp Black Malt 250g Krossad
Den mörkaste av Crisps rostade maltsorter. När du behöver en intensivt mörk färg för stouts och porters är detta en utmärkt malt att använda. Trots sitt rykte som en mycket sammandragande malt, kan ingenting vara längre från sanningen. Denna malt för med sig en rostad karaktär med viss beska och stramhet, men också smaker av vinbär och bär.Denna malt kan också användas för färgjustering av bleka öl, antingen i mäsken eller genom att strö ovanpå mäsken vid spridningsstadiet, för att ge en rubinfärgad nyans.Crisp Black MaltInnehåll: 250g kornmalt Färg: 1100-1450 °EBC Rekommenderad mängd: Upp till 5%
Crisp Black Malt 1kg Hel
Black är den mörkaste av Crisps rostade maltsorter, kallas även svartmalt. När du behöver en intensivt mörk färg för stouts och porters är detta en utmärkt malt att använda. Trots sitt rykte som en mycket sammandragande malt, kan ingenting vara längre från sanningen. Denna malt för med sig en rostad karaktär med viss beska och stramhet, men också smaker av vinbär och bär.Denna malt kan också användas för färgjustering av bleka öl, antingen i mäsken eller genom att strö ovanpå mäsken vid spridningsstadiet, för att ge en rubinfärgad nyans.Crisp Black MaltInnehåll: 1kg kornmalt Färg: 1100-1450 °EBC Rekommenderad mängd: Upp till 5%