Övrigt
Muslinpåse 1-pack (Humlekokpåse)
Humlekokpåse i muslin (tunn bomullsväv) som går att använda flera gånger.
Muslinpåsar 10-pack (Humlekokpåsar)
Humlekokpåsar i muslin (tunn bomullsväv) som går att använda flera gånger.
Muslinpåse 100-pack (Humlekokpåse)
Humlekokpåse i muslin (tunn bomullsväv) som går att använda flera gånger.
Nätpåse Nylon 20x20cm
Nätpåse i nylon som går att använda flera gånger. Perfekt t.ex som humlepåse vid torrhumling (desinfektera/koka påsen innan). Vid torrhumling är det bra att lägga med en desinfekterad/kokad rostfri mat- eller tested i humlepåsen som hjälper den att sjunka till bottnen av jäskärlet.1-pack.MåttCirka 20x20 cm
Hallertauer Mittelfrüh humle 10g
Hallertauer Mittelfrüh är en av de klassiska kontinentala aromhumlesorterna, tillsammans med Spalt, Tettnanger och Saaz. Mycket god arom.Crop/skörd: 2021Form: PelletsOdlingsland: TysklandTypisk alfasyra: 4 - 5 % (Aktuell alfasyra står på etiketten).Förpackning: Vakuum eller CO2.
Columbus/Tomahawk Humle 10g
Amerikansk högalfahumle som kan användas i såväl smak som aromgivor. Smak och arom är kryddigt med barrskogsliknande inslag och viss citruston. Påminner om Centennial, men har en aningen mer örtig, behaglig arom. Kallas ibland Columbus, ibland Tomahawk, och ibland Zeus, eller helt enkelt CTZ.Crop/skörd: 2021Form: PelletsOdlingsland: USATypisk alfasyra: 13 - 15 % (Aktuell alfasyra står på etiketten).Förpackning: Vakuum eller CO2.
Lallemand Aromazyme 100g
Enzym som förstärker humlens blommiga och fruktiga aromatiska egenskaper.Enzymet β-glukosidas bidrar till att frigöra aromämnen under jäsprocessen, då glykosider spjälkas till glukos och aromatiska terpener (som linalool). Den glukos som frigörs kan förjäsas och bidrar till en något ökad utjäsningsgrad, medan de aromatiska terpenerna gör att fler av humlens aromer kommer till uttryck. Processen kallas för biotransformation och äger också rum under en normal förjäsning, då jäst ger ifrån sig β-glukosidas under sin metabolism. Jästens enzymatiska aktivitet varierar dock en hel del mellan olika jäststammar.Frigör en del av de terpener som tidigare varit låsta i komplexa molekylerFörbättrar ölets munkänsla och mildrar eventuell sträv beskaGer något ökad förjäsbarhetKan ge mer karaktär åt humlesorter med mer återhållna smakprofilerRekommenderad dosering är 1 g per 20 liter (5 g / hL).Rekommenderad temperatur 15 - 65 °C. Gör en lösning 1:10 av Aromazyme i vatten för att underlätta en god fördelning i den jäsande vörten.Processen som involverar β-glukosidas är mycket komplex, så slutresultatet kommer att påverkas av flera faktorer: val av jäststam, vilka humlesorter som används, mängden oljor i humlen, samt hur och när torrhumling och Aromazyme tillsätts.En kompromiss är att tillsätta Aromazyme halvvägs in i jäsprocessen, så enzymet får tid på sig att bryta ned glukosiderna och jästen hinner förjäsa glukoset, samtidigt som mängden flyktiga aromämnen som avgår med CO2 hålls nere.Aromazyme framställs från Aspergillus niger (icke-GMO).
Kylklamp 200g
Påse med 200g kylgel för transport av temperaturkänslig råvara. Välj om du vill ha en fryst påse eller välkyld. (OBS! Tänk på att flytande jäst helst inte ska frysa). Utseendet på kylpåsen kan skilja.Mått:Ca 14x16cm och ca 1-1,5cm hög
Kylklamp 400g
Påse med 400g kylgel för transport av temperaturkänslig råvara. Välj om du vill ha en fryst påse eller välkyld. (OBS! Tänk på att flytande jäst helst inte ska frysa). Utseendet på kylpåsen kan skilja.Mått:Ca 14x16cm och ca 2-3cm