Övrigt

Muslinpåse 1-pack (Humlekokpåse)

Muslinpåse 1-pack (Humlekokpåse)

Humlekokpåse i muslin (tunn bomullsväv) som går att använda flera gånger.

7 kr
Muslinpåsar 10-pack (Humlekokpåsar)

Muslinpåsar 10-pack (Humlekokpåsar)

Humlekokpåsar i muslin (tunn bomullsväv) som går att använda flera gånger.

49 kr
Muslinpåse 100-pack (Humlekokpåse)

Muslinpåse 100-pack (Humlekokpåse)

Humlekokpåse i muslin (tunn bomullsväv) som går att använda flera gånger.

399 kr
Nätpåse Nylon 20x20cm

Nätpåse Nylon 20x20cm

Nätpåse i nylon som går att använda flera gånger. Perfekt t.ex som humlepåse vid torrhumling (desinfektera/koka påsen innan). Vid torrhumling är det bra att lägga med en desinfekterad/kokad rostfri mat- eller tested i humlepåsen som hjälper den att sjunka till bottnen av jäskärlet.1-pack.MåttCirka 20x20 cm

59 kr
Mängdrabatt!
55 kr/st vid köp av 2 eller fler
49 kr/st vid köp av 5 eller fler
Hallertauer Mittelfrüh humle 10g

Hallertauer Mittelfrüh humle 10g

Hallertauer Mittelfrüh är en av de klassiska kontinentala aromhumlesorterna, tillsammans med Spalt, Tettnanger och Saaz. Mycket god arom.Crop/skörd: 2021Form: PelletsOdlingsland: TysklandTypisk alfasyra: 4 - 5 % (Aktuell alfasyra står på etiketten).Förpackning: Vakuum eller CO2.

19 kr
Columbus/Tomahawk Humle 10g

Columbus/Tomahawk Humle 10g

Amerikansk högalfahumle som kan användas i såväl smak som aromgivor. Smak och arom är kryddigt med barrskogsliknande inslag och viss citruston. Påminner om Centennial, men har en aningen mer örtig, behaglig arom. Kallas ibland Columbus, ibland Tomahawk, och ibland Zeus, eller helt enkelt CTZ.Crop/skörd: 2021Form: PelletsOdlingsland: USATypisk alfasyra: 13 - 15 % (Aktuell alfasyra står på etiketten).Förpackning: Vakuum eller CO2.

19 kr
Lallemand Aromazyme 100g

Lallemand Aromazyme 100g

Enzym som förstärker humlens blommiga och fruktiga aromatiska egenskaper.Enzymet β-glukosidas bidrar till att frigöra aromämnen under jäsprocessen, då glykosider spjälkas till glukos och aromatiska terpener (som linalool). Den glukos som frigörs kan förjäsas och bidrar till en något ökad utjäsningsgrad, medan de aromatiska terpenerna gör att fler av humlens aromer kommer till uttryck. Processen kallas för biotransformation och äger också rum under en normal förjäsning, då jäst ger ifrån sig β-glukosidas under sin metabolism. Jästens enzymatiska aktivitet varierar dock en hel del mellan olika jäststammar.Frigör en del av de terpener som tidigare varit låsta i komplexa molekylerFörbättrar ölets munkänsla och mildrar eventuell sträv beskaGer något ökad förjäsbarhetKan ge mer karaktär åt humlesorter med mer återhållna smakprofilerRekommenderad dosering är 1 g per 20 liter (5 g / hL).Rekommenderad temperatur 15 - 65 °C. Gör en lösning 1:10 av Aromazyme i vatten för att underlätta en god fördelning i den jäsande vörten.Processen som involverar β-glukosidas är mycket komplex, så slutresultatet kommer att påverkas av flera faktorer: val av jäststam, vilka humlesorter som används, mängden oljor i humlen, samt hur och när torrhumling och Aromazyme tillsätts.En kompromiss är att tillsätta Aromazyme halvvägs in i jäsprocessen, så enzymet får tid på sig att bryta ned glukosiderna och jästen hinner förjäsa glukoset, samtidigt som mängden flyktiga aromämnen som avgår med CO2 hålls nere.Aromazyme framställs från Aspergillus niger (icke-GMO).

295 kr
249 kr
DEAL
Tillfälligt slut
Visa produkt
Kylklamp 200g

Kylklamp 200g

Påse med 200g kylgel för transport av temperaturkänslig råvara. Välj om du vill ha en fryst påse eller välkyld. (OBS! Tänk på att flytande jäst helst inte ska frysa). Utseendet på kylpåsen kan skilja.Mått:Ca 14x16cm och ca 1-1,5cm hög

12 kr
9 kr
DEAL
Kylklamp 400g

Kylklamp 400g

Påse med 400g kylgel för transport av temperaturkänslig råvara. Välj om du vill ha en fryst påse eller välkyld. (OBS! Tänk på att flytande jäst helst inte ska frysa). Utseendet på kylpåsen kan skilja.Mått:Ca 14x16cm och ca 2-3cm

19 kr
12 kr
DEAL
Askorbinsyra 40g (Vitamin C) - Förhindra oxidering

Askorbinsyra 40g (Vitamin C) - Förhindra oxidering

Askorbinsyra, även kallat Vitamin C, används för att förhindra oxidation i drycker (ca 0,1g/L) och konservera mos, sylt eller marmelad, tag 0,5 - 1 krm per kilo frukt (1krm=1 kryddmått = ca 1 g). För att få en jämn fördelning är det bra att röra ut den i en liten del av moset/sylten/marmeladen först och sedan röra ihop med resten.Man kan även blanda askorbinsyra med vatten att dricka för att öka intaget av C-vitamin.I öl, använd i mäsk och/eller med torrhumling för att förhindra oxidation:- Mäsk: Addera till mäsken i början av mäskningen. - Torrhumling: Tillsätt tillsammans med humle under torrhumling (RÖR EJ eller agitera ölet, detta skulle öka oxidationen i närvaro av syre).Rekommenderad dosering är 0,1g/L, dvs 1g för 10L (1 kryddmått) och 2g för 20L (2 kryddmått) i både mäsk och torrhumling.Askorbinsyra E300 är rent C-vitamin som framställs på konstgjord väg och är därför att anse som en tillsats. Ingredienser: Askorbinsyra E300

19 kr
Mängdrabatt!
16 kr/st vid köp av 2 eller fler
Natriumbensoat 150g - Stabiliseringsmedel

Natriumbensoat 150g - Stabiliseringsmedel

Natriumbensoat är ett Stabiliseringsmedel eller Konserveringsmedel som hindrar att jäst och mögel utvecklas. En del bär, som Lingon, innhåller i sig självt (naturligt) så mycket av natriumbensoat att man kan t.o.m. ha rårörda (inte värmebehandlad) lingon och klarar sig utan tillsats av natriumbensoat.I industritillverkade livsmedel får man använda 150 mg per liter i läsk och i annat, t. ex. sylt och ättiksinläggningar, 0,3-2 gram (300-2.000 mg) per kilo, vilket är ungefär den naturliga halten i lingon.  Vid hemkonservering doseras det  som bensoesyra (0,5-1 gram per kilo färdig produkt) men den konserverande verkan är svagare och natriumbensoat kan lätt ge bismak.I öl/dryck rekommenderas 0,5-1 g per liter efter jäsning. Häll i med torrhumling, puré eller juice eller lös upp i 0,5-1dl vatten som kokats upp, kylts av och doserats med pulvret. RÖR EJ OM, detta kan oxidera ölet. Ingredienser: Natriumbensoat E211

45 kr
Humlestrumpa - Påse - 15x75cm

Humlestrumpa - Påse - 15x75cm

En återanvändbar humlepåse i strumpformat för torrhumling eller humle i koket. Funkar även fint om du ska stöpa mindre mängder malt. Gör en knut i ena ändan, fyll på och knyt en knut i andra. Eller klipp strumpan i två delar för mindre mängder. Flexibel. BIAB - Hop Sock /Small BagBrand new Hop Sock design, suited for dry hopping or steeping hops in the boil. If you have a Heat Exchanger, we would highly recommend bagging your hops if you're going to do a NEIPA or DIPA, as it may clog your plates or even your pump! Rated up to 110C it is the perfect tool for an easier clean up regime.This can also be used to steep malted grain, or literally anything you need to use like a tea bag. Re-usable, we recommend soaking in a Sodium Percarbonate mixture then a machine wash.Customise your hop sock with this "Tie The Knot" Hop Sock, cut it in half, thirds, fourths. Then simply tie the end, bag up your hops/spices tie again and drop them into your boiler, fermenter or even a modified radler.This can also be used to steep malted grain, or literally anything you need to use like a tea bag. Dimensions:150mm wide800 mm long (we recommend cutting in half and tying each end like a sack, or use as long tube) Tip and tricks, tie hops with double the amount of space like a half empty sack (expansion/absorption). Then tie unscented floss to the end and hang with a clip/clamp in your boiler/kettle or fermenter. Keeps it from touching the bottom and clogging ball valves or pumps.

39 kr
Mängdrabatt!
35 kr/st vid köp av 2 eller fler
Humlestrumpa - BIAB Polyester - 13x58cm

Humlestrumpa - BIAB Polyester - 13x58cm

En rejäl återanvändbar humlepåse i strumpformat i polyester för torrhumling eller humle i koket. Funkar även fint om du ska stöpa mindre mängder malt. Sluten i ena ändan.Dimensioner: 130 x 580 mm BIAB - High Quality Polyester Hop sock 13cm x 58 cm Brand new Hop Sock design with far stronger stitching all the way around. Suited for dry hopping or steeping grain or spices in the boil. If you have a Heat Exchanger, we would highly recommend bagging your hops if you're going to do a NEIPA or DIPA, as it may clog your plates or even your pump! Rated up to 110C it is the perfect tool for an easier clean up regime. This can also be used to steep malted grain, or literally anything you need to use like a tea bag.  Dimensions:130 x 580 mm

29 kr
Mängdrabatt!
25 kr/st vid köp av 2 eller fler