Enzymer
Alcotec Alpha Amylase Enzym 5g
Alcotec Alpha Amylase Enzyme 5g can convert the starch content from up to 5kgs of grains so it can be fully fermented to alcohol. This is a high temperature tolerant enzyme, with very high enzymatic activity. This can be used as pre-processing of a grain (or any other starch rich material) based wash before fermenting it with a turbo yeast containing glucoamylase enzyme (GA) which will take care of the remaining dextrins.InnehållAlfa-amylas enzym 5 gram
Lallemand Aromazyme 100g
Enzym som förstärker humlens blommiga och fruktiga aromatiska egenskaper.Enzymet β-glukosidas bidrar till att frigöra aromämnen under jäsprocessen, då glykosider spjälkas till glukos och aromatiska terpener (som linalool). Den glukos som frigörs kan förjäsas och bidrar till en något ökad utjäsningsgrad, medan de aromatiska terpenerna gör att fler av humlens aromer kommer till uttryck. Processen kallas för biotransformation och äger också rum under en normal förjäsning, då jäst ger ifrån sig β-glukosidas under sin metabolism. Jästens enzymatiska aktivitet varierar dock en hel del mellan olika jäststammar.Frigör en del av de terpener som tidigare varit låsta i komplexa molekylerFörbättrar ölets munkänsla och mildrar eventuell sträv beskaGer något ökad förjäsbarhetKan ge mer karaktär åt humlesorter med mer återhållna smakprofilerRekommenderad dosering är 1 g per 20 liter (5 g / hL).Rekommenderad temperatur 15 - 65 °C. Gör en lösning 1:10 av Aromazyme i vatten för att underlätta en god fördelning i den jäsande vörten.Processen som involverar β-glukosidas är mycket komplex, så slutresultatet kommer att påverkas av flera faktorer: val av jäststam, vilka humlesorter som används, mängden oljor i humlen, samt hur och när torrhumling och Aromazyme tillsätts.En kompromiss är att tillsätta Aromazyme halvvägs in i jäsprocessen, så enzymet får tid på sig att bryta ned glukosiderna och jästen hinner förjäsa glukoset, samtidigt som mängden flyktiga aromämnen som avgår med CO2 hålls nere.Aromazyme framställs från Aspergillus niger (icke-GMO).
Pektolas 5g
Pektolasenzym används för att bryta ner pektin som finns i en del frukt och bär. Innehåll: Pektolas enzym 5g.
Still Spirits Distillers Enzyme High Temperature Alpha-amylase 12g
Distiller’s Enzyme Alpha-amylas är ett pulveriserat alfa-amylasenzym för att bryta ner (eller göra flytande) gelatinerad stärkelse för att ge kortkedjiga dextriner och enkla sockerarter före försockring med glukoamylas och fermentering med jäst.Still Spirits Distillers Enzyme High Temperature Alpha-amylase 12g- Net Weight/Nettovikt: 12 g (0.4 US oz)- Sufficient for: Up to 10 kg (22.0 lbs) Liquefied Starch For Fermentation Volumes Up To 25 L (6.6 US Gal)- Temperatures: High Temperatures- Temperature Tolerance: 80-110°C – Optimum 95-105°C (176-230°F – Optimum 203-221°F)
White Labs Clarity Ferm 10ml
Clarity-Ferm är ett enzym som har två tillämpningar inom ölbryggning: 1) Motverkar köldgrumling. 2) Reducerar innehållet av gluten i öl.- Clarity Ferm Används för att skapa gluten-reducerade öl.- Motverkar effektivt köldgrumlighet (Chill Haze).- Ökar hållbarheten.- Påverkar inte smak eller lukt.- Påverkar inte skumbildning.- Enkel att använda och ingen speciell utrustning krävs.KöldgrumlingKöldgrumling orsakas av utfällning av komplex bildade av polyfenoler och proteiner vid kallagring. Clarity-Ferm motverkar bildandet av sådana komplex.Reducerar gluteninnehållDessutom sänker Clarity-Ferm gluteninnehållet väsentligt och kan användas för att brygga glutenfri öl. Öl av kornmalt och/eller vetemalt som behandlats med Clarity-Ferm brukar innehålla under 20 ppm gluten, vilket är det internationella gränsvärdet för öl att betraktas som "glutenfri".Dosering10 ml per 20 liter öl. Tillsätts samtidigt som jästen.
White Labs Ultra-Ferm 10ml
Enzym för Brut IPA och lågkalori-öl. Detta enzym ökar utjäsningsgraden genom konvertering av stärkelse och dextriner till förjäsbart glukos. Lämplig till ölstilar som ska vara väl utjästa, som Brut IPA.Ultra-Ferm är flytande amyloglukosidas (AMG) från Aspergillus niger. Omvandlar stärkelse och långa kolhydratkedjor till glukos via hydrolys. Enzymet kan ge upp till 100 % hydrolys av dextriner till förjäsbart glukos, vilket kan jämföras med 75 - 80 % vid normal mäskning.Omältade råvaror kan användas som källa för stärkelse. Lämpligt även för fruktöl, cider och destillering.Tillsätt Ultra-Ferm under inmäskning vid ölbryggning.Dosering: 10 ml per 20 literRekommenderad temperatur: 60 °C (enzymet denatureras vid 85 °C)Rekommenderat pH 3,5 - 5,5Förvaras vid 4 - 8 °C
Pektolas Enzym 1g för 25L
Pektolasenzym används för att bryta ner pektin som finns i en del frukt och bär. Innehåll: Pektolas enzym 1g för 25L.
Pilsner Enzym 4g/25L
Pilsnerenzym hjälper till att jäsa ut öl genom att omvandla de ofermenterbara jäsbara ämnena. Kan också hjälpa till vid avstannade jäsningar. Det gör att mer av sockerarterna i mäsken eller vörten kan omvandlas vilket resulterar i en torrare öl och därmed högre alkoholhalt.Tillsätt i början av jäsningen.För 25L. Innehåll: Pilsnerenzym 4g