Cidertillbehör
Hembryggeriets Ciderkit
Gör egen god cider hemma! Med detta utrustningskit har du möjlighet att brygga upp till 12L cider åt gången. Komplettera med Hembryggeriets Craft Cider Receptkit 3L, 6L, 9L eller 12L så har du ett komplett kit.- Jäskärl 12L (15L max) med lock (utan tappkran)- Jäsrör- Tappkärl/lagringskärl 12L (15L max) med lock och tappkran- Flaskfyllare med 1m slang för tappkran- Automatisk pumphävert med hållare och slangklämma- Kapsyleringsapparat- Sanipro Rinse desinfektionsmedel 250mlCiderkitet kan även användas din egenpressade must, komplettera då med ciderjäst, kapsyler, samt flaskor.Notera: Ciderkitet innehåller ej ciderjäst, kapsyler eller must. Du behöver även ha flaskor (9st 33cl per 3L cider) samt strösocker hemma för kolsyrningen vid flaskningen, alternativt minibitsocker eller carbonation drops. Flaska ingår ej.
Ciderrevolution!
I Sverige står vi varje höst med ett överflöd av frukt i villaträdgårdar och gamla fruktlundar. ”Vilket slöseri”, tänkte vi och startade vår ciderrevolution. Med enkel utrustning och ett öppet sinne kan vem som helst tillverka god och spännande cider jäst från våra äpplen, päron, plommon och bär.Vår revolution grundar sig i inställningen att vår frukt är värd att hylla. För oss är inget är förbjudet, ciderns traditionella avgränsningar mot öl och vin egentligen bara är nonsens. Med lite kreativitet, lyhördhet inför naturen och en dos kunskap om naturliga jäsningsprocesser går det att skapa cider med ärliga smaker och härlig komplexitet. Genom att dra lärdomar från ölbryggare och vinmakare vill vi i denna bok visa dig hur du kan jäsa små och medelstora batcher cider som verkligen gör våra svenska frukter rättvisa."Ciderrevolution! fungerar främst som en introduktion och handbok för nybörjare. Huvudavsnitten behandlar grunderna i cidertillverkning, inklusive skörd, mustning, utrustning, jäsning samt lagring och jäsning på flaska. Fotografierna är ofta rent dokumentära och texterna jordnära och inspirerande med handfasta råd. (...) Boken riktar sig till alla som vill lära sig att ta hand om sin frukt och göra den drickbar året runt." BTJ Karl SjöströmUnder devisen ”Cider till folket!” Karl Sjöström och Mikael Nypelius modern svensk cider i företaget Fruktstereo. Båda har en bakgrund som restaurangsommelierer och en förkärlek till den spirande naturvinsscenen. Mikael NypeliusUnder devisen ”Cider till folket!” Mikael Nypelius och Karl Sjöström modern svensk cider i företaget Fruktstereo. Båda har en bakgrund som restaurangsommelierer och en förkärlek till den spirande naturvinsscenen.
Ciderboken: Tillverka cider hemma (Tredje upplagan)
Dags för den tredje och uppdaterade upplagan av Ciderboken tillverka cider hemma. Nu med ytterligare 16 sidor där det bland annat tillkommit ett kapitel om svenska äpplen och ett Pét nat-recept.Nu är det dags att lära dig att göra cider! Denna fermenterade äppel- och/eller pärondryck som har sina rötter i romarriket är i dag mest populär i England, Frankrike, Spanien, USA och Sverige. I boken beskrivs hur du enkelt kan tillverka cider hemma i ditt eget kök eller ute i trädgården och samtidigt ta till vara på dina äpplen. Men du behöver inte ha egna äppelträd för att göra cider. Det går även bra att köpa färdig must från många av musterierna i Sverige och en lista på dessa hittar du givetvis i boken. Recept på bla turbocider, torrhumlad cider, iscideer och graf hittar du i denna bok.Ciderboken innehåller både ett avsnitt för nybörjare och ett för dem som vill dyka ner på djupet direkt, beroende på hur bevandrad du är. Dessutom har vi plockat med ett gäng recept på bland annat turbocider, torrhumlad cider, iscider och graf.Lycka till, cidermakare!Gourmand Awards har utsett denna bok till "Best in the World" i kategorin "Drink special Awards", i och med detta kommer den att hedras på finalen i Gourmand Cookbook Awards våren 2020.Peter M Eronson är bosatt i Göteborg och Ambjörnarp. Han har varit aktiv hembryggare sedan 2007 och bryggt över 250 brygder hemma i sitt eget kök. Han har skrivit 9 böcker om öl och hembryggning. Bland annat Ölbryggarboken brygg ditt öl hemma, Brygga stiltypiskt (med Magnus Vasilis) och Beer, Brewing & Bastards Herman Hednings brutalkompletta seriebibel om öl (med Jonas Darnell). ISBN: 9789189722149FÖRFATTARE: Peter M. Eronson & Magnus VasilisSIDOR: 155SPRÅK: svenskaÅR: 2024
Mangrove Jacks Cider Enhancer 1,2kg
Cider Enhancer – Best for boosting crisp, refreshing cider! Our Cider Enhancer infuses a special blend of apple juice concentrate, invert sugar syrup and glucose syrup. It has been carefully designed to be used with a range of cider styles. Use as an alternative to approx. 1kg of dextrose in your brew to elevate the flavour, body and mouthfeel of your cider.Ingredienser: Äppelmustkoncentrat (38%), invertsockersirap, glukossirap, naturell arom, syra [äppelsyra),vatten, konserveringsmedel [natriummetabisulfit, kaliumsorbat].Allergiråd: För allergener se ingredienser i fetstil.Nettovikt 1,25 kg
Better Brew Bryggsocker 1kg
Bryggsocker jäser renare och snabbare än vanligt strösocker och löser sig bättre. Perfekt för att öka alkoholhalten i öl, vin och cider. Vid användning i öl kommer ölet bli torrare än vid bryggning med enbart malt. I till exempel saison-öl är det vanligt att man adderar 5-10% socker för att få ölet torrare.Better Brew Bryggsocker 1kgBryggsocker (Brewing Sugar) är det kommersiella namnet för Dextrose (glukos, druvsocker).Användning- Kan med fördel användas för att kolsyra öl, dosera 5-10g per liter öl beroende på önskad kolsyrenivå.- För 10 liter öl ökar 1kg bryggsocker Specific Gravity (SG) med cirka 1.038, detta motsvarar cirka 5% alkohol vid full utjäsning. Addera till vörtkoket och blanda väl.
Bryggsocker 25kg (Dextros)
Bryggsocker jäser renare och snabbare än vanligt strösocker och löser sig bättre. Perfekt för att öka alkoholhalten i öl, vin och cider. Vid användning i öl kommer ölet bli torrare än vid bryggning med enbart malt. I till exempel saison-öl är det vanligt att man adderar 5-10% socker för att få ölet torrare.Bryggsocker 25kgBryggsocker (Brewing Sugar) är det kommersiella namnet för Dextrose Monohydrate (glukos, druvsocker).Användning- Kan med fördel användas för att kolsyra öl, dosera 5-10g per liter öl beroende på önskad kolsyrenivå.- För 10 liter öl ökar 1kg bryggsocker Specific Gravity (SG) med cirka 1.038, detta motsvarar cirka 5% alkohol vid full utjäsning. Addera till vörtkoket och blanda väl.OBS! Märke och utseende på förpackning kan variera.
Strösocker 25kg (Sukros)
Nordic Sugar Strösocker i 25kg säck. InnehållStrösocker 25kg (sukros, sackaros).Användning- Kan med fördel användas för att kolsyra öl, cider mm. Dosera 5-10g per liter öl beroende på önskad kolsyrenivå.- För 10 liter öl ökar 1kg socker Specific Gravity (SG) med cirka 1.038, detta motsvarar cirka 5% alkohol vid full utjäsning. Addera till vörtkoket och blanda väl.