Red Star

Red Star Premier Blanc Cider & Vinjäst 5g

Red Star Premier Blanc Cider & Vinjäst 5g

En vinjäst från Red Star (Fermentis). Hette förut Red Star Pasteur Champagne. Utvald av Pasteur-institutet i Paris. Används i stor utsträckning i USA. Stark jäsare med hög tolerans både för alkohol, låga jästemperaturer och låga halter av näringsämnen. Ger fyllighet och rondör tack vare relativt hög produktion av glycerol. Gynnar också produktionen av friska och rena dofter.Perfekt för vin, champange, cider etc.Utmärkt för vita och mousserande viner och för att undvika problem med avstannad jäsning.Mängd: 5g, räcker för upp till 23 literAlkoholtolerans: 16 %Flockning: låg - medelJästemperatur: 14 °C - 30 °CTillverkare: FermentisIngredienser: Jäst, Emulgeringsmedel E491

25 kr
Red Star Côte des Blancs Vinjäst 5g

Red Star Côte des Blancs Vinjäst 5g

En vinjäst från Red Star (Fermentis). Utvald jäststam från Frankrike. Klarar jäsning vid låga temperaturer (ner till 12 °C). Mycket låg produktion av flyktiga syror och svavel.Ger fina fruktiga dofter, särskilt tillsammans med aromatiska druvor som sauvignon blanc och muscat. Ger även tack vare sina jäsningsaromer mer karaktär åt viner på mer neutrala druvsorter. Också mycket bra för mousserande och rosé. Dessutom utmärkt för cider som ju gärna skall jäsas svalt.Alkoholtolerans: 14 %Jästemperatur: 12 °C - 30 °CTillverkare: FermentisMängd: 5g, räcker för upp till 23 literIngredienser: Jäst, Emulgeringsmedel E491

25 kr
Red Star Premier Classique Vinjäst 5g

Red Star Premier Classique Vinjäst 5g

En vinjäst från Red Star (Fermentis). Den första vinjäststammen som isolerades vid University of California, Davis. Används mycket i vinnäringen i USA.Ger en snabb start av jäsningen. Klarar höga jästemperaturer, upp till 35 °C. Ger bra resultat även vid svåra förhållanden (låga halter av näringsämnen, hög SO2-halt).Ger en relativt ren och neutral jäsning och låter därigenom druvkaraktären komma fram. Ger låga halter av flyktiga syror och acetaldehyd.Optimal för fylliga röda och vita viner av hög kvalitet.Hette förut Red Star Montrachet.Alkoholtolerans: 15 %Jästemperatur: 15 °C - 35 °CTillverkare: FermentisMängd: 5g, räcker för upp till 23 literIngredienser: Jäst, Emulgeringsmedel E491

25 kr
Red Star Premier Cuvée Vinjäst 5g

Red Star Premier Cuvée Vinjäst 5g

En vinjäst från Red Star (Fermentis). Jäststam med ursprung i Frankrike, utvald av Lesaffre. Ger den snabbaste, renaste och mest neutrala jäsningen av alla jäststammarna i Red Star-serien. Mycket hög alkoholtolerans, upp till 18 %.Lämpar sig särskilt väl till chardonnay, pinot noir och mousserande vin. Också utmärkt för torra vita viner med druvkaraktär. Lämpar sig även för att återstarta jäsningar som kommit av sig.Alkoholtolerans: 18 %Jästemperatur: 7 - 35 °CTillverkare: FermentisMängd: 5g, räcker för upp till 23 literIngredienser: Jäst, Emulgeringsmedel E491

25 kr
Red Star Premier Rouge Vinjäst 5g

Red Star Premier Rouge Vinjäst 5g

En vinjäst från Red Star (Fermentis). Utvald vid University of California, Davis. Används i stor utsträckning av vinmakare i USA. Ger en kraftig jäsning och låga nivåer av flyktiga syror och acetaldehyd vid lämplig tillgång på näring. Gynnar mjukhet och rondör i fylliga viner.Särskilt lämpad för röda viner baserade på Bordaux-druvor som cabernet och merlot, liksom syrah och allmänt fylliga röda viner. Lämpar sig mycket väl för viner som lagras på ek.Hette förut Red Star Pasteur Red.Alkoholtolerans: 15 %Flockning: lågJästemperatur: 17 °C - 30 °CTillverkare: FermentisMängd: 5g, räcker för upp till 23 literIngredienser: Jäst, Emulgeringsmedel E491

25 kr